• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Re: TOMO VINKOVIĆ

Što se tiče ručne kočnice, ja sam ove zubove ponovo naoštrijo i sad drži kako treba. Pre toga isto je sama od sebe pala dole a to je veoma opasno.
Zub ručice treba da lepo do kraja sedne u zubove na onoj drugoj pili. Da se dobro uskoči- zakači. Možda treba naoštriti samo zub u ručici, a možda sve, mislim i ove na pili. Pogledaj kako sad stoji jedan u drugome pa češ vidjet.

N

nooby

Guest

firemanpeter, hvala na savjetu, pokušat ću nešto uradit.
U mom kraju je jedan čovjek ostavio Tomu na vrhu jedne velike nizbrdice na njivi i ručna pustila :supris:

Tomo se otkotrljao skroz do dna. Više nije ličio na ništa, a bio je svega par godina star :cry:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Nema na čemu.
Nemogu ni zamislit kako je to izgledalo :scratch vjerovatno je bilo sve uništeno.
Zbog toga trebaš to sredit, a posle neko vreme malo to testiraj da budeš siguran da je ispravno.
Na sliki se vidi da su 3. i 4. zub dosta okrugli a to nije dobro. Vjerovatno je isto i u ručici. Ja sam sve zubove ponovo obradijo.

G

GROF

Guest

...pa traktoriću stvarno treba DOBRO OKUPAT !!!

.,a onda?., sretno sa dotjerivanjem i neka dobro i dugo služi!

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

@nooby gdje mu je blatobran?
rucnu podmazi.....posebno unutra, "igla" da tako kazem.....onaj dio koji se pritisne da bise pustila rucna, ima na dnu jedan pomicni dio koji nekada zaglavi, pokusaj to izvaditi i razraditi, i jos mislim da je dobro da je onaj nazubljani dio malo pomican
:!: nemojte se oslanjati na TV rucnu, posebno na velikoj nizbrdici.....ugasi motor i u brzinu 8)

N

nooby

Guest

Ručnu moram sredit jer mi je već stvarno dojadilo u šumi tražit neko praktično drvo ili kamen da stavim pod kotač.

Blatobrana nema jer je traktor bio više puta prevrtan (uglavnom samo prednji ili stražnji kraj, a 2 kotača bi ostala na zemlji). Limarija mi nije toliko bitna jer najviše ga koristim u šumi, a tamo ga začas možeš izgrebat i uneredit.

Nadam se da ću ga imat prilike malo sredit. S vremenom još stojim OK, ali pare su uvijek problem. Rado bi napravit paljenje na ključ, sredit luft na volanu, curenja ulja itd.

Kad bi ga uspjel sredit, Tomo bi mogal bez greške radit još desetljećima, jer sada radim sve manje zemlje, i to uglavnom IMT-om, a njega najviše koristim u šumi sa malom prikolicom i malim teretima.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Doveo mi jedan vlastnik svoga TVjca da mu sredim zadnji menjač na PE 18. Ja ga otvorijo i vidite šta sve našao. Ima da te boli glava kad popravljaš nešto ovako.

YqXjSzFkU3p8eS3e.v.jpg

IuK2vRu0pUP4OGks.v.jpg

3RTjWsSqJt5zlFy_.v.jpg

xlkslYzms8qjQRga.v.jpg

Kp6BB5qwaU3hAk6a.v.jpg

ugXJRftuMELjmqCg.v.jpg

Došao je zbog popravke menjača, izbacuje iz brzine. Kad ga ja rastavim vidim da je:
-loš ključ menjača
-pohaban tanjurasti zupčanik diferenciala
- otečeni zubovi na konusnom zupčaniku
a najgore:
-puklo kučište diferenciala

Eh, sad zajebancija dobit material pošto je traktorič star preko 30 godina al to mislim da če nekako, barem se nadam. Nešto sam več potražijo i zgleda da če bit, barem tako kažu po telefonu i nadam se da me ne čaka koje iznenađenje :scratch .
Dobijo sam i nekog varilaca koji kaže da če to zavarit, nadam se da zna svoj posao. Da se ne izkrivi nešto ili slično.
Zajebano pošto te stvari ovise od drugih a ne od mane. :scratch

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

bez brige peter, vjerujemo u tebe ;)
mislio sam da je kuciste diferencijala puklo a ne deklo.....ponovnim pregledanjem slika sam vidio da je rijec o deklu, mislim d nije opasna pukotina, cak ne moras ni skidati sve sa dekla mozes variti na licu mjesta
jos bih te molio da malo istrazis izlazno vratilo kako ide, bilo je pitanja na forumu o broju obrtaja i sl. mozes skontati na osnovu zupcanika itd. kako ide

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Edo
Ma puklo je kučište, baš kučište diferenciala. Tamo na onoj sliki gde se vidi pukotina, to je slikano kroz rupu na koju je prišarafan rukavac. Pukotina je duga skoro iz jednog kraja na drugi kraj. Dobro, ja se nadam da je majstor varilac stvarno majstor. Tako sam čuo. :scratch
A ono o izlaznom vratilu. Sad sam pogledao slike. Oču stavit gore ali sad neče da mi radi album, neče da prima slike.
Kolko se vidi iz slike radi samo u 1. brzini. Znači staviš oba dva menjača u 1. i uključiš kardan na sredini. To je to.
Ali trebam ja to još provjerit.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Sad mi uspjelo prebacit sliku u album.
Tamo gde je lager (sa valčičima) je inače ubodena osovina vratila koja ide pozadi na prikjučno orudje.

vuiqraLQTk2ILlCb.v.jpg

Prije sam pogrešijo. Nisam kod kuče sad, pa nemogu da pogledam getribe u živo a iz slike ...
Sad, kolko ja vidim iz slike radi stalno, ne ovisi u kojoj je brzini menjač pozadi. Važno je da je uključen kardan na prednjem kraju traktora. A za prednji menjač i reduktor, zna se. Važno da je redultor u brzini.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
fireman - eto,,,kreneš na zamenu ključa...i kad otvoriš,,,100 sranja! Marfi!!!
Ajd pa vredan mi budi,,,kolko te ja znam - sredićeš ti to sve bez problema!
Pozdrav Joe! :mrgreen:
Čitamo se!

G

GROF

Guest

pozdrav u predivnu deželu vridnome; firemanpeter-u!!!

...pa poznavajući tvoj odgovorni trud, rad, muku, preciznost i pedantnost,... mislim da niti ovaj put neće izostat rezultat po pitanju dotjerivanja i sredjivanja traktora tome!.-

kako su vridni forumaši već pisali., ma ja samo dodajem i potpisujem! SREČNO!!!

...POTIRAJ MARFIJA U SUSEDNU ITALIJU!!!

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

firemanpeter svi mi znamo da ćeš ti to napraviti bez problema!!!

SRETNO :!: ;)

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Uuuu,,,ako misliš na ovu pukotinu...pa to se verovatno prostire sa jednog na drugi kraj! :scratch
A vidim i sa druge strane isto krenula pukotina,,,samo nevidim dokle je stigla? Ako i ona prostire do druge strane,,,onda ako skineš i drugi rukavac...ispade ti parče gornje strane kućišta! Ne daj bože!
Jel možda puštalo ulja iz zadnjeg kućišta? Kako da to nije gazda ranije primetio?

Pozdrav Joe :mrgreen:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Prvo hvala svima što me ovako podržavate :D , vi ste mi pravi drugovi!
Ono što se traži od mene, ja ču sigurno da napravim ali nadam se da če i drugi tako mislit. Puno stvari zavise sad od majstora koji če to varit. Ja se nadam na najbolje ali sam pomalo zabrinut.

Mrfija sam več poslao u Italiju ali more se otoplilo pa priplivao nazad :scratch

Joe
Baš na te pukotine mislim. Ona duga, fali samo nekih 2 cm pa bi stigla na drugi kraj. Ona druga pukla je baš, od oka, toliko koliko si ti nacrtao, znači nije dugačka. Ja sam sad sve povadio iz unutrašnjosti, skinijo sve iz vanjske strane kučišta, oprao, tako da je sad spremno za drugog majstora. Sutra nosim na varenje.

A što se tiče gazde, da ga ti vidiš šta on radi sa Tomom, pravo je čudo da je do sad radijo. Da nije počeo pozadi izbacivat brzine, još bi se to teralo dalje ali gazdi treba pogon na sve 4 kotače pa ga zato doveo kod mene.
A to istina kako ti kažeš, otvoriš da promjeniš ključ, eto ti 100 sranja a možda i više.
Vidjet čemo kako če se ovo rješit? Joe ona pukotina kod tebe bila je kratka, a kod mene, joj...

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Bok vatrogasac dobio si dobar zadatak koji ne ovisi samo o tebi nego i o tvojim kako bi rekao kooperantima,kučište se može lijepo zavariti da drži kao novo za to imam majstora u mom selu, mi smo na granici sa Slovenijom i prvo veče mijesto u Sloveniji je Stari trg pri ložu ili Cerknica ako si negdje blizu mogu ti preporučiti majstora koji če to odraditi 100%.
A što se tiče mehanike moram ti preporučiti da napraviš sve po svojoj savjesti,tojest da ne popuštaš vlasniku traktora ako ti kaže ovo bi još moglo izdržat zar treba i to mjenjat itd. neznam kako si vičan raditi usluge ali u puno slučaja to tako izgleda i onda zbog malo ušparanog matrijala nemaš mira još pola godine i još dobro prođeš ako te previše ne ogovara.Dok sam bio mlad i nadobudan i svakom htio pomoč to mi se redovno događalo zato ti to govorim,jer nekome ko samo tjera bi se puno tih djelova činilo još dobrim i ne opterečuj se vremenskim rokom.Pozdrav i puno sreče u sastavljanju.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav Svima!
fireman - ako je zavarivač iskusan, ne bi trebalo biti problema! Video si kako je kod našeg člana @majstor-a... zavarivač popunio srednji trap, i posle tokarenja nigde greške u varu, sve idealno! A imao je da vari,,,boga mi...PUNO!
Držim ti palčeve, da sve bude OK!

M

matrix1234

Guest

evo jos malo slika mog tome http://img13.imageshack.us/gal.php?g=dsc00530o.jpg
a kako me tomo sluzi u sumi....pa za njegovu snagu i velicinu vuce dosta....ali samo kad je suvo a kad je mokro traktor se samo koprca nemoze ni da povuce stablo od 2m,planiram napraviti vitlo pa ce mi dosta znaciti u sumi.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Ljudi,,,pa gde nam je Zbalija? Brine me,,,jer je bio redovan gost svakodnevno na forumu, a nema ga već dugo!
GROF-e,,,ti si bio u kontaktu sa njim,,,znaš li možda zašto ga nema?

S

saleservis

Guest

A ja se stideo svog tomice... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kako mozes da ga takvog vozis????????? :lol: :lol: :lol: :lol:
P.S. koja ti je marke prednja desna guma???????? Pirelli????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh