• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Re: TOMO VINKOVIĆ

joekiki kaže:
@edo - YES...znači nova freza kreće u akciju! :D Jesi već bio, ili ćeš tek sad ići frezovati? Javi kako radi...
nije vise nova :mrgreen: vec je radila, da budem iskren nisam ja frezao, to sam ocu zakacio da isfreza vrt kod komsije a ja u auto pa na rostilj 8)
nemam slika prilikom frezanja......ustvari ima samo ova iz vocnjaka mada se slabo vidi
img068.jpg

T

tomica64

Guest
edosoko kaže:
@tomica64 zahvali Bogu sto je radilica ostala :|
mislim da tu nema varenja, moze se uhvatiti malo ako je samo napuklo ali ovo kod tebe..... :roll:
razlog zasto je puklo.... ptice znaju :|
jedan od mogucih razloga je istrosenost centralnih lezajeva pa je puklo usljed rezonancije
drugi razlog je da je mozda bilo viska ulja u filteru zraka koje je sa zrakom motor usisao unutra.......

a ne moras kupovati novi blok, mozda nadjes negdje polovan
Istina radlilica na njoj nista..ja i tata sumljamo na ovaj prvi razlog al to je pretpostavka... :roll: a sad za polovni blok jel zna možda neko ko bi imao toga jel to naci jako tesko!!! A juce sam zvao u zg nekog lika koji vari te stvari i reko je da moram donest da on to vidi jel more to napravit jer kad zavari on odma to šalje na strojnu obradu.. al mene bi najvise usrećio polovni blok..samo kaj nigdje da najdem 820..

ZJ kaže:
bezimeni kaže:
pozdrav svima;

danas vas neću ništa pitat jer ste mi sve fino objasnili što me zanimalo, i hvala za sve odgovore, ali, sad ću ja vama dat jednu praktičnu ideju, pogotovo onima koji imaju krš za remont kao što je bio moj...saleservis reče kako sam ja imao pjeskaru pa sam si to sve fino očistio... e, svako može imat ovakvu pjeskaru kao ja ako ima dobar kompresor i špricu za nabacivanje kobita, i da joj je dizna barem 3mm. dakle, treba imat dosta pijeska dunavca, što čišćeg i potpuno suhog, kompresor koji nabija i drži barem 6 bara, špricu za kobit i dobru masku i naočale jer se pijesak odbija žestoko. to sam otkrio silom prilika kad sam nosio da mi pjeskare felge za auto, i nije uspjelo, pa mi pala ta ideja na pamet, i sam sam si to uradio, a ova farba na traktoru je bila dječija igra...eto, jednostavno je a korisno, probajte. jedino treba ponekad protrest špricu gore-dole, i to je to.
volio bih da barem nekome posluži ova ideja jer su meni pomogli vaši savjeti više puta, tako da se bar na neki način revanširam.
neće me bit nekih par sedmica na forumu jer internet konekciju imam periodično, ali ću povremeno dodavat nove slike i ako bude koji komentar..

Ima za kupiti kod nas u Pevecu ili Mekuru tih pištolja za pjeskarenje. Cijena je (koliko se sjećam) nekih 100-tinjak kn.
Ha to pjeskarenje mene ubija u pojam ja sam neki dan kupio kvarcnog pijeska od knaufa 25kg vrećea neki 40kn i pištolj za kompresor sam imao od prije i idem ja to malo pjeskarit a ono kako sam usmjerio u neku cijev sve natrag meni u glavu i vidim ja da nebi išlo tako i odem u merkur ili ukradi sam nisam siguran gdje jer znam da sam vidio zaštitnu masku ona s prozirnim vizirem napred i to si kupim i sada to ide samo kad završiš sa pjeskarenjem na sebi imaš kilu pijeska :mrgreen: :mrgreen: a sad meni najveći problem je premali kompresor pa pa moram malo pauzirat da nabije zraka jer nestigne jadnik sabit toliko zraka koliko treba za pjeskarenje.. :roll:
Evo ovako to čudo izgleda moje
p1010035q.jpg

p1010036gpi.jpg

Posljednje uređivanje:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

tomica64 kaže:
Istina radlilica na njoj nista..ja i tata sumljamo na ovaj prvi razlog al to je pretpostavka... :roll: a sad za polovni blok jel zna možda neko ko bi imao toga jel to naci jako tesko!!! A juce sam zvao u zg nekog lika koji vari te stvari i reko je da moram donest da on to vidi jel more to napravit jer kad zavari on odma to šalje na strojnu obradu.. al mene bi najvise usrećio polovni blok..samo kaj nigdje da najdem 820..
jos bih ti savjetovao provjeru i eventualno korigovanje klipnjace jer mozda se ona iskrivila
a varenje.... :scratch vjerujem da moze dobrim izborom elektroda i dobrom pripremom, samo ne znam koliko se to isplati, jer pored varenja treba izglodati nekoliko pozicija, i najveci problem je sto je puklo po uljnom kanalu
tomica64 kaže:
Ha to pjeskarenje mene ubija u pojam ja sam neki dan kupio kvarcnog pijeska od knaufa 25kg vrećea neki 40kn i pištolj za kompresor sam imao od prije i idem ja to malo pjeskarit a ono kako sam usmjerio u neku cijev sve natrag meni u glavu i vidim ja da nebi išlo tako i odem u merkur ili ukradi sam nisam siguran gdje jer znam da sam vidio zaštitnu masku ona s prozirnim vizirem napred i to si kupim i sada to ide samo kad završiš sa pjeskarenjem na sebi imaš kilu pijeska :mrgreen: :mrgreen: a sad meni najveći problem je premali kompresor pa pa moram malo pauzirat da nabije zraka jer nestigne jadnik sabit toliko zraka koliko treba za pjeskarenje.. :roll:
koliki treba pritisak za pjeskarenje sivog liva i slicnih stvari i postoje li razlicite granulacije pijeska?

T

tomica64

Guest

koliki treba pritisak za pjeskarenje sivog liva i slicnih stvari i postoje li razlicite granulacije pijeska?[/quote]
Za blok ću vas obavjestit kaj je majstor za varenje predložio.. a da sad ovo za pjeskarenje bilo bi najbolje da pogledas malo po netu za koji matrijal kako ide inače ja kako sam i naveo prije kupio sam kvarcni pijesak u knauf tgovini 25kg. moram pogledat na vreći za granulaciju a pritisak je po mom iskustvu sto je jaci bolje skida boju i hrđu..naravno nije samo u ulozi i pritisak nego i rgulacija protoka pijeska kroz pištolj to je ovo naprijed cijev koja se vrti to isto ovisi..nedavno je jedan moj kolega isao si pjeskarit alu felgu na autu i dolsovce je unistio bila sva rupicasta mislim da je tu bio u pitanju pjesak jer ipak krupniji pjesak je to mogao napraviti samo...a inace uzmes komad starog željeza hrđavog i prpbavaš kaj je nabolje..nema tu pretjerane filozofije bar mislim..ak ima nek me neko ispravi... :roll:

Posljednje uređivanje:
B

belic0209

Guest

Joe,znate možda točan naziv ili broj boje vašeg traktora, ako možda imate papire i nesto? Pozdrav :D

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav Svima!

Kod mene u saobraćajnu dozvolu piše:
Boja karoserije - Crvena 76
Oblik i namena karoserije - poljoprivredni traktor...hmmm zbog čega se mora na tehnički pregled svake godine...koja glupost!
A da piše "radna mašina"...registracija bi bila večita(netreba svake godine na tehnički pregled), kao na motokultivatorima! Jel i kod vas mora svake godine na tehnički pregled? Nije to neka lova u pitanju, samo tehnički pregled i to je to...možeš voziti po drumovima!
Mada ja nisam još ni jednom terao na tehnički pregled... :lol: :lol: :lol: švercujem se po malo...
Pozdrav Joe :mrgreen:

Posljednje uređivanje od moderatora:
B

belic0209

Guest

Hvala Joe,ma mislim već neko vrijeme na tu boju i bojanje te limarije ali me bilo strah da ne bude presvijetlo ili pre tamna crvena...hm...A sad sta se tiče te registracije mislim da je to glupost ko sta velis.Iako neznam kako je to tu,jer moj vec jaaaako dugo nije vidio ni tehnički ni tablicu. :D

S

strongboy

Guest

ove slikice sam obecao mishelu da pogleda kako je kod mene prikopcan plug za TV.oznacicu rucice brojevima,koje sam opisao u postu o stelovanju pluga.
brojeve su redosledno kako sam opisivao u uputstvu ;)

M

Misel

Guest

majstore strongboy, ne pivo nego pastrmajlija imas za ovoa!! Vo Stip nema festival na pivo ama sekoj den e festival na pastrmajlii! Thank you epten !! Moda da se vidime.

Mislim da ce svi forumasi razumeti pozitivne poruke bez obzira na jezik.

Gospodine Fireman, znaci to da ja ne bih mogao koristiti ovaj katalog za mog " matorca". Jedino preostaje da i ja cekam na obecane scenove.

pozdrav

Misel

S

strongboy

Guest

haha.nema da mi veruvas, ama pastrmajlija nikogas nemam probano.a stipskata pastrmajlija e procuena i kaj nas i posiroko.duri i Piter Dzon-Bose ja ima opeano :lol: .
aj da pricam sad da me i drugi razumeju ;) to sto se unutrasnji trag bas ne poklapa sa petu ralnika,to je zbog toga sto traktorom nemozes bas ici po ivici gde je odsecena brazda. prednji kotac u brazdi ide po ivici...al zadnji malo zanosi jer je pod teretom od pluga..ako je zemlja laksa onda to zanosenje je neprimetno...al ako je tvrda.....pa :roll: zato su rupe...al svejedno bitno ti je da kad pogledas oranje pozadi traktora ono bude jednako.one brazdice sto se vide na poorani deo zemje da budu sto ujednacenije.ma svaki pocetak je tezak.ali kako radis tako ce ti biti sve lakse.
secam se ,odavno ,mozda pre 10-15 godina....jednom jedan covek je stalno dolazio igledao moj tomo...i uvek se raspitivao kakav je, dali je dobar, dali dobro radi,jel moze da ore....mozda mesec dana dolazio je da ga gleda.tad je moj tomica bio jos kao nov.ja sam ,i tada kao i sada, imao samo pohvale za traktore tomo vinkovic .i jedan dan dolazi i kaze mi -kupio sam novi tomo vinkovic, isti kao tvoj,TV-420.naravno cestitao mu i rekao mu da ako mu ista zatreba da mu pomognem da mi slobodno kaze i pomocicu mu kolko znam i umem.i ,eto ga jednog dana kod mene i kaze mi da nikako nemoze da ora.poveo me kolima i jos kad smo nablizili ka njegovom selu kaze mi.."vidis ovu njivu?e to sam ja orao".a zapravo tu se nemalo sta videti...nije bilo nista nalik oranju, vec sao potrgane brazde ,od prilike kao kad motikom trgas zemlju.zacudio sam se :scratch .kad smo stigli u njegovo dvoriste, vidim nov novcat tomo vinkovic...kad sam sisao iz kola odmah posao da vidim kako je prikopcao plug.kad ...imao sam sta da vidim. ona poteznica sa rupama ,bila je okrenuta naopacke :lol: uzeo kljuceve i sve to nanovo namontirao,i posli da probamo kako ce sad orati tomica... ma to je bila milina gledati kako tomica ore.cak mi se ucinilo da njegov toma ide i malo brze od mog u oranju a oba u drugu brzu brzinu.al je to verovatno bilo zbog manjeg proklizavanja kotaca ;) .al oni nisu znali kako da ga sacuvaju...posle sam cuo da su polomili neku osovinu na trap(prednji ili zadnji nesecam se),pa su ga prevrnuli jednom, pa najzad ga prodali...nisu imali dovoljno strplenja ;)
zato mishel, budi strpljiv,i sve ce biti kako treba.za neko vreme ces zaista uzivati u radu sa tomicom.a ne kao sad-muciti se ;)
pozdrav i nestrpliv sum da ja probam STIPSKATA PASTRMAJLIJA ;)

Posljednje uređivanje:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Tako je g. Misel. Trebačeš sačekat da dobijemo taj katalog na forum. Tvoj katalog je od TV-730. Onaj tvoj drugi pdf za motor, taj če ti koristit jer ti imaš takav motor na svom traktoru.

B

Bagudina

Guest

Veliki pozdrav ekipi na forumu.
Uspio sam pronaći sljedeća dostupna ulja koja mislim koristiti na TV-732, jesu li odgovarajuća ?

Ulje za motor: INA Super 5 SAE 15W-40
Ulje za hidrauliku: OMV HYD HLP 68
Ulje u diferencijalima: Hipenol GTL DB 90
Ulje za volan: Hipenol GTL DB 90

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Bagudina kaže:
Veliki pozdrav ekipi na forumu.
Uspio sam pronaći sljedeća dostupna ulja koja mislim koristiti na TV-732, jesu li odgovarajuća ?

Ulje za motor: INA Super 5 SAE 15W-40
Ulje za hidrauliku: OMV HYD HLP 68
Ulje u diferencijalima: Hipenol GTL DB 90
Ulje za volan: Hipenol GTL DB 90
Jesu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509

Kupuj INA ulja, jer ćeš ih lakše naći kad bude trebalo dolijati.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Bagudina - što se tiče ulja...OK - sto kaže @majstor,,,samo se drži viskoziteta, a proizvođač...kako ti novčanik dozvoli!!!
Da sam na tvome mestu...hmmm,,, :scratch zamenuo bih sve, sem ulja u volanu!!! Dok ispustiš staru,,,usereš ceo srednji trap,,,a sad si ga oprao, i sredio! 250 radnih sati,,,to je ništa što se tiče volana,,,a i nema tu obrtaja, niti nekog zagrevanja, da bi morao menjati ulje! Mani to staro, ako treba doli malo do vijka,,,i nek ga Bog vidi!
Bitno da ima...
Pozdrav Joe! :mrgreen:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

osim ako nije uslo vode u volan :roll:

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Bolje slušaj edoska i promijeni ulje u volanu imao sam ove zime slučaj da je bilo u volanu vode i kad je to smrzlo kod okretanja volana je puklo kučište volana mislim da ima slika u mom albumu ako nema bit če večeras sad nemam vremena,pozdrav.

M

Misel

Guest

Druze Strongboy, dali je moguce da uopste u zivotu nisi probao pastrmajliju? To je za mene prosto neverovatno :scratch To ti je nesto kao kada Dalmatinac ne bi pija vina i sladio se prshutom, Sumadinac ne bi pio sljivu i voleo pecenje ili mozda kao Lala koji nije probao kobasice, slanine i chvarke!! Covece, mi to pod hitno moramo ispraviti. To je cista nepravda. Tu ti ne treba nikakvo "podesavanje" pribora, alata i slicno. To se jede rukama po svim propisima i slobodno se "zamastis" do laktova. Naravno, dobro crveno "T'ga za Jug" i sve je jasno i bez scanova, speedishare i slicno. Jedini je problem sto se brzo navuces na to i lako postane navika, to je jedini problem..ali posle ima da ide oranjee :lol: sve pravo ko puska!
Sto se tice tvog prijatelja sa novim TV koji je sve okrenuo naopako, nisam ja bas dotle doso znas :mrgreen: Izorao sam ja sa jednobraznim vocnjak i mogu ti reci da zahvaljujuci forumu i savetima Toma izgleda sada za nijansu bolje (mislim nijansa boje nije crna zbog zapecenog ulja i nafte :oops: vec je bledo crveno-zelena) a i vocnjak je daleko bolji sada nego sa svom onom travuljinom od ranije. Problem mi je bio trobrazdni za podesavanje ali mislim da cu vec ovog vikenda da ga naucim daleko bolje nego sto je bilo prosli put. Naravno, ocekujem suradnju sa svim forumasima i sve pozdravljam a kako god okrenes, mi mora da se vidimo nekom prilikom, ako ne zbog oranja onda "da festivalisemo" !!

pozdrav

Misel

S

strongboy

Guest

mishel@ ;) .ok prijatelju, samo napred .a probacu pastrmajliju kad tad ;) .a naravno..kad covek radi, reziltat je neizbezan.vocnjak ce ti biti zahvalan na trudu.inace ja sam se predomislio i sad vec ne prodajem svoj tomo.zao mi ga prodati jer tako lepo radi.nije mi doslo do pare,pa nek stoji u moje dvoriste.nacicese posao i za njega.tomica mi nikad ne otkaze moj nalog za posao ;) .do pre neki dan sam prodavao i citroen dianu-6,al od danas ni ona nije vise na prodaju ;)
ok.pozdrav i svako dobro i ako trebas jos neki savjet u vezi prakticnog rada sa tomicom,slobodno pitaj.bicemi zadovoljstvo da pomognem. ;)

S

saleservis

Guest

Evo ljudi da se i ja javim, posle toliko vremena Tomica je sklopljen, jos instalacija i sredjen je kompletno.....

Evo i neke slikice, pa vi dajte ocene. :roll: :roll: 8) :D

slika0080.jpg

slika0071.jpg

slika0072.jpg

slika0073.jpg

slika0074.jpg

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh