• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
S

strongboy

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

danas sam se naradio sa mojim tomicom ;) .ja i moj tomica smo bili pozvani da usluzno izoramo nasade lesnjaka i oraha.orali smo 6 i pol sata, bez prestanka.poorali smo blizu 1 ha.tacnije 8600 m2(kod nas se kaze 8 dekara i 600 m2,a 1ha je 10000m2).verovali ili ne za to smo potrosili "cak" 6,5 litara nafte.juce sam mu promenio ulje u motoru i filter,napunio rezervoar goriva do vrha i danas krenuo u posao.a evo i neke slike naseg rada ;) a da jois i da napomenem da je cena usluznog oranja bila 600 den za 1000m2 sto bi doslo od prilike 10 eura.

S

strongboy

Guest

radi tomica to vec 22 godine:)))svake godine me covek pozove da mu sredim rasadnik ;) i jos nekoliko njih.a to sto je sve u 6 :lol: .pa tomica i toliko trosi..kolko sati ores, tolko litara potrosis ;) a vlasnik nasada si je sam premerio parcelu.

Posljednje uređivanje:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Jel si zadovoljan sa dogovorenom cijenom? Pretpostavljam da jesi ;)

S

strongboy

Guest

realno cena bi trebala biti veca,jer je kod nas ta cena za oranju njive, gde samo vozis i pazis na brazdu... a u vocnjacima ,vinogradima i bastama,treba pored brazde paziti i na nasade,skoro uvek jedan pravac izgubis hvatajuci samo jednim plugom,dok drugi ide u prazno,onda moras da pazis i sebe jer te neka grana od drvece moze i te kako povrediti, i traktor zna trpeti od stubova u vinogradimaa o plugu izlozenom korenja i da ne pricam.jedom sam i pokidao plug zapevsi za jedan koren oraha.oranje vinograda i vocki trebalo bi biti bar 12-15 eura.al posto se radi o prijatelju i stalnoj musteriji,onda jesam zadovoljan cenom ;) .al ja sam najvise zadovoljan sa tim sto je on zadovoljan mojim radom ;)

Posljednje uređivanje:
G

GROF

Guest

Bagudina kaže:
Dragi prijatelji, nakon nekoliko mjeseci intezivne potrage za kupovinom traktora Tomo Vinkovic, a vođen savjetima dobrih ljudi sa foruma i 146 stranica teksta o traktoru Tomo Vinkovoc , kupio sam svoj prvi traktor !
Naravno, TV serije 700, model 732, godište 1986, rh 225 (sat radi ispravno), orginal gume 1985 god, motor orginal Lombardini.
Nakon podužeg "tehničkog pregleda" po preporukama sa foruma, paljenje na hladno, testiranje hidrulike, pregled rada motora,pregled ulja u diferencijalu, snage motora, itd..... itd...... itd..... itd...
Pa potom, drž nedaj, ovako onako, ovo ono, itd..... itd.... itd ... itd .... Dogovor je postignut ! Vozi miki kući !:)
Put, proputovali smo skoro cijelu Hrvatsku sa Tomom :) (naravno i dvobrazni plug + drljače)
I na kraju, napokon u garaži :

...POŠTOVANJE NOVOM ČLANU; bagudina., POŠTOVANJE I ISKRENE ČESTITKE NA KUPNJI STROJA., NOVOPEČENOM VLASNIKU TRAKTORA; "tomo vinković" TV-732, plugova i brana!!! ...neka služi 100 godin., a; 2010.g., kupili NOVOG!

...ja osobno., /moja malenkost/ očekujem od VAS kada se sretnemo?! čašćenje sa "kavom" za sva ona "vrtanja" putem privatni poruka!., naravno uz napomenu., da kod onih mojih tvrdnji i dalje ostajem! ..., nadam se i vjerujem da ste., predpostavljam i "skinuli" cijenu stroja!... SRETNO VAM!., čitamo se... BOG!

p.s. ...za traktore., ma ko i za vino!., 1986. godina gospodnja!., ma bila je DOBRA!!!., NAJBOLJA SERIJA!, a išlo se na novu., a NOVA serija doradjuje se i dan danas, sa dvi strane; i od prime., i od hittnera!!!., ma i AGT uči još...

G

GROF

Guest

...pozdrav u predivnu makedoniju!., nadasve vridnome članu; STRONGBOY -u!!!

ma nis mogal odolit a da nepofalim vridnu generaciju! .../fala za ove lipe slikice od oranja.-/

bog!., sretno., čitamo se...

p.s. ...ma narode moj imam oko 100 zgodni slikic i razno-raznog materijala za stavit na forum., ali tehnika,
tehnika mi pije krv na slamku., najprije problem sa mobitela i fotića prebacit na kompijuter /glupi
kompijuter - 10 marfija zabavlja se smanom dok sam oko kompijutera/., e onda prebacit na portal?!., ma
prosto i nemoguće!., ma matrijal i slikice se sabiredu, sabiredu., a ja., ja pomalo piz...!!!...

G

GROF

Guest

...NARODE MOJ!., TRAŽILI STE, ČITAJTE...

ki o kome., a ja o traktoru tomi!., ma imam malo vremena bogom! dano pa rekal sam sebi da iskoristim., skratim vrime sebi., a nekome ću ja skratit vrime dok bude ovo čital., a ujedno da neke sitnice ostanedu van zaborava...

pa kako sam već dosta toga pisal sa brda i dola o tim našim malim traktorićima., evo idemo još malo., ma najgore dok se krene, čekaj da se sitim ča ću prije!., e da., od svi gluposti ča smo delali sa traktorom tomom., a bil je u igri; tv-419 i tv-420., pa moglo bi se reć ko blizanci...

...išal je prvi maj /lipi misec svibanj/., spremali smo se palit veliki oganj., na jedno brdo iza kuć vozili smo sa naši strojčugami razno - razni materijal za potpalu, za veliki oganj., moja družina i ja, nas negdi 20-setak totalni budal., a ča smo vozili?., od običnog smeća, raznog drveta, stari krevetov, kaučov, jogijev i madracev, do plastični kištri - gajbi od pive, vina, radenske, sokov,... oni stari ča smo dobili., a naravno i oni ke smo pokrali, onako usput., pa razno - razni gum od svi vrsti autov i strojev, kamijonov, pa do staroga - pregorenoga ulja,..., a to sve trebalo je začinit sa pucnjavom, da, da pucnjavom ali bez zrna baruta. imali smo akciju sabiranja; trnita, salonita, boc od laka - spreja za kose, wd spreja,... znalo je to smeće - oganj, gorit po pet - šest dan., ma celo mesto i okola sela budi u totalnom dimu i smradu.-
odlučili naši "stari" da preselimo tu lokaciju ognja i ludovanja za ubuduće na obližnje brdo; MALJEN., ma ni nam trebalo dva put reć., ma smo mi odma tu godinu išli isprovat novi teren. /...kuš na brdo bez opreme., ma ni oprema ne pomaže.../ ., ali tu je traktor tome., tovari jopet po okolinji seli smeće i sve-gorući materijal i vozi na brdo., ma nismo mi išli putem ko normalan svit., ma išlo se toliko uzbrdo da je doslovce iz prikolic ispadalo smeće., ma ni se moglo vozit na traktoru., išlo se uz traktor /...ko vojska uz tenk.../., bila je prva sporohodna, lagano ko puž., sa svake strane dva šofera držidu volan da "PONI" /...tako smo u ono vrime zvali tomu.../., ne pobigne nazad., a najhrabriji ili najveća budala od svi vozil se na pokrovu motora /...na haubi traktora.../ da se PONI neprevrene na ledja..., kreni sa jednom turom materijala na brdo /...MALJEN.../., a da bi sve dopeljali na brdo morali smo se ponovo vraćat pod brdo neki 5-6 puti..., pa nekaže se bezveze; MLADO = LUDO., ma ja mislim da smo mi bili i previše ludi., ma tuda me je sada stra pišice odit... starci ki su to gljedali iz mesta., a bome se lipo vidilo i iz svi okolinji sel /sela/., neki su gljedali i preko dalekozora., ma ljudi su se samo križali..., a kad smo zakurili oganj., ma bilo je lipo i veličanstveno za vidit., dim je kurnjal ko iz nekakove stare - prestare fabrike, nekakove parnjače., a naši stari su odma našli i prigodno jime za takovu spodobu - peldu - parodiju., ma rekli su; ...MA NARODE., MA SMO MI VODEKA KO U ČERNOBILU!., MA OVO JE ČERNOBIL., MA ĆEMO SE SVI POTROVAT!!!.
...ma nam je bilo predivno., doživljaj za bogove!., pilo se "malo" rakije, vina, pive,... pušilo se naveliko!., plesalo, pivalo, vrišćalo,... misečina, ma divota., a ova naša dva lipicanera parkirana uz oganj; mislim na traktore tome!...
...krenuli mi lagano kući., a mi izgljedamo ko vrazi. crni, garavi od onog gareža, zamazani, blatnjavi,.... mi., a traktorići nisu više žuto - zelene boje., ma i oni su pocrnili - zagaravili se koda su bili na kvarcanju., ma rekli bi pametni zagorci; reš pečeni! ...ma sva ta euforija i ludorija prestaje čim smo bliže kuće., ma treba svu tu garež opravdat., a da se i nespominje jezikova juva!... i eto ti ga vraže na., zabrana na vožnju traktorićima po prelu., e ma ni druge nego ga krast sam sebi..., gurat ga pol kilometra da niko nečuje., e onda startovanje; ili na štrik., ili na guranac..., i kad ideš od kuće, i jopet kada se vraćaš kući., ma treba ga onako maloga i teškog /vrag ga zel i dal.../ zagurat nazad u kolnicu, šupu ili garažu., ma ni to slavonija da je sve ravno., nego iz brine na brinu...
...ma ni toteka kraj muki isusovoj., ili se pas napopasti., nemoreš ga ušutit da nelaje...probudi celo selo..., a ni sa guskami ni bolje., krešćidu ko sam vrag., e onda idedu fore iz kug-fu filmova /...fala doneba brus liiju.../., okreneš joj vratom., jednoj guski, ma najgori su gusani., i odma mir božji... u šupi., ako se nederedu mačke ili tuke..., a pitadu naši ča je bilo sa živinom?., a narode moj., ča je bilo?., došal OR preko noći i podavil živinu... E, TOME., TOME., JESI TEŽAK ZA GURAT KO SAM CRNI VRAG., A TAKO MALI...!

bog!., narode moj., čitamo se... P.S. ...OVO NE-POKUŠAVAJTE KOD KUĆE NI ZA ŽIVU GLAVU POGOTOVO U OVO
VRIME RECESIJE I MODERNOG DOBA TELEFONIJE.-

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

strongboy oranje je odlično :!: ;)

GROF-e šta ste vi sve radili s traktorima,jadni oni s vama :lol: :lol: :lol: :lol:

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649

strongboy kaže:
danas sam se naradio sa mojim tomicom ;) .ja i moj tomica smo bili pozvani da usluzno izoramo nasade lesnjaka i oraha.orali smo 6 i pol sata, bez prestanka.poorali smo blizu 1 ha.tacnije 8600 m2(kod nas se kaze 8 dekara i 600 m2,a 1ha je 10000m2).verovali ili ne za to smo potrosili "cak" 6,5 litara nafte.juce sam mu promenio ulje u motoru i filter,napunio rezervoar goriva do vrha i danas krenuo u posao.a evo i neke slike naseg rada ;) a da jois i da napomenem da je cena usluznog oranja bila 600 den za 1000m2 sto bi doslo od prilike 10 eura.

ček malo 6.5l ili 65litara???

Posljednje uređivanje od moderatora:
S

strongboy

Guest

6.5 (sest i pol) litara.da nije mozda mnogo? ;)

Posljednje uređivanje:

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649

6.5?????????ništ više???ja sam sa jednobraznim leopard 14" dubina oko 25cm,komad površine ravno 4000m2, za sat i 45min izoro,,i nekih 22-24litre plavog,,,bemti to troši ko upaljač,,,il je ipak pitanje majstora?? :D

S

strongboy

Guest

od svega po malo :lol: .al najvise to sto tomica trosi stvarno malo.naravno za tako malu potrosnju pridonelo je i to sto je zemlja bila idealno vlazna.ali ipak..tomica trosi od 1litar do 1.2 litara na sat.svuda sam orao drugom brzom,tako da islo je brzo...al cudno mi je sto kad sam izmerio sirinu zahvata pluga od tomice i plug od mog IMT 542,ispada da tomin plug ima siri zahvat za po oko 4cm po pluznom tjelu...izmericu sutra metrom i poslikacu.a kad je rec o potrosnji...jednom sam sakupljao seno sa drljacama.radio sam isto 6 sati a tomica je potrosio svega 2 litra.al je turaza bila oko 40%nekad i manja...a kad orem dodajem gas do kraja(nekad nesto manje).hocu da kazem da broj obrtaja motora, utice na potrosnju.i veliki traktor,nece isto potrositi ako ga silis preko 2000 obrtaja i ako ores na recimo 1700-1800 obrtaja.naravno to utece i na brzinu,al je razlika u brzini zanemariva.

Posljednje uređivanje:

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649

a naprimjer dok sam isfrezo 2H vinograda,trava bila velika,zemlja suhaaa ko barut ,dubina oko 20cm, na 2100okretaja sam sprasio oko 60litara plavog

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001

ja imam tv 419 i univerzala 703 i nije vam moguče to uspoređivati,koliko ovaj više troši toliko i više napravi ili ako hočete brže,a tomo ko tomo rezervar 8 litara i prije ti dopizdi biti na traktoru nego da to potroši.

S

strongboy

Guest
ja godinama u tomi sipam loz naftu.a ranije kad je postojao D2,sipao sam samo D2.kako sad vise nema D2 upotrebljavam samo loz,jer mi traktor najmanje trosi i ima najvise snage.mozda ti to zvuci cudno, al je tako.isto i IMT.IMT 542, kad orem sa euro dizel trosi 1.8-do dva litara na 1000m2.a sa loz naftu trosi 1.6litara.to je razlika od oko 2-4 litara po hektaru.nije mnogo, al ipak loz ulje je jeftinije,pa je na kraju razlika u ceni i te kako respektibilna a u korist loz nafte.

danek kaže:
ja imam tv 419 i univerzala 703 i nije vam moguče to uspoređivati,koliko ovaj više troši toliko i više napravi ili ako hočete brže,a tomo ko tomo rezervar 8 litara i prije ti dopizdi biti na traktoru nego da to potroši.
ma ok je .to svi znamo d aje tako :lol: al kad bi ti usao u ovaj rasadnik koji sam ja orao, veruj mi da ces sa velikim traktoromraditi dva dana, jer ces trecinu zemlje morati prekopati rucno jer veliki traktor nemoze se dovoljno blizu primaci stablima.a pored korenja,mora se i sporije jer kad ti plug zapne za neki koren treas imati vremena da odmah stanes.ako se kreces brze, ili ode koren a stim i vocka, ili ode plug ;) .u najgorem slucaju glava traktorista ako ga dohvati neka grana.tomica i slicni njemu su jos uvek gospodari vocnjaka pogotovo ovi sa zbitim redovima.naravno kad orem za duvan ili za zitaricu, ni ne pomisljam da orem tomicom.al kad orem bastuili neki vocnjak, onda nemogu ni uci IMT-om ;) .

Posljednje uređivanje:
M

Misel

Guest

Cestitke zemljace Strongboy za oranje. Ja sam tek pocetnik ali mogu da vidim da to stvarno dobro izlgleda. Moracu da sad za vreme praznika slikam moje oranje pa ima da padnes od smeha, dosta sam se namucio. Kod mene je mali nagib i morao sam da se borim sa mehanickim volanom. Najveci mi je problem da napravim raspored gde i kad da okrenem traktor jer mi plug ( jednobrazndni "Batuje" ) uvek na desnoj strani, na drugoj rupi sa desna. Probao sam i sa trobrazdnim ali veoma plitko hvata i nemogu dobro da ga podesim. Njega sam samo negde koristio-da poravnam velike grudve i nikako da skontam na kojoj rupi da ga postavim.
Hteo sam da te pitam dali je tacno da crvena nafta vise nagriza sisteme ( rezervoar, pumpu i sl) u odnosu na D2? Rekli su mi prijatelji da je uvek bolje staviti D2 u odnosu na crvenu naftu jer ona "ne moze dugo da se cuva" tj da je stetna ukoliko duze stoji u traktoru. Ja sada koristim D2 ali ako kazes da gorespomenuto nije tacno rado bih poceo da koristim crvenu.
I za kraj i jos jedno pitanje za forumase. Vidim na slikama odvojenog motora na forumu da je korpa ( sa potisnom plocom) slicna kao kod stare zastave 750, imeno ima tri podesiva srafa sa kojim se podesava lamela i momenat odvajanja. Dali bi neko znao da mi kaze milimetarske vrednosti podesavanja i fabricka debljina sloja lamele ( ukoliko se reparira napadni sloj-gurnta). Kod mene malo teze odvaja iako je sajla nova i do kraja zategnuta pa mislim da bih se usudio da sam otvorim korpu i dodatno produzim ( ili skratim?) duzinu sva tri srafa podjenako. Mislim da bi stim postupkom bolje odvajala lamela i ne bi bilo povremenog krcenja pri promenama brzina na menjacu i reduktoru
Jednom sam to uspesno uradio na "FIci" :lol: , naravno ako je to - to!

unapred hvala i srecan praznik radnicima

Misel

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

GROF kaže:
p.s. ...ma narode moj imam oko 100 zgodni slikic i razno-raznog materijala za stavit na forum., ali tehnika,
tehnika mi pije krv na slamku., najprije problem sa mobitela i fotića prebacit na kompijuter /glupi
kompijuter - 10 marfija zabavlja se smanom dok sam oko kompijutera/., e onda prebacit na portal?!., ma
prosto i nemoguće!., ma matrijal i slikice se sabiredu, sabiredu., a ja., ja pomalo piz...!!!...
Pozdrav GROFE imamo isti problem meni još nekako ide iz mobitela u kompjuter ali na forum nikako.Ja sam si otvorio stranicu(il kako se to kaže)u mom albumu a tamo je dosta jednostavno staviti slike a ispod posta je adresa pa ko voli nek pogleda,tako da i ti probaj mislim da če ti biti to najjednostavnije.Adresu mog albuma si postaviš u postavkama klikneš potpis i utipkaš link koji ti odredi moj album,meni je to odlično objasnio zbalijapa ako ti nebude nešto jasno pitaj njegamni je odmah pomogao pa če vjerovatno i tebi(nadam se da se ne ljuti što ga ja tako preporučujem al nemogu si pomoč u svjetu više znaš više vrijediš u hrvatskoj više naj.beš).

E

elvis

Guest

Priučeni majstor mi je sastavljao prednji mjenjač na TV PE-18.Morao sam mjenjati neke ležajeve i zupčanike. Kad smo sve sastavili išao sam ga upaliti i isprobati, te se pokazala sljedeća situacija.
Reduktor i mjenjač brzina su u leru, krenem ubaciti najprije u hod naprijed, i traktor krene, iako mi ručica brzine i dalje stoji u leru. Isto se dešava i kao odaberem hod unazad, krene unazad a ručica brzina i dalje stoji u leru.
UKljučivanje zadnje pogona mi radi i uredni vrti kardan za frezu.
Pored svega toga mjenjač brzina mogu dok traktor radi ubaciti samo u 1. brzinu, u druge ne ide, a kad je traktor ugašen, mogu ubaciti u sve osim malo teže u 3. brzinu
Molim vas žurnu pomoć!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh