• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

mrki_grapska

Član
Tu od
25 Srp 2013
Poruka
107
Re: TOMO VINKOVIĆ

i jos nesto usput da pitam koji je razlog zbog popustanje hidraulike to jest ako sam digao kosu i dok je tako dignuta nakon odredjenog vremena ona polako spadne na zemlju TRAKTOR JE U RADU ZNACI NIJE UGASEN DOK SE TO DESAVA

Posljednje uređivanje:

panci lj

Član
Tu od
11 Stu 2012
Poruka
263

pozdrav vidim ovdje sve stoji ne pise se niko nista ne pita jedan cijeli dan pa da ja opet malo upitam citao sam nesto u vezi toga al bi zeljeo da opisem svoj problem. E pa ovako stvari stoje primjetio sam da u mog tome 420 sajla od kvacila (spojke) stoji na prednjem dijelu papuce. a koliko sam mogao vidjeti na svakom je u zadnjem dijelu, i ono glavno vec sam govorio novi sam vlasnik tome ( pocetnik ) pa neznam jeli normalno ovo sto cu reci. znaci kad idem po ravnome terenu bez tereta i presaltam ga u trecu lamela mi klize neko vrijeme dok ne dobije odredjeno ubrzanje a za brdo da i ne pricam skroz slabo znaci uz nagib od 20 % vec opet pocinje da klize. i jos nesto kvacilo mi je jako tvrdo. dali je to zbog toga sto je sajla pomjerena kako sam vec opisao na pocetku poruke
tomo_vinkovic_420_slika_24265206.jpg

Nemože biti tu .
A može pod uslovom da su povađene ili popucale opruge na korpi pa zato pod većim opterećenjem proklizuje.

Sve su prilike da se mora odvojiti motor pa pregledati korpu i lamelu a usput i podesti poluge na lameli.
:s:

mrki_grapska

Član
Tu od
25 Srp 2013
Poruka
107

Nemože biti tu .
A može pod uslovom da su povađene ili popucale opruge na korpi pa zato pod većim opterećenjem proklizuje.

Sve su prilike da se mora odvojiti motor pa pregledati korpu i lamelu a usput i podesti poluge na lameli.
:s:
I bio sam u planu rastaviti pa da pogledam kakvo je stanje al ipak prije svega zelim koji savjet cuti o tome svemu.

znaci sajlu bi morao vratiti na njeno mjesto e sad bit cemi malo problem jer nemam predstavu kako da je smjestim na njeno mjesto sve je to uklonjeno a premjesteno na pednji dio.

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644

Skalamerija se sastavlja i testira.:icon_axe:
21032751.jpg

21032755.jpg

21032758.jpg

21032927.jpg

Posljednje uređivanje:

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754

sscur sad sam tek skužil da imaš naopačke okrenute blatobrane... :icon_eyes:

Kak to?

A ovo sve radiš majstorski... svaka čast kapa do poda...

Posljednje uređivanje:

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644

sscur sad sam tek skužil da imaš naopačke okrenute blatobrane... :icon_eyes:

Kak to?

A ovo sve radiš majstorski... svaka čast kapa do poda...

MALO, mi prirodnije izgledaju ovako, :icon_eyes: hvala na pohvalama,:(handshake): previše posla za 10-tak dana.:mur:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426

i jos nesto usput da pitam koji je razlog zbog popustanje hidraulike to jest ako sam digao kosu i dok je tako dignuta nakon odredjenog vremena ona polako spadne na zemlju TRAKTOR JE U RADU ZNACI NIJE UGASEN DOK SE TO DESAVA
Greška je u razvodniku,propušta ulje nazad u rezervar.Sa promjenom gumica (o ringa) bi to trebalo bit u redu.SSucur dobro ti ide poso,utovarivač če bit pravi.Dali češ nosač napravit kao od gorenca da ima ojačanje ispod menjača?Kosilica isto odlična sam neznam zašto nisi pravil u tri tačke i obični kardan,ovako mi se čini da je možda malo prekruta veza zbog prilagođavanja terenu.Dok još nije završen možeš da stestiraš pa da vidiš šta bi bilo bilje.Ali kak je videt če bit ono pravo.L.P.:icon_super:

mrki_grapska

Član
Tu od
25 Srp 2013
Poruka
107

eh da ja javim rijesio sam problem uvezi lamele uzeo nove capice i nove sarafe ( vijke ) i one opruge sto povlace nazad potisni lezaj sve ukupno 46 KM kvacilo je sad da nemoze biti bolje moze ga malo dijete stisnuti sad mi malo i neobicno ja navalim na njega al par stisaka i priviknut :) jos moram pomjeriti sajlu u zadnji dio papuce kao sto sam vec pokazao na slici al neznam gdje da je stavim jer nema nikakvog nosaca neman nikakvog traga da je bilo na tom dijelu. sve sam slikao pa cim budem imao vremena ubacujem slike. HVALA abarth822 I MISLIO SAM DA SU GUMICE U PITANJU AL BOLJE PITATI KO PITA TAJ NE SKITA PA TO I JA. pozdrav

panci lj

Član
Tu od
11 Stu 2012
Poruka
263

Probaj pod opterećenjem dali lamela proklizuje.
Ako je sve dobro neka te nesmeta što je sajla kačena sa prednje strane ali mi malo sumnjivo zato sto kažeš da je kvačilo dosta mekano a kačeno na dugoj polugi papučice.
:(handshake):

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

.... traga da je bilo na tom dijelu. sve sam slikao pa cim budem imao vremena ubacujem slike. HVALA abarth822 I MISLIO SAM DA SU GUMICE U PITANJU AL BOLJE PITATI KO PITA TAJ NE SKITA PA TO I JA. pozdrav
Promjene gumica na razvodniku ne riješavaju problem propadanja priključaka .
TREBA NOVI RAZVODNIK .

Vjerujem da ovdje nije slučaj da preljeva cilindar ili pušta na spojevima .
Jedan i drugi slučaj bi radio masne mrlje ispod traktora

brane30

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
533

ooo cak neka pametna izjava od tebe :icon_weed:

Posljednje uređivanje od moderatora:

mrki_grapska

Član
Tu od
25 Srp 2013
Poruka
107

Probaj pod opterećenjem dali lamela proklizuje.
Ako je sve dobro neka te nesmeta što je sajla kačena sa prednje strane ali mi malo sumnjivo zato sto kažeš da je kvačilo dosta mekano a kačeno na dugoj polugi papučice.
:(handshake):
eto rijesen problem sa sajlom i kvacilom danas sam gledao na drugom tomi iste serije znaci 420

kod njega je ovakvo mjesto za papucicu
dsc01664xu.jpg
,
a kod mene je ovakva
dsc00005t.jpg

e sad ja neznam zbog cega je to tako jer su traktori iste serije a vidim da je kod mog kao na tom 730

Promjene gumica na razvodniku ne riješavaju problem propadanja priključaka .
TREBA NOVI RAZVODNIK .

Vjerujem da ovdje nije slučaj da preljeva cilindar ili pušta na spojevima .
Jedan i drugi slučaj bi radio masne mrlje ispod traktora
i ima masni mrlja na spojevima to jest ima na onom klipu na rezervaru hidraulike ulja tu pomalo izbija i ima dole na kopcanju crijeva i tu izbija. pozdrav

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644

.SSucur dobro ti ide poso,utovarivač če bit pravi.Dali češ nosač napravit kao od gorenca da ima ojačanje ispod menjača?Kosilica isto odlična sam neznam zašto nisi pravil u tri tačke i obični kardan,ovako mi se čini da je možda malo prekruta veza zbog prilagođavanja terenu.Dok još nije završen možeš da stestiraš pa da vidiš šta bi bilo bilje.Ali kak je videt če bit ono pravo.L.P.:icon_super:
Evo je,:mur:sa svim redukcijama maximum 2000 obrtaja, spora gužva travu, a nagulio remenicu pa ne mogu zamijeniti položaj (kad bude više vremena) reduktor je zlatan da se obrniti na sve strane, na njegovo mjesto sam upasao onaj drugi reduktor. Nosači od 3T su ostali, tako da mogu kalkulirati...., a mogu staviti adapter i opet u 3T..
21035446.jpg

Temeljna, pa mat crna.
21035452.jpg

21035456.jpg

21035460.jpg

21035463.jpg

21035467.jpg

21035474.jpg

Posljednje uređivanje:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426

Meni je ova kombinacija bolja,samo reduktor rešit da ubrzava.Možda se daju osovine međusobno zamenit i rešen problem.L.P.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

.....Sa promjenom gumica (o ringa) bi to trebalo bit u redu.....
imaš li slučajno sliku tih gumica i gdje se nalazi u razvodniku?

.....
e sad ja neznam zbog cega je to tako jer su traktori iste serije a vidim da je kod mog kao na tom 730

i ima masni mrlja na spojevima to jest ima na onom klipu na rezervaru hidraulike ulja tu pomalo izbija i ima dole na kopcanju crijeva i tu izbija. pozdrav

da si nam živ i zdrav to su poprilično različiti traktori, ne drastično ali to oko čega ti kukaš jeste, i to je tako tvornički na tim starijim
razvodnik i pumpa hidraulike su spakovani zajedno..........provjeri polugu kojom djeluješ na razvodnik, možda potpuno ne zatvoriš
Kako ti funkcioniše ovaj volan?

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710

eto rijesen problem sa sajlom i kvacilom danas sam gledao na drugom tomi iste serije znaci 420

drago mi je da je i moja slika nekom pomogla :smile:
ako treba još koja da pomogne u preradi dosjeda sajle,mogu poslikati

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

dsc01664xu.jpg
,
a kod mene je ovakva
dsc00005t.jpg

pozdrav

Nešto ti več Edosoko objasnijo ali još da dodam malo.
Ako traktori nisu iste boje onda se odmah vidi da nisu iste serije. Od oka izgledaju jednaki ali nisu iste serije. Tvoj je starija serija od 420 pa tako ova papučica nije jednako napravljena ko na 420, znači originalno imaš tako. Novije serije su na nekim stvarima poboljšane.
Ako ti papučica ne odgovara onda svakako možeš prekopirati i napraviti tako da bude ko kod novijih serija.

SSucur
Čemu če ti služiti taj utovarivač pozadi? Još če se kašika napraviti ili?

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644

SSucur
Čemu če ti služiti taj utovarivač pozadi? Još če se kašika napraviti ili?

Ko je reko da nema Peter-a
To je i prednji utovarivač.
Da vile i kašika u jednom i kliješta.:icon_winkle:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Nema na sliki pa mislijo da još nema :(wait):
Aha, znači prednji i zadnji utovarivač, kombinirka :icon_winkle: :(y):