• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

sale traktor ti je odličan,nek te dugo služi!!

kakva su to svitla-jeli imaju odsjanjalke,..???

koja je to marka guma i koliko si ih platio????

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

sale majstore svaka cast
svidja mi se sto si napravio zastitu na alternator, auspuh je takodje dobro odradjen samo mislim da si cijev okrenu previse prema zemlji, dizat ce prasinu :roll: .....i ljepse bi bilo da si stavio koljeno
nadam se da si podbacio pojacanja na mjestu gdje si izbusio rupe za farove
ne zamjeri sto kritikujem, s dobrim je namjerama
......s obzirom kakav je bio.....trebas biti vise nego ponosan
kakva ti je ovo ljuta masina preko puta, zuta boja, robusne gume.....na predzadnjoj slici

sve krenem da prokomentarisem one nosace s rupama na starom TV i zaboravim evo sad sam se sjetio :mrgreen:
imali smo prije dvije-tri godine jednog pasqualija....motokultivator, motor Lombardini benzin (ne sjecam se oznake), mjenjac kao na starom TV, imao je spojenu frezu (kao za TV 418 i sicne) na mjestu gdje se na TV spaja srednji trap s deklom mjenjaca (naravno freza je bila bez kardana) kocnice su bile smjestene naprijed....metalni tockovi (zvali smo ga parobrod) :lol:
a na one nosace za koje ste se vi pitali cemu sluze su bile pricvrscene rucke
na nosac za koji kazete da je teziste traktora i da sluzi za utovar su bile spojene rucke koje su uklapale u liveni dio s rupama tako da su rucke bile podesive na sve strane

A

AGRIPLUS65

Guest

[quote="saleservis"
odlicno obavljen posal :supz:
samo taj tv je zlo kakvo nepostoji ,riješavaj se toga sto prije :!: :twisted: :twisted: :twisted: :axe: ili ti bude ovako :madmana: :madmana: :madmana:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Ma kaj ti je , vidiš da njemu služi za odlazak u birtiju :oops:

Posljednje uređivanje od moderatora:
S

saleservis

Guest

Ljudi Hvala na pohvalama, bogami bilo je posla preko glave, mada je dosta uticalo vreme na moj rad jer nemam garazu pa je sve radjeno ispred kuce :oops: , ali rezultati se vide... 8) 8) , auspuhu cu promeniti krivinu cim nadjem nesto adekvatno za zamenu, jos sam hteo da pitam ovo, dali je normalno kad se traktor upali, malo zadimi crno, u toku rada radi sa sasvim malo plavicastog dima kao dim sa cigarete, u toku rada ili kad se vozi tog dima nema, a kad se isturira oce da izbaci crni dim...... :shock: razumete me.. dali je to normalno da se tako ponasa motor LDA 100, ako ne dali bi pomoglo neko stelovanje dizne ili ugla paljenja Bosh pumpe, zamenio sam uloske i u dizni i u pumpi..

TOMO VINKOVIĆ kaže:
sale traktor ti je odličan,nek te dugo služi!!

kakva su to svitla-jeli imaju odsjanjalke,..???

koja je to marka guma i koliko si ih platio????

Svetla si od IMT 533, imaju odstojnike samo su usrafljeni bocno u haubu, a gume su TRAYAL 6.00-16TP, i bile su na njemu kada sam ga kupio, samo to je i vredelo na tom traktoru :lol: :scratch :mrgreen:

A sto se tice one makine sto se malo vidi sa slike, to je ortakov BMW 325TD koji je nabudzen ko ...... mnogo je blesav , stavicu neku slikicu da vidite iako mu ovde nije mesto, ali motor mu je kao od traktora :lol: :lol: :lol:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

saleservis kaže:
.....dali je normalno kad se traktor upali, malo zadimi crno, u toku rada radi sa sasvim malo plavicastog dima kao dim sa cigarete, u toku rada ili kad se vozi tog dima nema, a kad se isturira oce da izbaci crni dim...... :shock: razumete me.. dali je to normalno da se tako ponasa motor LDA 100, ako ne dali bi pomoglo neko stelovanje dizne ili ugla paljenja Bosh pumpe, zamenio sam uloske i u dizni i u pumpi..
sta malo moj sukne dim k'o FAP :lol: mora izbaciti crn dim prilikom paljenja ili turiranja, sve zavisi koliko naglo povecas broj obrtaja
koji si pritisak otvaranja podesio na brizgaljki?
kako se ponasa pri punom gasu? ima li dima prilikom punog gasa i kako radi?

A

AGRIPLUS65

Guest

puknuti kaže:
Ma kaj ti je , vidiš da njemu služi za odlazak u birtiju :oops:

do birtije nebu problema ,sam kad se bude kuci vracal to bi rad vidit :mrgreen:

Posljednje uređivanje:
B

belic0209

Guest

Pozdrav svima najprije! Kupio sam INA hidraol ali HDS46 i cini mi se prerjetko dali je bolje da je 68-mica ili prolazi i ovo? Dali moze pupma stradat? Pozz :D

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
belić - sipaj to ulje slobodno,ako nemaš drugo! Zajebati nemožeš ništa...pa vremenom ako vidiš da ti slabo diže :lol: mislim hidraulika...menjaj, i stavi gušće ulje(viskoziteta 68- 70)! Mada ne bi trebalo bit problema!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

S

strongboy

Guest

juce sam primetio da je usmerivac zraka za hladjenje motora napukao.ovo mu je drugi put da je napukao...jednom sam ga dao majstoru da ga oksigenom zavari...to je bilo pre 10tak godina.i evo sad opet popucao lim.al sam ga ovog puta sam zavario svajc-aparatom.bojao sam se da ce se lim topiti, al nije.super je ispalo. bilo je kasno kad sam ga vario i nisam uslikao moj rad.al sam uslikao rebra motora.rebra nisu bila ciscena vise od 10 godina.al kad sam izvadio lim bio sam iznenadjen kako su rebra motora cista.ocistio jos malo i vec se smracilo kad sam sve vratio kako treba.onda naravno kupanje tomice.evo slike i nakon kupanja ;)
rebra motora pre ciscenja:
okupani toma(narednog dana) ;)

D

DUDO85

Guest

grofe molio bih te sa savjet dali mogu na tomu 18 ks stavit 7.50-16 umjesto 6.00-16 dali će motoru biti teško

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

ja ti ih ne bi priporučio jer su to velike gume za taj traktor,možeš ih staviti,ali ćeš više izgubiti nego dobiti :!: ;)

G

GROF

Guest

DUDO85 kaže:
grofe molio bih te sa savjet dali mogu na tomu 18 ks stavit 7.50-16 umjesto 6.00-16 dali će motoru biti teško

POŠTOVANJE NOVOM ČLANU!., DOBRO NAM DOŠAL!!!

...gume moreš namontirat, pašedu orginal na felge., kodmene u liki puno ljudi je te veće gume montiralo na te i takove male traktoriće., jedno zbog brzine., kako bi toma bil brži., a drugo zbog oranja; da se neprevraće kod razoravanja, da je stabilniji, da je višlji, manje mu zapinje sredina /ona štanjga na koj su baglame od pokrova motora/, ili kako mi u liki kažemo; da mu manje zapinje; NOS!...
...motor., pa motoru je malkice težje., malkice više troši., ali to je sve uglavnom sitno., a sitno ni bitno!., kako sam i pisal., kodmene u liki je bilo puno vinkovićev sa timi većim gumami., i sve je bilo ok-e..., tako da ja iskreno preporučavam., moram još dodat da je to bila i moja želja metnut te i takove veće gume., ali mi moj otac ni dal dozvolu!..., ni druge, mora se slušat oca i starije!!!

P.S. ..u liki uglavnom, pa usudil bi se reć-napisat, svi vinkovići oredu sa jednim - jednobrazdnim plugom zbog tvrde zemlje, kamena, drag, brda,...

bog!., sretno., čitamo se...

G

GROF

Guest

Bagudina kaže:
Dragi prijatelji, nakon nekoliko mjeseci intezivne potrage za kupovinom traktora Tomo Vinkovic,
Naravno, TV serije 700, model 732, godište 1986, rh 225 (sat radi ispravno), orginal gume 1985 god, motor orginal Lombardini.

I na kraju, napokon u garaži :)

POŠTOVANJE PRIJATELJU SA FORUMA; BAGUDINA!!!., lipi ti pozdrav!
...na traktoriću je motor; ORGINAL 21.MAJ BEOGRAD., licenca lombardinija., pa skoro bolji nego orginal!

...kako sam traktoriću dal ocijenu 3 /trica/., ma to je carska i kraljevska ocijena., molim te ko dragog boga! da se ne-ljutiš i ne-uvrediš jer sam je izmedju ostalog veliki lajavac i brbljavac; bla, bla, bla,... predugačak jezik i kratki prsti!
.../KAKO POZDRAVLJAM TVOJU PRVU ODLUKU O KUPOVINI., ISTO TAKO POZDRAVLJAM I PODRŽAVAM TVOJU DRUGU ODLUKU;.../.-, neću pisat o njoj prije tebe samog!

Eto igrom slučaja - sudbine ili nečeg trećeg vidil sam tvoj stroj u orginalu i to u svome dvorišću., moja tehnika fotića zaštekala po starom i nadasve dobrom običaju!..., DOBAR JE taj tvoj traktorić!!!., BIĆE JOŠ MALO; ČISTA DESETKA!!!

Vino., a vino je pravo - odlično., ma rekli bi moji prijatelji fratri!; MISNO - BOGOM! DANO... fala, fala, ...svaka čast!

...lipi pozdrav tebi i tvojoj predivnoj - mladoj obitelji, pozdrav tvojim roditeljima!., fala na pozivu., ma mene netreba dva put zvat., samo ako se pruži prilika!!!

bog!., čitamo se., sretno!

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

DUDO85 kaže:
ja licno nebih preporucio, kod mene je bio mali motor i gume 7.50 - 16 i nisam bas bio zadovoljan (na prethodnim stranicama sam pisao kako je tekla preobrazba mog TV)
mislim funkcionise to ali.....npr. prilikom oranja s dvije brazde druga brza je slaba, dosta dimi itd. dok je druga spora prespora.....

N

nooby

Guest

Lijepi pozdrav svima!

Evo, završio sam čitanje lektire, tj. teme o TV-u pa mislim da bi bio red da se javim i zahvalim na mnoštvu korisnih i zanimljivih informacija koje sam ovdje pronašao.

Vlasnik sam TV-a 420 koji će vam biti zahvalan, budući da sam se malo i posramio kad sam vidio koliko truda ulažete u svoje male a velike strojeve, pa bih mu za početak mogao priuštiti barem kupanje.

Toliko od mene za sada. Ako bude sreće, u budućnosti ću vas malo gnjaviti pitanjima, jer ako ne spiskam i posljednju lipu koju imam na svog IMT-a (a kako je krenulo, bankrotirat ću zbog njega!), planiram na Tomicu vratiti paljenje ključem nakon 20 godina konopa.

Super ste i samo tako dalje.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

edosoko kaže:
DUDO85 kaže:
ja licno nebih preporucio, kod mene je bio mali motor i gume 7.50 - 16 i nisam bas bio zadovoljan (na prethodnim stranicama sam pisao kako je tekla preobrazba mog TV)
mislim funkcionise to ali.....npr. prilikom oranja s dvije brazde druga brza je slaba, dosta dimi itd. dok je druga spora prespora.....

Isto i ja mislim, da se ne dobije toliko kolko se izgubi ako se stavi te veče gume na taj mali traktor.
Nešto ste več rekli o tome. Plus toga ja mislim da se oslabi i vučna sila traktora sa tim širim gumama. Isto tako če iztrošit gume po sredini jer su mu felge uzke za tu dimenziju gume. Biče sporiji uzbrdo.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh