• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Re: TOMO VINKOVIĆ

Mislim da baš i nije moguće od kose napraviti vitlo!
Najme kaosa nema nikakav reducirani prijenos, a ni kočnicu.
Jedino da upotrijebiš konstrukciju kao nosač, te gore nešto montiraš.

Posljednje uređivanje od moderatora:

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Popravi tu kosu i imaš s čime kositi, a vitlo si kreni pravit od početka...

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

koliko ja znam to je bolja verzija kosilice za TV, bolja zbog toga sto ima remenje koje proklize ukoliko neko strano tijelo uhvati kosa.....takodje sam misljenja da je steta unistiti kosilicu zbog vitla, ne znam u kakvom je stanju ta kosilica, prodaj nju i kupi vitlo, naravno doplati nesto novca, ili za taj novac kupi materijal koji ti odgovara pa napravi vitlo po svom ceifu 8)

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
znate kod mene je brdovit predio tako da te kosacice rijetko ko koristi a i sporo se kosi sa njima tako da mije vitlo vise potrebnije nego ona a i noz je ocajnom stanju tako da.........

a i na kosilici imam prenose i kardan i te remenice a imam i kosacicu tako da mi ta kosa uopste nije potrebna za kosenje

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Matrx123456 nemoj pisati u dva posta za redom, već napiši sve u jedan.
Ako si što zaboravio napisati stisneš uredi i dopišeš u post i ponovno ga pošalješ tako prepravljenog.
Ta kosa o kojoj ti pričaš je proizvodnje Gramip dubrava i znam kako izgleda jer imam ja doma istu takvu.
Upravo tako ona nije baš za brdovit kraj, a što se tiče brzine košnje ja kosim u 2 sporoj.
Nož ti dođe nekih 250 kn.

Kosa ima indirektan prijenos preko remena prijenosnog omjera 1:1.
Remenski prijenos ti nije nikako dobar za vitlo jer će stalno proklizavati; za vitlo ti je potreban prijenos preko lanca i lančanika ili puža i pužnog prijenosa.
Kako ti je već edosoko savjetovao prodaj kosu te kupi vitlo ili ga napravi ispočetka.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

ma prodavo sam ja nju ali je niko nece,zasto neznam,ja sam sa njom kosio u prvoj jer mi je manji traktor.mene zanimaju samo kocnice i spojka a za prenos i nosac cu lako.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

i kod mene je brdo.....ali ljudi kose s takvim kosilicama uz brdo - niz brdo, mada ne mogu papuca okrenuti samohodnim Bertolini, BCS, NB&Figaro......
heh moj djed kosi u drugoj brzoj, ako je losija trava onda u trecoj sporoj

matrix odakle si?

komar

Član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
132

matrix123456 kaže:
POZDRAV SVIMA,ZANIMA ME KAKO DA NAPRAVIM VITLO ZA TOMA VINKOVICA 420,AKO NEKO IMA NEKIH ISKUSTAVA I ZELI DA IH PODJELI SA MNOM BIO BI MU PUNO ZAHVALAN.

Moj otac ima kod kuče vitlo koje je upotrebljavano na TV 523. Kupio ga je od čoveka, koji jih je pravio kod kuče. Za osnovu mu služi menjač od RENAULT 4, tako da možeš sa menjačem na izlaznom vratilu i na samoj vitli postiči veliki izbor vučnih brzina. Jedini mu je nedostatak što nema kočnice i koristi kvačilo na traktoru. Sa njim se može puno pomoči (naravno gledajuči i sigurnost in veličinu traktora)

Upravo sad smo nabavili vitlo od 4 tone (tajfun), koje če biti montirano na traktor Štore, pa če verovatno ovo vitlo u prodaju ako če biti nekog interesa.

http://img72.imageshack.us/img72/2787/dsc000193.jpg
http://img440.imageshack.us/img440/3640/dsc00020e.jpg

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Jel imaš koju sliku tog vitla slikano iz blizine, da se vidi kako je napravljeno sve ovo.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

To sa mjenjacem je zanimljivo ali ja na ovoj kosacici ili ramu nemam toliko mjesta a i mislim da je bolje sto je vitlo blize traktoru jer ako nesto vuces bolje je da je teret blize zadnjem kraju traktor zbog teze jer bi razdizalo traktor ako je dalje.A i nije dobro kad lamela traktora trpi teret.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima! Pozdrav matrix!
Pa meni bi baš trebala takva kosilica...ajde da trgujemo!!! :D
Kako se kreću cene tih kosilica? Dali ima neko sliku kosilice da stavi?
Zanima me kako izgleda, i kolika je gabaritno, u odnosu na Tomu?
Trebalo bi mi za košenje maka,,,znači suve stabljike maka - i dali bi ta kosilica mogla to kositi???
Ili da ne razmišljam o košenju suvih stabljika...
Pozdrav Joe! :mrgreen:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

matrix123456 kaže:
To sa mjenjacem je zanimljivo ali ja na ovoj kosacici ili ramu nemam toliko mjesta a i mislim da je bolje sto je vitlo blize traktoru jer ako nesto vuces bolje je da je teret blize zadnjem kraju traktor zbog teze jer bi razdizalo traktor ako je dalje.A i nije dobro kad lamela traktora trpi teret.

Istina sve što kažeš. To sa menjačem možeš koristit samo da povučeš do sebe, a vozit nemože se puno tereta (drveta). Vitlo treba imat svoju lamelu.

D

ddd

Guest

Bok forumaši :!:
imam pitanje jedno...dali moj TV-523 okreće kardan za priključak u "pravom" ili "krivom" smjeru? Znam da se negdje nešto spominjalo o tome da jedan model TV-a vrti u kontra smjeru pa me zanima dali je moj takav. Naime imam nešto viška? :shock: novaca pa sam razmišljao o roto kosi ili roto malčeru (to je isto ili nije isto?). I koliko široku kosu bi moj TVac mogao koristit?

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

sve starije serije TV (ukljucujuci i tvoj TV 523) do serije 800 vrte u "krivom" smjeru u odnosu na....npr. IMT i druge traktore, takodje imaju i razlicit prikljucak za kardan
postoji prikljucak koji se montira na starije TV koji mijenja ili ne mijenja smjer (zavisi sta ti treba) a dobijes izlaz za spoj kardana kao ne vecim traktorima
sad za sirinu rotokose ne znam, nikad se nisam susretao s takvim kosama na TV......treba ti iskljucivo rotokosa za specificnu namjenu ili ti jednostavno treba za kosnju trave?

D

ddd

Guest

Evo nešto sam u međuvremenu doznao...potrebna mi je inverzija koja kod Massive košta 1550 kn, zatim trebam na traktor postavit novi prihvat za priključke (znate valjda na šta mislim?) kako bi mogao prikopčat roto malčer. Inače roto malčer dođe 5500 kn a kardan sa spojkom 1000 kn (neznam kako se firma zove samo sam dobio broj mob.). E sada, kako i šta mi sve treba za taj "novi prihvat" i koliko bi me došlo?
A kosilo bi se tu svega...trave, šikare pa i kamenja :D

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

Neznam koliko se sad krecu cijene ali ta kosilica za tv 420 je malo prevelika jer puno trese zadnji kraj a i sporo se kosi sa njom, a za tv 732 je to odgovarajuci prikljucak i kosi se sanjom brzo a da li bi mogla mak kositi neznam,ona ima remenje tako da proklizava kad nesko strano tjelo upadne medju zube tako da kidanja zuba nema,uslikacu je pa cu izbaciti slike. 8)

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

@Joekiki ne znam da bi ti mogao prikopčati na svog TV 818, jer mislim da ne možeš dovoljno razmaknuti donje poluge .
Jer kad ja posudim svoj jedno brazni plug susjedu koji ima TV 821 ne može ga normalno prikopčati, nego mora skidati donje poluge pa ih prvo staviti na plug, pa zatim na traktor.

Budem ja isto poslikao svoju kosu pa budeš vidio,
a i kardan ti ne paše barem kakav je moj jer ima kardan promjera 23mm, a ne standardni 35 mm.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

Kod mene kardan nemoze na postojeci izlaz nego moram prisarafiti drugi dodatak koji ima izlaz istog promjera ko u vecih traktora.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

I kog mene ne može kardan direktno gore već isto postavljam dodatak samo je manjeg promjera.

A ti onda imaš ovakav:

ahr8hXnzzLijHqfW.jpg

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh