NE naftom...u rupicu (mislim na onu rupicu koja je zaptivena gumenim cepom a nalazi se na motoru gde se uliva ulje u motor) se naliva malo ulja .sipa se samo kad je vreme veoma hladno i kad se jave poteskoce sa paljenjem)ta samo razredjuje ulje...cini ga redjim...bas ta nafta sto ostaje u motoru kada ugasimo, u cilindrima dizel motora ,je glavni uzrok da se ulje u motoru koji se koristi na kratkim relacijama menja na manju predjenu kilometrazu.naravno da i benzin isto ostaje u cilindrima a zatim se sliva u ulje...al benzin brzo ispari...a nafta ostaje sve dok se ulje ne promeni.zato moj savet je da umesto nafte u cep sipas samo motorno ulje.edosoko kaže:
uljem neces dobiti nista, samo ce jos vise slijepiti klip s cilindrom te ce teze verglati, ili vuci uze ako se pali pomocu uzetastrongboy kaže:NE naftom...u rupicu (mislim na onu rupicu koja je zaptivena gumenim cepom a nalazi se na motoru gde se uliva ulje u motor) se naliva malo ulja .sipa se samo kad je vreme veoma hladno i kad se jave poteskoce sa paljenjem)ta samo razredjuje ulje...cini ga redjim...bas ta nafta sto ostaje u motoru kada ugasimo, u cilindrima dizel motora ,je glavni uzrok da se ulje u motoru koji se koristi na kratkim relacijama menja na manju predjenu kilometrazu.naravno da i benzin isto ostaje u cilindrima a zatim se sliva u ulje...al benzin brzo ispari...a nafta ostaje sve dok se ulje ne promeni.zato moj savet je da umesto nafte u cep sipas samo motorno ulje.
na autu grijaci idu pod brizgaljku, mislim da bi bolji bio grijac od IMT-a 539 s tim sto bi trebalo dovesti naftu na njega ali bi mogao prespojiti visak sa brizgaljke na grijac a zatim sa grijaca na rezervoarsaleservis kaže:Ok. Znam to, ali reko nebi mu smetalo malo toplog vazduha za paljenje, mislim da mu nebi skodilo, a imao sam nekoliko ispravnih grejaca od auto, ostalo dok sam vozio dizela :roll: :roll:
na pumpi se samo zamijeni element i eventualno valjcic i ventil.....to te nebi izaslo vise od 50 KM, al hajd bilo i proslo.... :roll:bezimeni kaže:.....a pumpu sam promijenio jer se nisam htio zajebavat sa starom, i to je to. sad sam miran, što se pumpe tiče. a priključke jesam mislio kupovat, plug i frezu, jel ima šta kod tebe, pa mi javi ako ima, jer tražim. znači model je PE18, godina 1972.....
Nemam šta reći...ova dva momka su me fascinirali, i oduševili sa svojim radom!!!firemanpeter kaže:Pozdrav svima na forumu
Bezimeni i Saleservis,
moram vas obojicu pohvalit za tako uredno obavljen posao, odlično. Samo tako napred do finiša. Iz krša napravili ste pravi preporod. :mrgreen: