Re: TOMO VINKOVIĆ
...NARODE MOJ!., TRAŽILI STE, ČITAJTE...
ki o kome., a ja o traktoru tomi!., ma imam malo vremena bogom! dano pa rekal sam sebi da iskoristim., skratim vrime sebi., a nekome ću ja skratit vrime dok bude ovo čital., a ujedno da neke sitnice ostanedu van zaborava...
pa kako sam već dosta toga pisal sa brda i dola o tim našim malim traktorićima., evo idemo još malo., ma najgore dok se krene, čekaj da se sitim ča ću prije!., e da., od svi gluposti ča smo delali sa traktorom tomom., a bil je u igri; tv-419 i tv-420., pa moglo bi se reć ko blizanci...
...išal je prvi maj /lipi misec svibanj/., spremali smo se palit veliki oganj., na jedno brdo iza kuć vozili smo sa naši strojčugami razno - razni materijal za potpalu, za veliki oganj., moja družina i ja, nas negdi 20-setak totalni budal., a ča smo vozili?., od običnog smeća, raznog drveta, stari krevetov, kaučov, jogijev i madracev, do plastični kištri - gajbi od pive, vina, radenske, sokov,... oni stari ča smo dobili., a naravno i oni ke smo pokrali, onako usput., pa razno - razni gum od svi vrsti autov i strojev, kamijonov, pa do staroga - pregorenoga ulja,..., a to sve trebalo je začinit sa pucnjavom, da, da pucnjavom ali bez zrna baruta. imali smo akciju sabiranja; trnita, salonita, boc od laka - spreja za kose, wd spreja,... znalo je to smeće - oganj, gorit po pet - šest dan., ma celo mesto i okola sela budi u totalnom dimu i smradu.-
odlučili naši "stari" da preselimo tu lokaciju ognja i ludovanja za ubuduće na obližnje brdo; MALJEN., ma ni nam trebalo dva put reć., ma smo mi odma tu godinu išli isprovat novi teren. /...kuš na brdo bez opreme., ma ni oprema ne pomaže.../ ., ali tu je traktor tome., tovari jopet po okolinji seli smeće i sve-gorući materijal i vozi na brdo., ma nismo mi išli putem ko normalan svit., ma išlo se toliko uzbrdo da je doslovce iz prikolic ispadalo smeće., ma ni se moglo vozit na traktoru., išlo se uz traktor /...ko vojska uz tenk.../., bila je prva sporohodna, lagano ko puž., sa svake strane dva šofera držidu volan da "PONI" /...tako smo u ono vrime zvali tomu.../., ne pobigne nazad., a najhrabriji ili najveća budala od svi vozil se na pokrovu motora /...na haubi traktora.../ da se PONI neprevrene na ledja..., kreni sa jednom turom materijala na brdo /...MALJEN.../., a da bi sve dopeljali na brdo morali smo se ponovo vraćat pod brdo neki 5-6 puti..., pa nekaže se bezveze; MLADO = LUDO., ma ja mislim da smo mi bili i previše ludi., ma tuda me je sada stra pišice odit... starci ki su to gljedali iz mesta., a bome se lipo vidilo i iz svi okolinji sel /sela/., neki su gljedali i preko dalekozora., ma ljudi su se samo križali..., a kad smo zakurili oganj., ma bilo je lipo i veličanstveno za vidit., dim je kurnjal ko iz nekakove stare - prestare fabrike, nekakove parnjače., a naši stari su odma našli i prigodno jime za takovu spodobu - peldu - parodiju., ma rekli su; ...MA NARODE., MA SMO MI VODEKA KO U ČERNOBILU!., MA OVO JE ČERNOBIL., MA ĆEMO SE SVI POTROVAT!!!.
...ma nam je bilo predivno., doživljaj za bogove!., pilo se "malo" rakije, vina, pive,... pušilo se naveliko!., plesalo, pivalo, vrišćalo,... misečina, ma divota., a ova naša dva lipicanera parkirana uz oganj; mislim na traktore tome!...
...krenuli mi lagano kući., a mi izgljedamo ko vrazi. crni, garavi od onog gareža, zamazani, blatnjavi,.... mi., a traktorići nisu više žuto - zelene boje., ma i oni su pocrnili - zagaravili se koda su bili na kvarcanju., ma rekli bi pametni zagorci; reš pečeni! ...ma sva ta euforija i ludorija prestaje čim smo bliže kuće., ma treba svu tu garež opravdat., a da se i nespominje jezikova juva!... i eto ti ga vraže na., zabrana na vožnju traktorićima po prelu., e ma ni druge nego ga krast sam sebi..., gurat ga pol kilometra da niko nečuje., e onda startovanje; ili na štrik., ili na guranac..., i kad ideš od kuće, i jopet kada se vraćaš kući., ma treba ga onako maloga i teškog /vrag ga zel i dal.../ zagurat nazad u kolnicu, šupu ili garažu., ma ni to slavonija da je sve ravno., nego iz brine na brinu...
...ma ni toteka kraj muki isusovoj., ili se pas napopasti., nemoreš ga ušutit da nelaje...probudi celo selo..., a ni sa guskami ni bolje., krešćidu ko sam vrag., e onda idedu fore iz kug-fu filmova /...fala doneba brus liiju.../., okreneš joj vratom., jednoj guski, ma najgori su gusani., i odma mir božji... u šupi., ako se nederedu mačke ili tuke..., a pitadu naši ča je bilo sa živinom?., a narode moj., ča je bilo?., došal OR preko noći i podavil živinu... E, TOME., TOME., JESI TEŽAK ZA GURAT KO SAM CRNI VRAG., A TAKO MALI...!
bog!., narode moj., čitamo se... P.S. ...OVO NE-POKUŠAVAJTE KOD KUĆE NI ZA ŽIVU GLAVU POGOTOVO U OVO
VRIME RECESIJE I MODERNOG DOBA TELEFONIJE.-