• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Re: TOMO VINKOVIĆ

to pije vode na serijama 400 500 i 700....oni imaju redukovanje izlaznog vratila

Posljednje uređivanje od moderatora:

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

Skinuo sam doboše, sve suho, pakne kao nove, zablokirala je desna osovina što raširuje pakne. Jedva sam to razradio i podmazao. Kočnica je sada super, nije ko na 731 ali je dobra. Nego, zna li tko gdje bi se mogle nabaviti mazalice za kardan, one kutne, ćoškaste, ne zaobljene glave. U Masivi nemaju.

B

belic0209

Guest

Jesi zvao u Primu ili u Agro dom neki,imas dobar u Zagrebu.

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

Na kojoj adresi je u Zg, idem u srijedu pa bi pogledao?

Posljednje uređivanje od moderatora:
M

matrix1234

Guest

da li znate koliko bi me kosto polovni,nov plug obrtac ili dvobrazni plug

B

belic0209

Guest

Deva-Ja znam za onaj u Bunićevoj 20 tel. ti je 01684072 pa nazovi i pitaj.I pogledaj na internetu malo za te agrodomove imas ih vise tj na vise adresa.Pozdrav!

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

Evo jedne vrlo rijetke pile sa utovarivačem te okretnim sjedalom i volanom kao na stranim traktorima:

ddd ja mislim takav plug ima član foruma misel :!: ;)

B

Bagudina

Guest

Dragi prijatelji, nakon nekoliko mjeseci intezivne potrage za kupovinom traktora Tomo Vinkovic, a vođen savjetima dobrih ljudi sa foruma i 146 stranica teksta o traktoru Tomo Vinkovoc , kupio sam svoj prvi traktor !
Naravno, TV serije 700, model 732, godište 1986, rh 225 (sat radi ispravno), orginal gume 1985 god, motor orginal Lombardini.

Nakon podužeg "tehničkog pregleda" po preporukama sa foruma, paljenje na hladno, testiranje hidrulike, pregled rada motora,pregled ulja u diferencijalu, snage motora, itd..... itd...... itd..... itd...
Pa potom, drž nedaj, ovako onako, ovo ono, itd..... itd.... itd ... itd .... Dogovor je postignut ! Vozi miki kući !:)

Put, proputovali smo skoro cijelu Hrvatsku sa Tomom :) (naravno i dvobrazni plug + drljače)

I na kraju, napokon u garaži :)

B

belic0209

Guest

Pozdrav Bagudina! Drago mi je zbog kupnje, Tomo je super i nadam se da ce dugo i odlicno sluzit. :D

B

bezimeni

Guest

zdravo svima,

jučer sam ga konačno provozao, sve mu radi, šalta sve brzine bez problema,jedino nisam isprobao zadnje brzine jer ne znam da li su spore ili brze pa da nešto ne polomim. hidraulika diže odjednom dvojicu kolega od po dobrih sto kila svaki...jedino neće da spušta, pa se pitam šta može biti razlog, jer, dugo je stajao, pa, moje mišljenje je da možda treba razradit cilindar, al opet nisam siguran, da nema kakva ozraka ili nešto slično??
sutra, najkasnije prekosutra, ako sve bude u redu, trebalo bi sve bit gotovo, ostala mi samo hauba, pa valja kitovat, šlajfat,farbat...danas sam je povario. čim završim stavljam slike!
ako neko ima ideju šta bi moglo bit pa ne spušta, molim za savjet. još nešto, na zadnjem diferencijalu, gledano iz pravca motora, na donjem desnom dijelu , kod samog spoja oba dijela kućišta diferencijala, malo prema nazad od spoja, imam neki šaraf koji ne mogu da zavrnem i oko kojeg mi pušta ulje, i šaraf i matica su labavi, da li je to nešto za štelovanje ili nešto drugo?

bagudina, mašina je super, još ako ga doradiš biće ko nov...

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

bagudina čestitam na kupnji!!

traktor je odličan,gume su kao nove,ima puno snage,malo radnih sati i nadam se da će te dugo služiti bez ikakvih kvarova!!!

nisi mi rekao da uz ponuđenu cijenu idu plug i drljače,zato sam ti rekao da cijena nije realna!!! ;)
jesi li uspio malo spustit cijenu???

M

matrix1234

Guest

bagudina cestitma na navom traktoru, traktor ti je odlican koliko vidim a i imas prikljucke,srecno sa traktorom i radom sa njim.

S

saleservis

Guest

Cestitke i od mene za kupovinu traktora, i da te poslzi dosta godina.

ako neko ima ideju šta bi moglo bit pa ne spušta, molim za savjet. još nešto, na zadnjem diferencijalu, gledano iz pravca motora, na donjem desnom dijelu , kod samog spoja oba dijela kućišta diferencijala, malo prema nazad od spoja, imam neki šaraf koji ne mogu da zavrnem i oko kojeg mi pušta ulje, i šaraf i matica su labavi, da li je to nešto za štelovanje ili nešto drugo?

A kolega Bezimeni, mislim da bi bilo lakse ako bi to uslikao i dao slikicu da vidimo 8) :lol: , a sto se hidr. tice, jesi li probao da gurnes rucicu dole, naninize, kad podizes vuces je gore a kad je pustis ona se vrati u sredinji polozaj, a kad hoces da spustis onda je gurnes nanize..ili dole 8) normalno mora da bude opterecena da bi se spustila.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Uslikaj taj šaraf pa čemo ti reči šta je.

Bagudina
Drago mi je da su ti informacije od nas pomogle u kupnji. Želim ti sretno vožnjo sa njim! :D

E

elvis

Guest

Pozdrav svima.
Priučeni majstor mi je sastavljao prednji mjenjač na TV PE-18.Morao sam mjenjati neke ležajeve i zupčanike. Kad smo sve sastavili išao sam ga upaliti i isprobati, te se pokazala sljedeća situacija.
Reduktor i mjenjač brzina su u leru, krenem ubaciti najprije u hod naprijed, i traktor krene, iako mi ručica brzine i dalje stoji u leru. Isto se dešava i kao odaberem hod unazad, krene unazad a ručica brzina i dalje stoji u leru.

Molim vas žurnu pomoć!

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

to se nekada desi i meni,ali na to ne obraćam pažnju :!: ;)

A

Arijan

Guest

saleservis kaže:
Cestitke i od mene za kupovinu traktora, i da te poslzi dosta godina.

[quote...jedino neće da spušta, pa se pitam šta može biti razlog, jer, dugo je stajao, pa, moje mišljenje je da možda treba razradit cilindar, al opet nisam siguran, da nema kakva ozraka ili nešto slično??

... a sto se hidr. tice, jesi li probao da gurnes rucicu dole, naninize, kad podizes vuces je gore a kad je pustis ona se vrati u sredinji polozaj, a kad hoces da spustis onda je gurnes nanize..ili dole 8) normalno mora da bude opterecena da bi se spustila.

Koliko je meni poznato hidraulika se ne spušta sasvim dolje bez opterećenja na priključnim polugama (tako je i na našim Ecotracima, pa je ovo pitanje "da li si opteretio hidrauliku?" sasvim na mjestu :)

Čestitke na kupnji ;)

S

strongboy

Guest

.pokusavam da izbrisem ovaj post, al neznam kako :scratch

S

strongboy

Guest

Bagudina,cestitam ti na kupnju traktora.zelim ti da ga dugo dugo vozis i radis snjim.200 rh su nista.gume su mu skoro nove...ma ima da se naradis snjim ;) sad mu samo promeni ulje u motoru,i filtere ulja i nafte,proveri nivo ulja u diferencijale i hidraulici i po potrebi dolij i...teraj:).cestitam jos jednom.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh