• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Re: TOMO VINKOVIĆ

firemanpeter kaže:
.....I ja tako mislim da se nesmije ključ na obradi pregrijat. Treba to polako odradit da struktura ostane jednaka. Ja ču se potrudit jer imam živaca.
A zašto obradit dvije strane? .....
neces pregrijati ako budes hladio, brusis malo...sekundu-dvije, pa ohladis
joe je vjerovatno mislio da ne brusis samo sa jedne strane 3 mm nego 1,5 sa jedne i 1,5 sa druge
firemanpeter kaže:
Danas sam išao po kučište kod majstora varilaca. Ovako izgleda:
4y2yj1qHPZDJE5gr.v.jpg
ovo sto se vidi na slici je odlicno, jedino onaj dio sto je iskocio na gornjoj rupi :roll: to ces morati rijesiti nekim silikonom
varove dobro natopi farbom, jer ako bude sitnih pora u varu farba ce popuniti i nece pustati ulje vani
e jos bih ti savjetovao da provjeris zazor diferencijala u odnosu na rukavce i vretenastog u odnosu na diferencijal, mozda je vec sve po malo istroseno pa stvara vibracije te nastaju ovolika ostecenja

u svakom slucaju palcevi su gore 8)

@joe ne spominjes vise ujakovog TV-419.....vjerovatno niste vise nista radili

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Edo
Onaj dio što kažeš da je iskočijo nemogu ništa drugo nego silikon za motore. To če držat ulje, a u plus je i to što je na vrhu a ulje izpod. Ulje može samo malo prskat na taj dio kučišta pa zato neče bit problema. Vidiš, kučište je bilo u jako lošem stanju, ah, cjeli traktor je u sličnom stanju. Malo ču posle još popravit i neke druge stvari a za nešto više nema interesa ni gazda. Da se ovaj TV dotera to je skoro nemoguče a sigurno neisplatljivo. Ma dobro, može se svašta ali ... krpa se najnužnije.
Ja ču slušat tvoj savet pa ofarbat varove i obratiču pažnju na zazor diferenciala.
Hvala

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
bog dečki!
ima netko motor od tome za prodati ja imam tv 418 crka motor ima tri godine, iskreno djelova imam od njega jako dosta ali motor nemam

dečki još jedno pitanje zašto mi je tomo izbaciva iz brzine u vožnji kod oranja to se nije događalo

Posljednje uređivanje od moderatora:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

vimi kaže:
bog dečki!
ima netko motor od tome za prodati ja imam tv 418 crka motor ima tri godine, iskreno djelova imam od njega jako dosta ali motor nemam
odakle si.....imam ja, doduse MWM :oops:
a sta je s tvojim motorom?

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

vimi kaže:
dečki još jedno pitanje zašto mi je tomo izbaciva iz brzine u vožnji kod oranja to se nije događalo

dobrodošao na forum!! ;)

izbaciva ti zato jer je otišao ključ mjenjača,to ti je ovo:

kod tebe je ovaj tanji,kad se istroši na krajevima on iskače pa ti zbog toga traktor stane!! ;)

nadam se da se firemanpeter neće ljutit šta sam posudio njegovu sliku :!: :?: :roll: ;)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ništa se ja ne ljutim Tomo, slike su ti na raspolagu.
Što se tiče ključa u pravu si, izbacuje zbog njega. Ako se radi o seriji 400, traktor je TV 418 onda če biti onaj debeliji kjuč za njega. Znači 10x12 a rupa je vjerovatno 6 mm. Ovaj tanji ključ je za PE 18.

A zašto izbacuje kod vožnje a na oranju ne? Najviše se događa da počne prvo izbacivat u 3 brzini a to je na putu a u oranju se upotrebljava niže brzine. Isto tako je vjarovatno bio u toj vožnji po putu traktor dosta obtereten, vozijo neki težki teret a možda i uzbrdo pa se taj ključ dosta obteretijo i još oštete- greške na njemu, pa izbaci iz brzine.

Ponekad se može to malo popravit sa štelanjem menjača- ručice. Ali ako je to ispravno naštelano onda samo menjaj ključ.

M

Misel

Guest

pozdrav svima,

moj stari toma zna da izbaci iz trece brze. Znaci li to da bih i ja u dogledno vreme trebao da promenim taj kljuc? Jeli to poveci zahvat , koji je postupak i gde se nalazi taj deo? Dali bi mogli dati dimenzije?

unapred hvala

Misel

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
@vimi - i kod mene je u toku oranja cimao(prekidao) traktor,,,i moje mišljenje je: zamena ključa, ali najbitnije - zamena nosača ključa sa oprugom! Stvori se konus na ključu, i odma lakše ispada ...i opruga je oslabljena, u nosaču ključa!

fireman - pa dobro ti zavari varioc , odlično odrađeno! Vidi se da je tukao čekićem po varu...prema tome, varioc zna svoj posao, i nema da brineš što se tiče zavara!
A ja sam mislio da brusiš 1,5mm sa obe strane...zbog estetike( i simetrije)... a kad bolje razmislim,,, možeš i samo krajeve skinuti, koji vire van osovine! Udri turpijom,,,i nema zagrevanja materijala...

Pozdrav Joe! :mrgreen:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

joekiki kaže:
.....Udri turpijom,,,i nema zagrevanja materijala...Pozdrav Joe! :mrgreen:
probaj ti turpijom :lol:

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532

ja sam iz zadra a koliko tražiš za motor i koliko ima ks.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Nisam još probao ali vjerovatno je to tvrdo pa se turpija neče ni prihvatit. :scratch

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

AAuuuu koji sam ja lik... :oops:
Otišo ja da probam na starom ključu, malo turpijat... :oops: he he he,,,ma otkud,,,jest da mi je loša turpija,,,ali nema šanse! Samo sklizne turpija, a ključ je samo dobio malo sjaja!
Pa ja sam mislio da bi moglo,,,jer se uvek ključ ošteti, a zubčanici ne - pa da je malo mekši materijal! A ono đavola,,,tvrdo u pm. :oops:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Našao sam još bolje rješenje a to je novi origi ključ koji odgovara. Neču da se mučim za 6€, sreča dobijo sam ga u nekoj drugoj privatnoj trgovinici.

VGr3afNcog01Zjh6.v.jpg

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Da i nisi ne bi ga bilo dobro brusiti , turpijti ili gristi zubima ...
Ako vec kljuc ne odgovara treba ga termickom obradom otpustiti , glodati pa ponovno zakaliti .
Kljuc je vjerojatno samo površinski kaljen i skidanjem tog sloja bi dobio kljuc mekan ko duša ...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Sigurno da je tvrd gornji sloj ključa a unutra je mekši. Ako bi ja taj ključ obradijo, obraditi bi trebalo onu stranu koja se ne ozubi a stranica koja ozubi u zupčanik bi ostala originalna, znači tvrda. A ipak sad netreba jer sam dobijo ključ odgovarajučih dimenzija a to je još najbolje. :D

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
fireman - YES...ako si našao ključ original,,, onda je problem rešen!!!
A sad ti neće dati đavo mira,,,pa onaj drugi ključ ćeš ubaciti u tvoj traktor, kad ga već imaš... :lol: :lol:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

E Joe, biče mira biče, kad ovo sastavim imat ču dosta ovoga za neko vreme. A i onako ovaj ključ vjerovatno nije pravi za moj traktor , jer ovaj ima rupu od 8mm. A nema ni potrebe mjenjat jer ne izbacuje. Više bi trebalo promjenit koji lager :scratch , to čujem :lol:

G

GROF

Guest

pozdrav forumašima/majstorima nad majstorima!

...imam još materijala za stavit o starim traktorima i kultivatorima tomo vinković., ma samo trebam još malkice vremena!.-

...imam i stari - prestari katalog rezervnih dijelova kultivatora i traktora tv PE., dal sam ga, istina i bog!., svome poznaniku da ga sebi iskopira., a čovik nikako da uvati vremena da ga vrati..., još čekam njegovo vrime!., tako da će narod sa ovoga foruma., a i šire, moć sebi iskopirat - isprintat nekakove savjete i sitnice ke ga zanimadu.-

...firemanpeter!., pozdrav u tvoju deželu!., ma vridan si svaka čast., a i majstor je posal - varenje odradil kako treba., svaka čast i sretno sa ostalim delom!...

bog!., čitamo se...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

GROFE
Nadam se da si u pravu, da je majstor zavarijo kako treba, da drži. Inače var izgleda ok.

Danas sam malo radil, sklapao menjač i diferencial.
Pokušao sam i pre neki dan ali bilo je nekih problema. Tanjurasti zupčanik je gurao vretenasti u stranu. Zapravo ona dva su nasjeli. Nije se ništa klimalo ali kad sam sa rukom gurao i vrteo vretenastog video sam da nije najbolje. Takvi tvrdo složeni diferenciali obično pjevaju muziku. Pokušao sam vretenastog pomalu podložit sa podložkama da ga maknem malo napred ali bi trebalo previše pa bi bilo probema posle sa poklopcem. Probao sam založit diferencijal malo u desno ali trebalo bi više od mm. Moglo bi se nekako rješit sve to sa debeljim digtungama i sa instrument podložkama ali se mi sve to nije sviđalo.
Danas sam našao rješenje :D . Odem ja u trgovinu i kažem prodavaocu nek mi donese sve vretenaste koje ima. Donese on četiri komada, ja gledam mjerim ...i pronađem jednog pomalo drugačijeg, napravljen od druge firme, na oko izgledao jednak ostalima ali nije ;) . Zapazijo sam i ozaku, slično kao br 8 pa sam po tome znao da je drugi proizvođač a i dimenzije su bile malo drugačije a pomalo i oblik zubova.
Donesem kuči i sve išlo kao pomaslu, napravim dihtunge, sve naštelam i složim, isprobam rukom kako se vrti svaki dio za sebe, ako ima koji luft založim... uglavnom sklopim ja to i mislim da je sve kako treba. Baš sam zadovoljan što se nisam predao i loše sklopijo. Tako se nadam da i na kraju sve dobro izpadne kako treba.

wTetvs8a_OfUyc70.v.jpg

q9GjqnlaMcIF8UZo.v.jpg

1Ior9rpDWDwHl4nx.v.jpg

bRFYAtyyw5_Z0Yrq.v.jpg

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

peter drago mi je sto si nasao rjesenje problema bez puno burgijanja i izmisljanja tople vode podlaganjem kao sto si i sam rekao
samo mi nemoj reci da i ti kilavis dok uklapas deklo ovako sa zupcanicima na njemu (vretenasti + trostepeni)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh