• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

ima,ali nikad nisam pitao za to :!:
ako ti nije problem nabavi mi broj,molim te :!: ;)

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

bezimeni stavio sam ti dvije slike u moj album ako uspiješ pronač.
http:majstor1.moj-album.com.
Dali mi neko može stavit taj link da bude uz moje postove kao naprimjer što ima zbalija?

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Majtore to moraš sam uraditi ili zamoliti administratore da ti to naprave!
Postupak je sljedeći ideš na:
Profil/postavke>Profil>Potpis> i tada upišeš link!

Ako ti još nije jasno obrati mi se na PP pa ču ti probati bolje objasniti da ne zauzimamo bez veze prostor na forumu!

Posljednje uređivanje od moderatora:
B

bezimeni

Guest

majstore,
hvala velika, mislim da sam vidio dovoljno. nije mi bilo jasno da li poluosovina ustvari prolazi van kroz centar bubnja.
sad znam po čemu trebam udarat :twisted: :blackeye
a to za link, vjerovatno trebaš pogledati u postavkama profila i dodati kao potpis, trebalo bi da je to. mislim.

M

Misel

Guest

Pozdrav svim forumasima,

nije me bilo na forumu jer sam bio zauzet sa oranjem i sredjivanjem mog matorog tome :D Sa vremena na vreme sam citao vase postove ali sam bio zauzet oko poslova pa nisam bio aktivan na internetu. Zadovoljan sam kako se moj toma ponasa i opasno se natezemo sa mehanickim volanom. On vuce - ja vucem i tako, vazno posao ide...
Hteo bih da pitam cenjene fourmase dali mogu da koristim ATF ulje ( za hidraulicne menjace i volane) koga imam u izobilju ( ostalo od kamiona) za rezervoar hidraulike. Naleteo sam na razlicita misljenja , neki kazu da stavljaju SAE 90 i za hidrauliku, po literaturi je predvidjeno SAE 80, mislim barem :scratch . Jedan mi je prijatelj rekao da mesa SAE 90 sa ATF-om i tako. Mislim da cete vi ipak biti najkompetentniji da date odgovor. Mislim da je viskozitet ATF-a manji pa zato bih zamoio za vas savet.

unapred hvala

pozdrav iz Makedonije

Misel

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001

atf ti je prerijetki za hidrauliku,zato i je ono specijalno za volan.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,517

stipe kaže:
Pa vidi i jedno i drugo sam kupio u traktor centru u Osijeku , i ako se ne varam mislim da je manometar 70kn, ampermetar 60 kn, a cijevčicu za manometar ti košta 80kn, ali sam nju sam radio, da i vijak za spoj manometra 12kn.. :) :)
A gdje si kupil auspuh??? ;)

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

U hidrauliku se stavlja hidraol za tomicu preporučam hidraol 46, postoji još rijeđi a i gušči hidraol ali 46 je neka zlatna sredina.ATF je neka vrsta hidraola ili čak trans hidraola i možda nebi škodio pumpi ali mislim da bi ljeti curio i na razvodniku i cilindru tako da ga ja nebi stavljao u hidrauliku.Mjenjaj s nekim ko ima na bacanje hidraol :idea:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Majstore u TV traktore po tvorničkim preporukama ide hidraol HD 70, a pošto se on više ne proizvodi stavlja se dakle HD 68.
Dok HD 46 ide u nove Prime po tvorničkim preporukama,
a kako ti veliš slobodno 46-tica se stavlja jer sam i ja jedno vrijeme imao jer je bila
"besplatna", a znao sam ju i miješati sa ATF kad drugud nije bilo.
Sad sam stavio HD 68.

Evo samo radi usporedbe HD 46 ima točku krutišta -22, a
HD 68 ima točku krutišta -17.;

dok je AFT ulje po viskoziteta negdje oko hidrauličkog ulja HD 32.

Hidraulična ulja po viskozitetu postoje sljedeća HD 5; HD 10; HD 15; HD 22; HD 32; HD 46; HD 68;
HD 100; HD 150; HD 220; HD 320.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

bezimeni kaže:
.....uopšte se ne mrda ni milimetra prema vani, kao da je zavaren, udario sam ga velikim čekićem par puta dobro ali ne mrda, ono što mene zbunjuje je što ne znam da li je srednji dio bubnja kao kod auta, dakle jel ima onu veliku rupu na sredini ili je sve ujedno, jel samo šarafi prolaze kroz bubanj ili u samom bubnju iznutra na sredini ima kao neki ležaj ili pisna koja daje oslonac poluosovini...ja to stvarno ne znam :scratch
pomoć...
to je samo uhvatila hrdja....samo :roll: kroz dobos prolazi poluosovina (kao sto si i sam rekao kao kod nekih auta, stariji opeli npr. kadett, ascona...) pazi koliko ces jako udarati u dobos i u koji dio ces da udaras da ne pukne, i pazi da ne udaris u poluosovinu u sredini, jer ako taj dio raskujes jos ces teze skinuti dobos
kuckaj otprilike izmedju brezona, tj. dio koji nalijeze na poluosovinu pogledaj slike koje je stavio majstor imat ces predstavu o cemu pricam
obavezno koristi neki sprej ili barem naftu ili UK ulje
Misel kaže:
....Hteo bih da pitam cenjene fourmase dali mogu da koristim ATF ulje ( za hidraulicne menjace i volane) koga imam u izobilju ( ostalo od kamiona) za rezervoar hidraulike. Naleteo sam na razlicita misljenja , neki kazu da stavljaju SAE 90 i za hidrauliku, po literaturi je predvidjeno SAE 80, mislim barem :scratch . Jedan mi je prijatelj rekao da mesa SAE 90 sa ATF-om i tako. Mislim da cete vi ipak biti najkompetentniji da date odgovor. Mislim da je viskozitet ATF-a manji pa zato bih zamoio za vas savet.....
ATF je svakako prerijedak, trebao bi ti veci broj obrtaja pumpe.....nemas potrebe za tim, SAE 90 je opet pregusto, brze se trosi pumpa; mijesanje vise vrsta ulje je tehnologija kojom se bave rafinerije i mislim da to ne ide tek tako
ja koristim traktol za hidrauliku
za transmisiju ne bih preporucio manje od 90, otac koristi INA hipenol SAE 120 ili 140

B

belic0209

Guest

Takvih problema sam ja imao sa skidanjem dobosa sa prikolice samo sta sam ja odustao nakon 2 dana lupanja... :D

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Belic0209 što nisi čuo da uz rusku tehniku uvijek pametniji popusti!
Nisi ti upotrijebio dosta velikog "razumitelja"!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Što se tiče hidrauličkog ulja u stare TV traktore se tvorničko stavljalo Hidraol 70 HD. Pošto sad više ne postoji to ulje ja mislim da je najsličnije ulje oznake 68.

Nekako mi se najviše dopada ovo ulje i mislim da ču ja to staviti unutra kad budem imao nekih remonta na hidravličkom sistemu.
OMV hyd HLP 68 (Viskoznost, kinematična 72 mm2/s pri 40 °C, tačka tečnosti < -24 °C)
To je ulje tvornice OMV i dopada mi se jer ima dosta velik raspon rada a posebno u hladnom- u zimi.

ISO-razredi viskoznosti za mineralna hidravlična ulja:

razr. viskoznosti__________________srednja vrednost kinematične viskoznosti pri 40 oC ________________________________podana v [mm2/s]

ISO VG 10 = _______________________ 10
ISO VG 22 = _______________________ 22
ISO VG 32 = _______________________ 32
ISO VG 46 = _______________________ 46
ISO VG 68 = _______________________ 68
ISO VG 100 = _____________________ 100

Sad se najviše upotrebljava ulje oznake 46 ali ja sam mišljenja da je za ove naše stare pumpe bolje gušče ulje 68.

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118

Pozdrav..
Auspuh sam napravio sam kod kuće od prokroma.. :D

S

strongboy

Guest

od kad sam kupio moj tomo vinkovic od prvog dana je sasvim po malo kapalo ulje iz creva hidraulike. u prvo vreme sam kupovao nidraulicno ulje koje je pisalo u uputstvu tome.al ulja u rezervoaru hidraulike uvek manjka.desavalo mi se da kad se traktor nagne u ljevo, da nemogu da podignem plugove... e onda sam poceo da sipam sae 90.i opet je ulje kapalo.najzad sam promenuo napuklo crevo i dosipao sae 90.i evo vec 10-tak godina u rezervoaru hidraulike imam sae 90 i nesto sto je ostalo od prvog ulja (70).nemam nikakvih problema sa hidraulikom.to sto je sae 90 malo gusce, to treba pri startovanju motora ostaviti traktor da malo duze radi(5-10 min) u mesto,bez opterecenja hidraulicne pumpe,dok se pumpa i ulje malo ne razrade i zagriju.naravno taj postupak samo kad je hladno, ili kad se traktor duze vreme nije koristio .a ljeti nema potrebe za to.

B

bezimeni

Guest
pozdrav i hvala svima na savjetima, uspio sam skinuti tromlove i promijeniti zalomljene šarafe, majstore, puno su mi pomogle tvoje slike, pa ti si to izgleda sinoć i slikao??!!
a edosoko je bio upravu da je to sve samo hrđa držala... imam još posla ali nadam se da sam većinu uradio, sutra mislim da je sa farbanjem završeno, imam nešto malo još otokarit sutra takođe, tako da bi možda ove sedmice mogao bit na točkovima...
evo nekoliko dosadašnjih slika, a biće ih još ovih dana, nadam se završnih!
dijelovi2.png

dijelovi3.png

dijelovi.png

dole1.png

dole2.png

dole3.png

dole4.png

dole5.png

dole6.png

dole7.png

dole8.png

dole9.png

dole.png

troml1.png

troml2.png

troml4.png

Posljednje uređivanje:
G

GROF

Guest

...pozdrav bećarima najboljeg poljoprivrednog-foruma!., ljubiteljima traktora; TOMA!!!

velika i posebna pozdrav, iskrene čestitke na velikom trudu; BEZIMENI - bezimenom ! U ZENICU - BiH !!!

...moram pisat svaka čast majstore "bezimeni"!., na ovom velikom i nesebičnom trudu na uredjenju traktora tome., pa tebi bi trebali platit i posebno te nagradit kada imaš toliko volje, strpljenja, živac, novac, ..., bla, bla, bla,... za napravit mali milijon stvari na tom kršu i lomu od traktora tome.-

...a ča se tiče ovi slikic jedva sam ji pogljedal., /treba napravit nešto da se moredu odma vidit/., trebalo mi je skor sat vremena za pregljedat ovi neki desetak slikic., ujedno moram i komentirat da se ti moreš zvat i "bezglavi"., pa na oni svi slikica svud se vidiš ali bez glave., /...ovo je onako usput napisano., molim bez ljutnje ili uvrede., "smatram da nisi ružniji odmene u faci"/.-

...NARODE MOJ!., sada se postavlja jedno logično pitanje?., /...naravno, bez logičnog odgovora!.../., pa kakov je gazda stroja - traktora???., ako je /onakov/ storj - traktor!., čovik - gazda je sigurno u k.... -

SRETNO bezimeni!

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

slažem se s tobom GROF-e!!!

bivši vlasnik je sigurno u k..... kad je mogao to učinit od traktora :!:

bezimeni svaka čast,dobro ti ide :!: ;)

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

bezimeni, tek sad sam vidio da smo zemljaci 8)
jesi li sam remontovao motor, gdje si nabavljao dijelove?

slike postavljaj tako sto kliknes prvo "Img" te zalijepis link ili pjesice ukucas na pocetku linka

i pokusaj ih spremati kao .jpg jer manje memorije zauzimaju i lakse i brze ide upload a i ucitavanje na forumu

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh