• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Re: TOMO VINKOVIĆ

Ddujovic dobro došao na forum!

Evo dvije slike naljepnica koje sam našao tu na forumu, prva je od firemanpetra, te je on rekao da ju je nabavio u Agromehanici, te bi trebalo pitati u Bjelovaru dali možda oni imaju:

Evo i slika:

dmxLU0gcf5JKqiML.v.jpg

Posljednje uređivanje od moderatora:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

vinograd kaže:
Dragi prijatelji, imam jedan problem pa molim za pomoć...
Vlasnik sam starog tv- 18 i imam njivicu ispod kuće koju bi preorao.
Kakav plug moram nabavit za njega da mi odgovara za priključke.
Na traktoru imam onu šinu( u-profil ) sa puno rupa.
Hvala unaprijed na pomoći i pozdrav iz kišne Opatije.

Vinodrad nema problema, ta taj TV trebaš nabaviti ovakav pogledajovdje plug kakvg vidiš na slici

Evo i par slika TV 418,
šteta što nisi prije postavbio post pa bi ja dans posliko i okretač plug ta taj traktor!

D

ddujovic

Guest

Ovo je stvarno bilo rekordno HVALA puno na slici, pa napravit ću si je sam u corelu i dati ću je na štampanje!!! HVALA

M

Marino

Guest
Pozdrav svima ,
evo mene da se javim što sam napravio sa onom lampicom od ulja, bio majstor pa rekao da je ipak ta crvena lampica od punjenja akomulatora, a ona druga zelena od ulja, te je crko akomulator nije prihvačo struju, isto tako crko regler , te sam odlučio stavit alternator od auto , novi sam akomulator nabavio jučer.kad stavim novi alternator poslikaču svog tomicu da vidite :)

Vidim prije par postova sliku o uljevanju ulja u motor , a što je onda onaj metalni čep na odvrtanje koji se nalazi uz ovaj zaokruženi na slici...

Zanima me o piksiranju sredine gdje se nalaze pikse i koliko bi otprilike koštao set za piksiranje.Čitao sam o tome na prethodnim postovima , ali mislim da nisam dovoljno svatio , pa bih vas zamolio da ako vam nije problem ponoviti ... :)

ZOVEM SE MARINO I IMAM TV 818 IZ 1989 KOJI IMA OZBILJNIH PROBLEMA SA IZGLEDOM, A INAČE "SEDI VOZI"
NADAM SE DAĆU POKUPIT KOJU KORISNU INFORMACIJU ZA BUDUĆE POPRAVKE.

Posljednje uređivanje:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Stipe - imaš dobro zapažanje...što se tiče metalnog čepa!
Ni ja do sad nisam video tako nešto,,, a ni slično! Da ima i čep za dolivanje ulja, i čep za odušak(iberlauf)!
Al je malo glupo, da ima dva čepa...gde se ulje uliva,,,pa je ostao ovaj za odušak(kod novijih modela), i dođe mu isto!
Kod mene taj čep za odušak,,,se baš nalazi tamo gde si ti video taj metalni čep,,,a i vidi se trag u odlivku poklopca, gde je bio stari čep(da je bio)!!!Dobro si to zapazio...

Pozdrav Joe! :mrgreen:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

nema i jedno i drugo, ja takvog nisam vidio....ima ili jedno ili drugo
ako ima metalni cep onda je mehanizam oduska ugradjen u poklopac/deklo glave i ne moze se odvrnuti
takav sistem imaju uglavnom stariji Lombardini motori.....znam da se nema za kupiti deklo s oduskom :roll:

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

taj čep je odušak i misto za nalivanje ulja u motor :!: ;)

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

TOMO VINKOVIĆ čep o kojem ti govoriš je ovo:

A tu se vodi rasprava za što je ovaj drugi čep:

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

oprostite,nisam dobro pročitao stipin post :!: ;)

vjerojatno je taj čep za nadolivanje ulja u motor,a ovaj drugi sa poklopčićem je odušak :!: ;)

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118

Pozdrav svima
Postavio sam pitanje jer ja na svom TV419 iz 82.god. imam i taj metalni čep i odušak( mogo bi to čak i slikati), i onaj gumeni starter ,pa kad sam vidio odušak baš mi i nije bilo jasno da je odušak za nadoljevanje ulja kad imam metalni čep , ali u svakom slučaju vjerojatno je taj metalni za nadoljevanje.... :)

Zanima me o piksiranju sredine gdje se nalaze pikse i koliko bi otprilike koštao set za piksiranje.Čitao sam o tome na prethodnim postovima , ali mislim da nisam dovoljno svatio , pa bih vas zamolio da ako vam nije problem ponoviti ..

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Stipe što se tiče piksiranja sredine (trna) ne postoje nikakve tvorničke pikse koje možeš ugraditi,
već moraš naći majstora koji to radi (tokara).

Gdje imaš luft na pločicama, čepovima ili na trnu?

Ja sam dao na svojem TV čovjeku iz Bjelovara koji je i napravio nove (čepove) bocljine drugačijeg oblika.
Donji je nešto slični kao na seriji 800, dok gornji ima još jedan dodatni ležaj.

Mene je došlo nekih 200€

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118

Pozdrav
Hvala zbalija na informaciji :D
dobro znači trebo bi si istokariti nove bolcne tj. čepove , dali možda znaš neke mjere....
u svakom slučaju puno hvala vidjet ču tvoje slike :D

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Što se tiče mjerna čepova ne bi znao.
Samo ako ćeš dati izrađivati nove čepove pati kakav je materijal !
Izrađuje ih u većoj nazivnoj mjeri iz tog slučaja što se ležišta potroše te imaju lufta makar i
staviš nove čepove i piske.
Znam jedino da između trna i uzdužne čahure je tolerancija 0,005mm (dvijestote milimetra).

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Stipe nema problema što se tiće informacija,
samo pitaj!

Koliko vidim na slici tu je jedan čep!
Ovo drugo je samo odušak, to je valjda neki stariji model poklopca glave motora na kojoj je sve posebno,
a valjda su kasnije zaključili da nije to potrebno i sve stavili na jedno mjesto.

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

0,005=pet tisučinki milimetra ili 1 mikron ja sam na tomi stavio 0,05(pet stotinki) i taman je na knap.Da si malo predstavite te mjere jedna vlas je debela 0.03-0.05mm

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Majstor-e hvala na ispravku!
Malo sam previše stavio nula i krivi broju :oops: !
Ali sam u zagradi napisao dvije stotinke milimetra

Znači trebao sam napisati ovako : 0,02 mm jeli sad dobro ispravi ako griješim?

P.S.

Matematika mi mije jača strana tako da!!

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Odlično jer si mi ti dao taj podatak dok si pisao o popravku svog tomice.Ja sam slučajno naletio na ovaj forum i baš sam prije nove godine počeo sa kompletnom obnovom T.V 420 uzeo sam si vremena i pročitao cijelu temu o tomi i nakon tih svih podataka da čovjek ima strojeve mogao bi ga napravit.Neču imenovat članove koji su za to zaslužni da kojeg ne zaboravim i preporučam svima koji nešto žele seznati o tomi da pročitaju ovaj mali roman o tomi i upoznaju glavne likove,neče im bit žao a riješit če 80% svojih problema oko svojih traktoriča.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Upravo tako majstor-e već sam stavio taj podatak u postu prije,
ali mi se nije dalo tražiti po forumu,
pa sam opet napisao.
Samo što ljudi se prijave i u prvom postu im je pitanje na koje je gore već odgovor u 90% slučajeva.
Samo što ne čitaju cjelu temu!
Da i ljudi kad bi imali svoje strojeve i neko predznanje mogli bi riješiti problem u 80%,
ova tema o TV je kao neka knjiga sa savjetima za remont.

Upravo tako nije dobro imenovati ljude da se koji slučajno ne zaboravi!
"Glumci" su oni koji se prijave postave pitanje i kad dobiju odgovor više se nikad ne prijave,
kojih na ovom forumu nažalost ima jako pumo :evil: :twisted: .

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Več sam ispravio kad sam vas nazvao glumci mislio sam u pozitivnom smislu a nisam se na brzinu mogao sjetiti boljeg izraza.
Zbalija kad sam več otvorio post da te pitam dali boja tomice nešto znači naime prije neki dan sam se sjetio da u mom selu ima jedan plavi tomica kao tvoj pa me zanima dal je on isti tip kao tvoj da ima hidraulički volan, pa ako to znači da ima ja bi pito čovjeka da mi pokaže samo je neki za....n pa nebi imo posla s njim ako nemoram.Još me muči ta tvoja hidraulika i onaj ventil jer jer sam baš danas završio sa obnovom tome 420 i njemu hidraulika radi odlično istina on nema hidraulički volan ali okretač je podigaosamo sa verglanjem (ručica za gas je bila u položaju gašenje) i sumnjam da su u tvornici jedno poboljšanje koje i nije tolko bitno napravili na uštrb hidraulike kja je danas na traktorima neobhodna i puno više pomogne čovjeku nego volan.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh