Re: TOMO VINKOVIĆ
joe je vjerovatno mislio da ne brusis samo sa jedne strane 3 mm nego 1,5 sa jedne i 1,5 sa druge
varove dobro natopi farbom, jer ako bude sitnih pora u varu farba ce popuniti i nece pustati ulje vani
e jos bih ti savjetovao da provjeris zazor diferencijala u odnosu na rukavce i vretenastog u odnosu na diferencijal, mozda je vec sve po malo istroseno pa stvara vibracije te nastaju ovolika ostecenja
u svakom slucaju palcevi su gore 8)
@joe ne spominjes vise ujakovog TV-419.....vjerovatno niste vise nista radili
neces pregrijati ako budes hladio, brusis malo...sekundu-dvije, pa ohladisfiremanpeter kaže:.....I ja tako mislim da se nesmije ključ na obradi pregrijat. Treba to polako odradit da struktura ostane jednaka. Ja ču se potrudit jer imam živaca.
A zašto obradit dvije strane? .....
joe je vjerovatno mislio da ne brusis samo sa jedne strane 3 mm nego 1,5 sa jedne i 1,5 sa druge
ovo sto se vidi na slici je odlicno, jedino onaj dio sto je iskocio na gornjoj rupi :roll: to ces morati rijesiti nekim silikonomfiremanpeter kaže:Danas sam išao po kučište kod majstora varilaca. Ovako izgleda:
varove dobro natopi farbom, jer ako bude sitnih pora u varu farba ce popuniti i nece pustati ulje vani
e jos bih ti savjetovao da provjeris zazor diferencijala u odnosu na rukavce i vretenastog u odnosu na diferencijal, mozda je vec sve po malo istroseno pa stvara vibracije te nastaju ovolika ostecenja
u svakom slucaju palcevi su gore 8)
@joe ne spominjes vise ujakovog TV-419.....vjerovatno niste vise nista radili