Re: TOMO VINKOVIĆ
pozdrav evo mene opet s jednim problemom vjerovatno o tome vec negdje pise ali stvarno nemam vremena da pretrazujem citavu temu tomo vinkovic. u ovih zadnji par dana sam vukao vodu uz jedno ne toliko veliko brdo a kolicina vode je 1000 Litara i dvaputa mi je izbacio iz brzine. i takodje mi stalno izbacuje iz rikverca dal bio pod teretom ili prazan iz rikverca izbacuje pa ako moze savjet u cemu je problem. Unaprijed zahvaljujem
Poštelaj pločicu i jačinu stiska kuglice, i probaj ponovo...to ti je najbezbolnije trenutno da odradiš.
Dok probaš,
probaj ga po ravnici, optereti ga pa vidi dali izbacuje reduktor!
Obično to dođe vremenom, ležajevi pogonskog vratila dobiju lufta, vratilo nije u osi(u kojoj bi trebalo biti), i uključni zupčanik dobije blagu kosinu(tj. haba se ukoso), i pod opterećenjem teži da izbaci iz uzubljenja!
Izbacuje ti iz brzohodne i rikverca, a iz sporohodne NE?
A možda te zeza samo "zubčanik promene smera" ako ti samo iz rikverca izbacuje!
Da pitam poznavaoce, nisu li prednje kočnice na traktoru tipa TV malo i opasne?
Npr, napred prikočiš, a težina prikolice naliječe na traktor.
Ne bi trebalo, jer gde god da su kočnice na TV (napred ili nazad), koče svi kotači jer su spregnuti prednji i zadnji i svi koče!
Jedino je zeznuto ako nekoče isto na oba kotača (jedan koči a drugi ne, nebitno prednji/zadnji), i ako još imaš mehanički volan, smota se kao zmija u trenutku...i eto ti sranja za nezgodu...pogotovo sa prikolicom što ima okretnu prednju rudu!