• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
G

GROF

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

poštovanje forumašima najlipšeg poljoprivrednog - foruma!

...pogotovo mladim i nadasve vridnim ljudima; tomo vinković, edosoko i firemanpeter!!!

...oću pisat u svezi veliki gum za maloga tomicu., pa narode moj., dragi i vridni forumaši., pa ovo ča sam ja iznesal!?., nis iznesal "napamet"!?, nis nigdi pročital, ni mi niko rekal, nis se zezal kada sam to i tako nešto napisal!., pa dragi i mladi moji forumaši ja imam "puno godin"., a sa ovim malim strojčićem sam uživo delal sa takovi gumami., tako kad to pišem, pišem iz mog životnog iskustva i iz životne škole - prakse!!!., a sve drugo ispalo bi u najmanju ruku da lažem., ili da se poprdjujem - sprdam sa čovikom - članom., novim članom ovog foruma!., a kako sam napisal na postavima naprvo., zač ja nis stavil gume te i takove na mog tomicu???., PA NI MI DAL OTAC., BIL SAM PREMLAD I PREBALAV., a jedino ča mi je u ono vrime obećal!., rekal je!; ...e sine moj., zaminićemo te postojeće gumice sa novim većim kada ji istrošimo., ili kada ti narastaš pa zaradiš novčića da ji sam kupiš!!!?., a mi fala bogu! dragom., svaki 7-8 godin po novog tomu u tvornicu drito!.-

p.s. traktori ki su bili u akciji; tv-418 /prestari tip/., tv-418, tv-419, tv-420, tv-521, tv-522, tv-523,.-

budite mi dobri ko i do sada., vinkoviće vozim., na sriću ili na žalost od; 1977.godine gospodnje!!!

bog!., čitamo se...

G

GROF

Guest

...dragi moji forumaši!., pogotovo ljubitelji traktora tome - preponosni vlasnici!?

moram dodat još kojekakovih balada o tome malom traktoriću tomi vinkoviću!.,

...a zvali smo ji kodmene u liki; poni, bijundić, tomica, vinko, prč, tetejac, miki, belac, prdac, ...

vozili smo se niz kapelu /kapela je lička planina kroz ku sada ide tunel; mala kapela/ u leru - praznom hodu sa prikolicom i bez prikolice oko 50 kmh /pedeset kilometara na sat/., jednostavno smo preticali auto po cesti; fiće, jugiće, varburge,... ljudi su doslovno dobivali slom živac ili lagane infakte kada smo znali strugnut - projurit mimo nji na traktoriću!...
iz traktora su u nekoliko navrata ispadali kotači., znali su se odšarafit - blaga verzija štete, znali su puknut u polu-osovini., a znali smo razmrdat celi rukavac, ispadali su kotači i iz prikolic!., pitate se zač? - zašto?., pa ludarije i vratolomije nisu predvidjene u opisu eksploatiranja toga i takovoga stroja!

...znali smo zadnje pakne na bilo kom traktoriću doslovce spalit za neki; 2- 3 sata vožnje pod ručnom ili prilikom kočenja niz kapelu., tromble bi bile doslovce dimile i smrdile ko sam vrag., a znale su se zažarit od trenja...

u sezoni bilo kakovoga posla., prosjek prevraćanja i sudaranja bil je barem jedamput dnevno., tako smo u svakom traktoru obaveno morali imat batiće, škare i kljišća za ravnanje lima...

kada smo znali vozit prikolice od fergusona - ferge - iemtea,... one tri tone nosivosti., znali su zadnji kotači zablokirat od tereta., a bome je bilo i lomova u zadnjem delu traktorića!???

kada smo znali na tomicami pokidat /u šumi/ one lajtunge - cijevi od hidraulike - hidro pumpe, ulje bi curilo na sve strane., nema stajanja niti šarafanja., samo po gasu., utrkivali smo se ki će više drv izvuć iz šume van na cestu., a tek drugi dan bi uljivali ulje u rezervoar hidraulike., naravno kada smo sva creva i cijevi pokrpali., doslovce su pumpe delale bez ulja i niti jedna ni nikada zaribala, / mislim na pumpu od hidraulike/.-

...ispadali su auspusi, filteri zraka,...a mi smo samo pičili, pičili,... poslje i preko zime šarafanje i kovanje...

meni je uvik bilo najlipše u letno doba kada smo čuvali usred polja krave i ovce., e onda puno omladine i pijonira., a mi pametnjakovići uzimi traktore i probaj se zakvačit sa sajlami da vidimo ki će bit jači., lomova do iznemoglosti., a i jezikove juve kada se dojde kući..., tomica je odnesal pobjedu nad onim zglobnim malim zetorom od 14 ks., jednostavno ga je prekinul na pol...

...bog! narode moj do drugog puta., ma i ovo je stvarno previše!., a ima puno, puno,... čitamo se...

P.S. ...NEPREPORUČAVAM, NIKOME NEPREPORUČAVAM OVAKVOVU VOŽNJU., MI SMO BILI ZLOČESTIJA DICA I OMLADINCI U ONOM VREMENU, NEGOLI VI DANAS., DANAS JE IPAK MODERNO DOBA!!!., DANAS BI I MENE BILO STRA NAPRAVIT TAKOVE POKUSE SA TRAKTOROM TOMOM!!!.,/POLICIJA IMA BRŽE AUTE, SVI MOREDU SLIKAT I TELEFONIRAT/.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Poštovani Grof!
Znam ja da ti u tvom odgovoru oko ovih večih guma nisi loše mislil nit nikoga htio provest na krivi put i slično. Ja ti vjerujem da ljudi kod vas to stavljaju na TVjce i možda i nije sve to tako loše. Ja sam samo napomenuo koje su loše strane po mom mišljenju ako se stave te veče gume od 7.50 X 16 na malog TVjca.
Pozdrav tebi u Liku i nemoj nam zamirit!

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

poštovani GROF-e!!

nadam se da se nisi uvridio,ja sam samo napisao ono šta je edosoko rekao kad je došao na forum,ja s velikim gumama na malom tv neman iskustva!!

jadni traktori s vama,nema šta niste radili s njima!!! :lol: :lol:

veliki pozdrav tebi i tvojoj obitelji u našu predivnu liku!!! ;)

G

GROF

Guest

poštovanje!., lipi pozdrav iz predivne like!!!

...ma bećari moji nima ljutnje., pogotovo ne na vas, na vas?., ki ste vridni, pedantni, mladi, puni elana i poleta ko lički sokol sa čeličnim krilima., jer da sam u vaši godina., ma mišljenja sam da bi bil još ludji negoli sam bil., ma malko mi je žal ča nismo više delali piz.....e., ali čaćeš?., ma uvik te neki sputava, brani, neda,...

DOK NIS ZABORAVIL!., uvik je dobro na tomicu stavit sve nove gume u kompletu., ovo sa minjanjem; prednje-zadnje., ma to je nužno zlo., ali eto fala bogu!., kad ni bolje i to ni puno loše., bitno je da su prid-jednako potrošene!...

...ma još malo i biće puno, puno slikic i materijala za razno - razne; debate, diskusije, pametovanje,... iz šupljeg u prazno!.-

p.s. ...pozdrav u karlovac novome članu!., ponosnom i posramljenom /ne zadugo posramljenom/ članu; nooboy-u!!!
čekamo tvoje slikice uneredjenoga traktora tome., i naravno slikice barem za prvu ruku okupanoga!!!.,SRETNO!
bog!., sretno, čitamo se...

D

DUDO85

Guest

EVO KONAČNO I MOJIH SLIKA...
BIT ĆE IH JOŠ...KAKO ĆE RADOVI BITI PRIVEDENI KRAJU

M

matrix1234

Guest

koji napadni ugao ovaj traktor ima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

D

DUDO85

Guest

Ovaj traktor je malo raskomadan ali za 2 do 3 dana biti će opet u hrpi
i raditi ko singerica :partyman: A svog tomu nebi dao ni da mi nude sad novog
jer kako se kaže SITAN ALI DINAMITAN :mrgreen:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
siniša kaže:
joe-može pitanje da li bi htio napisati dimenzije ovog tvog podrivača kojeg si napravio jer i ja bi trebao takvo nešto napraviti ZA VINOGRAD I KUKURUZ?širina mojeg tv732 je 120cm.
unaprijed hvala

zbalija kaže:
Joekiki ako nije problem ajde stavi dimenzije podrivača možda se i ja bacim u izradu nečeg takvog ili sličnog!
Rođeno za vinograd!
Izvinjavam se unapred, što nisam stavio dimenzije podrivača(mi ovde kažemo parač)! Znate i sami...100 poslova u polju, daj ovo daj ono...i nisam stigao! Evo sad sam malo bolji sa vremenom, pa sam se potrudio malo! Krenuo sam prvo na papiru da nacrtam dimenzije,,,a ono ispalo ,,,teško sranje! Pa sam na fotke dodao mere i dimenzije...opet nije najbolje,,, al se može čovek snaći!
Bitno je da se slika zamisli (gleda) u dve dimenzije, pa se mogu mere lakše skontati!
Uglavno nema tu šta extra,,,bitno je da kotači od podrivača idu u trag, gde gazi traktor , jer kad traktor ugazi zemlju -tu bude ravno i nema da smetaju grudve i kojekakvi korovi, koren od prošlogodišnjeg kukuruza itd... da izbacivaju podrivač iz zemlje! Kod paranja(kultiviranja),,,uhvatim red u sredini traktora,,,i to bude oparano odlično!Normalno...zadnja srednja motika se izvadi, kad param kulture posijane na 70cm!
Motike (noževe) sa nosačima sam kupio na vašaru(mislim da su za imt),,,i na nosače zadnje motike zavareno materijal od gibnja(pre zavarivanja gibanj i nosač ugrijan preko 200 celsiusa)! A materijal može od svega i svačega, ja se odlučio da to bude od kutije 50x50 , i zadovoljan sam! Fiksiranje motika na konstrukciju, sa mogućnošću štelovanja...može na 100 načina,,, kako kome lakše!

Pozdrav Joe! :mrgreen:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
G

GROF

Guest

lipi pozdrav forumašima!

...dragi moji forumaši nis u mogućnosti postavit - skenirat - poljepit one razno razne papire - knjižice o rukovanju i održavanju traktora tome vinkovića - stari modeli i knjižicu rezervnih dijelova., pa vas molim da mi pomožete., oću pisat!., ki ima uvjete; skener, a kuži ljepljenje materijala na net neka mi se javi putem p.p., neka mi pošalje ovozemaljsku adresu na ku mu ja pošaljem sve moguće i nemoguće materijale kako bi pomogli ljudima - narodu - vlasnicima ti i takovi traktorića ki nemadu papira o njima da jim pomožemo!.-/pošaljete mi adresu., a ja vam na vašu adresu pošaljem materijale kako bi to odradili kako bog! zapovida!!!., svi ovi pokušaji do sada nisu urodili plodom!/...

bog! narode moj., čitamo se.../čekam pomoć!/...

M

matrix1234

Guest

nisu smijesni nego naprotiv su bolji nego moj.....samo sam zelio reci da bi bilo dobro da tomo vinkovic ima onakav ulazni ugao.jer je kod toma vinkovica prednji kraj nizak pa stalno zapinje

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

oprosti,ali ako možeš gledat takav traktor???? :roll:

kad sam u petak išao na selu u putu sam vidio narančastog tv-420s,jel netko zna nešto o njemu,jeli se razlikuje od običnog tv-420??

M

matrix1234

Guest

sta mu fali.....................ma to je traktor............od kad je kupljen bilo je sjedi vozi,ali nije bilo trganja i lomova,ali na jesen cu ga oprati i prefarbati limariju.............a sto se tice tv140s,ja mislim da je samo razlika u hidraulicnom volanu jer mislim da je to "s" na kraju...znaci da je sa hidraulicnim volanom,a postavicu jos slika svog traktora pa ce te vidjeti sta je masina.........

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

to sam i ja mislio,ali nisam znao ima li još nešto drugačije!! ;)

virujen ti da je to mašina,ali na prvi pogled je malo neočuvan !!
bitno da mu motor i ostalo radi bez greške :!: ;)

jesi li imao ikakvih problemasa prinosom jer vidim da su zadnje gume nove,a pridnje istrošene??

M

matrix1234

Guest

motor radi bez greske,ima preko 25 godina a motor nije diran mjenjac nediran samo je u diferencjalu mjenjana onaj izduzeni zubcanik od vratila,jer se sfrko,malo je farba oguljena jer ispocetka nije imao garazu, a i rad po sumi je ga ogulio,sto se tice elektoronike nema skoro nista,ni farova ni stopki,ni svirene,nema regler ima bateriju koja se nedopunjava,mislim ugraditi altenator,nosac filtera goriva odlomljen svezan zicom i radi nemogu da ga varim obicnim aparatom moram argonskim ali onda moram skinuti filter pa ce povuci zraka pa onda belaj dok ga ozracim tako da nije diran nego samo svezan zicom,,pali se na dugme bez kontakta direktno povezano,motor i ostali djelovi traktora imaju na sebi 2 cm prasine sijena masti drveca nekog zalutalog meteala i slicno.a gume su bile od kad je kupljen,sare su bile odlicne jer je traktor vozen samo po selu po travi i makadamu ne po asfaltu, nego sam tri isjeko na zile u sumi pa sam kupio dvije zadnje i naso naku celavu i nabio lanac na nju..............nisam htio kupovati sve cetri nove jer teze preteze...........a prinos nema mislim ima nego je samo za moje potrebe,tomica se davno naradio poljoprivrede i sad radi samo po sumi i ako sta treba uzorati i pofrezati.......

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

kako se ponaša u šumi,jesi li zadovoljan???

N

nooby

Guest

Evo i slikica.

Velika hvala AGRIPLUS65 na pomoći sa fotkama.

Slika 1:Motorček

Slika 2:Ručna kočnica. Meni ovi zubi izgledaju OK, ali ručna ne drži, tj. drži, ali samo odjednom pusti. A i feder za otpuštanje ručne izgleda OK. :scratch

Slika 3. Gume su još original

Slika 4:Akumulator za sve vremenske uvjete

Slika 5:prvo curenje ulja u 22 godine (osim masnoća ispod poklopca). Slijedi puno raskapanja zbog obične O ring gumice

Slika 6:Glava motora

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh