Re: TOMO VINKOVIĆ
...e j.-bem.. ovu tehniku 21. stoljeća!.,
...ma oprostite narode moj, moji forumaši., ma uvatil me bis!!!., ma sve napišem, stisnem; enter., kad ono "pade" sistem i sve ono ča sam mukom pisal nestane u nepovrat., pa JOVO PONOVO!.-
pozdrav forumašu, vridnom forumašu; strongboy-u!., svaka čast na objašnjenju za štimanje - štelanje pluga., pa to je uglavnom to, čista petica!
pozdrav novome forumašu i preponosnom vlasniku traktora tome; bagudina!., pa ponovo moram pisat., čestitke na kupnji i kako se kodmene u liki kaže!; NEKA BOG! DA SRIĆE sa strojem., a gazdi zdravlja!!!., a ja dopisujem još za gazdu; vriću živac i novčića za trošenje na sitnice!... /DOBRO SI GA OKUPAL!/
...pa ovako, po ovome ča se vidi iz ovi par slikic tvoga traktorića., pa dobar je!., samo kako sam i pisal., ovome stroju sve ove godine nisu mjenjani filteri; goriva, ulja-kartera, ulja-hidraulike, nisu mjenjana ulja općenito., osim u karter motora traktora., iako sam mišljenja i predpostavke da je tamo ulje samo doljevano, ko i u filter zraka???!., moje mišljenje je da ovo ni serija traktora; tv-732., već serija; tv-731., to se vidi po izvodima hidraulike-rezervoaru, svijetlima, lampama, zaštitnom okviru; /nevidim ga/., a ove naljepnice na pokrovu motora-haube., pa one kažedu sve i niš., treba vidit na papirima i na pločici traktora; /pločica se nalazi ispod ručice reduktora/., točno o kome se stroju dela???., PONOVO PREDPOSTAVKA u svezi i glede gum na traktoru!., gume su skoro nove!., ako je traktor malo korišten., istina i bog!., gume su malo potrošene!., ali u svim tim godinama i dok stojidu ispucadu!???.../ispucana guma - stara guma - loša guma/...
...sada o uljima i mazivima; ja preporučavam; "INA" inina ulja i maziva., za motor i filter zraka /koristi se isto motorno ulje/., a za volan traktora, prednji i zadnji trap; hipenol., a za hidrauliku; hidraol.-
...preporučavam traktor podmazat i to odma, suv je ko barut!., a sada opran - vode ima kadi nikad ni bila!; /bilo kakova mast "tovatna" je bolja od nikakove/., i pregljedat sve šarafe, pogotovo na kotačima, krutim pordužecima osovina, utezima, hidro-pumpi, na sredini traktora, karter motora, zadnju ovjes hidraulike., /treba ji sigurno dotegnut/., preporučavam poštelat ventile na motoru i gas!.-
...za sve sitnice ča falidu; gume za zakvačit haubu-pokrov motora, žmigavce, lampe, kleme, kablove, držače akomulatora, ...bla, bla, bla,... da nenabrajam., preporučavam javit se u jednu od sadašnjih tvornica; hittner ili prima u bjelovaru., radnici u obe tvornice su dobri i uslužni., ča god da se naruči putem telefona, šaljedu putem pošte i to dojde za dan - dva., osim ako nima na zalihi pa čekadu dobavljača., e onda zna potrajat., ali ponovo pišem., uslužni su!., poštarina je; /za celu lipu našu kroejšu!/., od =40,00., do =60,00 kn.-
...čišćenje; ...pa ovo sa pranjem celoga traktora, ma ovo je za veliku pofalu!., preporuka čišćenje turbine i rebarca celindera, predpostavka da ni nikada čišćeno., treba skinut onaj zaštitni ple /oklop/ i samo ispuvat sa zrakom - kompresorom., e da skoro sam zaboravil., poželjno bi bilo skinut kompletan filter zraka; /u onaj doljnji del posude ide ulje, uložak isprat u čistom benzinu i ostavit da se iscidi., gornji del odšarafit sa motora izbrisat čistom krpom i svakako isprat isto u čistom benzinu - ostavit da se iscidi i isuši.-/...
...remen; prenos snage sa remenice motora na remenicu turbine ventilatora., preporuka da se zamjeni sa novim., sigurno nikad ni minjan, ako bi došlo do pucanja mogal bi se motor pregrijat..., kada ispadne remen ili pukne upali se signalna lampica., ali samo ako taj traktor ima tu lampicu ili pitanje je dali mu uopće dela ta lampica?.-, ako je i ima.-
...pa to je uglavnom to., ča ni jasno ili treba pomoć., zovi samo zovi; 098/229-916., ovdeka smo da se malko pomožemo., a ktome niš ne košta!!!
bog!., narode moj., čitamo se...