N
nooby
Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ
Malo me je strah što ću ja sve nać unutra. Mjenjač još nije nikad otvaran.
Malo me je strah što ću ja sve nać unutra. Mjenjač još nije nikad otvaran.
pa to je traktor ljudiii,kuda se vozi nije ni cudo da je takav,ali!!!!!!!!!!!! ja cu ga okupati sastrugati svu mast i ofarbati limariju pa onda provesti elktoroniku i onda,tu elktorniku,mislim farove i stopke zastiti zastitnom mrezom. i onda ce biti masina,a prenos mjenac i motor nemam potrebe dirati jer su u top satnju,samo moram rjesiti zglob i luft u volanu,luft bi mogo rjesit naspanovanjem spone ali je to kod mene zapeklo pa se mora grijati,ja bi to odnio majstoru ali nemogu da je skinem zapekla i ona,a guma je ljetna pireli :lol: :lol: :lol: :lol: za ljtne uslove :saleservis kaže:A ja se stideo svog tomice... :lol: :lol: :lol: :lol: kako mozes da ga takvog vozis????????? :lol: :lol: :lol: :lol:
P.S. koja ti je marke prednja desna guma???????? Pirelli????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
a kakva je situacija sa zupcanicima brzina? to nisi spominjao? mislim na onaj dio unutra gdje nalijeze kljucfiremanpeter kaže:....Danas sam odneo varit kučište i išao u nabavku materiala. Sve sam dobijo samo što je ključ debelji od originala jer je od novijeg tipa TV. Treba ga izbrusit za 3 mm. A za kučište još čekam da me pozove majstor kad završi.......
joekiki kaže:Pozdrav svima!
fireman - eee ovo se zove Extra brza nabavka rezervnih delova...
Ako ovako nastaviš...he he he večeras čekamo slike od zavarenog kućišta,,,,, a sutra kad stignem s posla, i otvorim forum...a ono probna vožnja :lol: :lol: :lol:
Kod mene je ključ bio dimenzija 10x12mm i rupa 6mm,,,znači i tu ima različitih dimenzija! Vidim samo jedan nosač ključa na stolu,,,pa neznam dali je to novi ili strari??? Predpostavljam da je novi kupljen,,,jer i on utiče jako na izbacivanje iz brzina! A ključ stari,,,pa nije tako ni loš po izgledu sa slika! Samo ti doradi ovaj novi na meru, i tovari ga!
Srećan rad!
Evo stižu upute,,,TOMO samo tovari,,,valja malo za čitati,,,znanja nikad dosta!
Pozdrav Joe! :mrgreen:
edosoko kaže:a kakva je situacija sa zupcanicima brzina? to nisi spominjao? mislim na onaj dio unutra gdje nalijeze kljucfiremanpeter kaže:....Danas sam odneo varit kučište i išao u nabavku materiala. Sve sam dobijo samo što je ključ debelji od originala jer je od novijeg tipa TV. Treba ga izbrusit za 3 mm. A za kučište još čekam da me pozove majstor kad završi.......
a kljuc.....magnet, posudu vode, brusilicu i lagano.... 8) samo nemoj da mu na kraju zaoblis ivice :!:
@TOMO VINKOVIĆ cestitam za obavljeni posao postavljanja slika.....samo.....bilo bi ljepse da si ovo smjestio u .pdf dokument, trenutno nemam vremena ali ako uhvatim malo slobodnog pokusat cu ja to odraditi
to se samo mijenja nema popravke, dijelovi na koje nalijeze kljuc se ukose/zaoble skoro neprimijetnofiremanpeter kaže:..... Ako ima koja ošteta, šta se može napravit? Samo mjenjat jel?
Kako misliš? Da na brus papiru izbrusim 3 mm? To če bit težko. Možda još koja ideja da se to brzo i kvalitetno odradi.
Sreča netreba brusit onu stranu koja ozubi, ona ostaje originalna.....
edosoko kaže:to se samo mijenja nema popravke, dijelovi na koje nalijeze kljuc se ukose/zaoble skoro neprimijetnofiremanpeter kaže:..... Ako ima koja ošteta, šta se može napravit? Samo mjenjat jel?
Kako misliš? Da na brus papiru izbrusim 3 mm? To če bit težko. Možda još koja ideja da se to brzo i kvalitetno odradi.
Sreča netreba brusit onu stranu koja ozubi, ona ostaje originalna.....
pa uhvatis kljuc u magnet zbog ravnijeg drzanja i onda brusis na brusilicu ne papirom, malo brusis pa ohladis
samo ti treba jak magnet.....ma to sam naveo kao mogucnost jer je dosta tanak za stezanje u skrip
GROF-e puno hvala za vjesti o našem drugu Zbaliji,,,puno ga pozdravi,,,i čekamo ga što prije nazad na forum! Zna pohvalit, pomoć, kritikovat...ali mi nedostaju njegovi komentari...bez obzira što komentira!GROF kaže:lipi pozdrav forumašima!
...naš vridni član!., zbalija!., željko!., ima veliki problema sa internet vezom., zval sam ga neki dan., dobro je ko dobro želi svima skupa., očekuje ove dane da će dosurfat netom da sve obajde i sve vas skupa puno pozdravlja!!!
p.s. ...nepreporučavam brušenje ključa!., kako sam razgovaral sa nekoliko majstori., ma svi su odreda rekli da ti brušeni ključi pucadu ko staklo ili se pigadu ko perje!!!
bog!., narode moj., čitamo se...