• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Problem je sto nigdje podlosku ne mogu zakaciti s kukicom..
nekad ih zrak izbaci vani, ciljaš po vanjskom rubu podloške.......

skini usmjerivač zraka pa pokušaj ugurat nešto sa strane kroz rebra za hlađenje, voda uništava garež ali je nezgodno primjenjivat vodu ovaj put.....:(n):
- debljina podloške se određuje kad je glava skinuta, određuje koliko vrh brizgaljke viri iz glave
- prilikom stezanja pazi da ne pretjeraš i ne protjeraš brizgaljku unutra (pukne glava)
- doobro očisti prljavštinu okolo jer će opet doći gdje ne treba prilikom montiranja

Posljednje uređivanje od moderatora:

mrki_grapska

Član
Tu od
25 Srp 2013
Poruka
107
Pozdrav da vam svima zahvalim na pomoci oko serva sve sam rijesio sve funkcionise kako treba MNOGO VAM HVALA da nije bilo vas ja bi se jos dosta namucio. Skoro sam sve namjestio sve spakovao i probao i hvala bogu sve radi kako treba, bas kao sto kazete malim prstom se moze motati moram jos zamjeniti crijeva njih sam improvizirao dok ne vidim radili sve, nisam htjeo da bacam pare u slucaju da nece raditi. I naravno kao sto rece SSUCUR: Ništa slikovnog materijala, inverzija, odnos zubi 14/20 ili... To cu sutra sve poslikati i ovdje staviti sad me mrak uhvatio a htjeo bi da slike budi ciste. JOS JEDNOM MNOGO HVALA. LIJEP POZDRAV

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Odlično da je uspelo sredit kak treba,sad če tek bit užitak voziti ga bez trzaja i napora za motat.Servo i hidro je preporod za rad sa tomekom tek kad ga namontiraš uvidiš da vredi svake pare.L.P.:icon_wink:

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
528
@isalopek skini usmjerivač zraka pa pokušaj ugurat nešto sa strane kroz rebra za hlađenje, voda uništava garež ali je nezgodno primjenjivat vodu ovaj put.....:(n):
- debljina podloške se određuje kad je glava skinuta, određuje koliko vrh brizgaljke viri iz glave
- prilikom stezanja pazi da ne pretjeraš i ne protjeraš brizgaljku unutra (pukne glava)
- doobro očisti prljavštinu okolo jer će opet doći gdje ne treba prilikom montiranja

Spasio si me s ovim da probam kroz usmjerivač zraka jer sam već krenuo skidati cijelu glavu kad sam pročitao tvoj post i trako riješio problem. Podloške su bile od 1mm i 0.5mm, ali naravno tih dimenzija nigdje za kupiti....onak...lijepo...dimenzije 21.5x10 a debljina 1mm i 0.5mm, a ja samo nalazim 19.5x10mm i debljine samo 1.3mm
P.s. da li je ikako moguce odediti debljinu podloske bez skidanja glave

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Zar nisu nove bakrene podloške malo deblje od rabljenih? Ipak se malo sprešaju kad se postave..

LP:(hi):

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Spasio si me s ovim da probam kroz usmjerivač zraka jer sam već krenuo skidati cijelu glavu kad sam pročitao tvoj post i trako riješio problem. Podloške su bile od 1mm i 0.5mm, ali naravno tih dimenzija nigdje za kupiti....onak...lijepo...dimenzije 21.5x10 a debljina 1mm i 0.5mm, a ja samo nalazim 19.5x10mm i debljine samo 1.3mm
P.s. da li je ikako moguce odediti debljinu podloske bez skidanja glave
:(hi):

imaš rješenje, slobodno ih stavi; bajvažnije je da sve dobro očistiš, nove zalijepiš s malo masti i piči.....:cool2:

neke brizgaljke su takve da i ne naliježu čitavom površinom na podlošku

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
528
Stare su bile sire od brizgaljki, ove su tocno kao i brizgaljka. Jedino me muci debljina...

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
važnije je da su ulošci uredni (da ne frca mlaz) nego tih 0,2 .....neće se puno odrazit na dubinu jer ide pod uglom, slobodno šarafaj samo nemoj previše :icon_wink:

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
528
odlično., premda mislim da ću svejedno malo na šmirgl pa na ravno pobrusiti i jednu i drugu podlošku, pa da skinem makar 0.3mm :D

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
šta ćeš brusit, zar nemaš tanju (neznatno)
džaba komplikuješ, samo ćeš uhelaćit ispravnu podlošku :(envy):

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
528
maaaaaa, mislio sam ono, podlošku na brusni papir i s njom lijevo desno...da se malo pobrusi, jel :D

sumadinac

Član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
815
Jer za mog tomu bolja sumska prikolica2x1m ili vojna za dzip vilis i zastavu ar55.Ja sam pre za sumsku,a tata za tu od dzipa.Meni treba da spremim do 10m drva i za transport kojecega.I jedna i druga imaju svoje prednosti i mane,svaki savet je dobrodosao.

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
samo neka sto laksa i tockovi da su nazad vise,ja imam fabricku imteovu bili su na sredini pa sam ih pomerio nazad,inace uzbrdo se zaceprka ocas posla,nemoze izvuci praznu kud zetor vuce punu tu malu.evo koja slicica.
www.dodaj.rs
[/url][/IMG]
www.dodaj.rs
[/url][/IMG]
www.dodaj.rs
[/url][/IMG]

frenky

Član
Tu od
22 Ruj 2011
Poruka
107
Kvar mjenjača na PE-18

Pozdrav kolege!
Prilikom slobodne vožnje pred par dana sam primjetio da malo tomica cuka,preskače, ali ništa ozbiljno.
Danas pri oranju kad sam izašao iz brazde i izbacio zadnji mjenjač,prednja vuča ne radi,zapravo napravi par metara i onda kao da upadne u neki prostor na nekom zupčaniku gdje fale zubi i onako se njiše ali nikako napred.Kada uključim pogon na sva 4 onda ide bez problema čak sam primjetio da mi prednji lijevi kotač šlajfa,ali čim isključim zadnji mjenjač - ćorak.
Šta me čeka(znam da ga treba rastavit i vidjet) ali onakon radi preventive o čemu se radi
Zahvaljujem

stefanmkd

Član
Tu od
8 Ruj 2010
Poruka
416
Re: Kvar mjenjača na PE-18

najverovatnije pukao kljuc-birac brzine, on se nalazi na osovini kunosnog zupcanika
20249559.jpg

Posljednje uređivanje:

frenky

Član
Tu od
22 Ruj 2011
Poruka
107

Stefan dobro večer!
Znam da si imao ovaj tip traktora pa reci mi koji je ključ fi 6 ili fi 8 mm
Pozdrav

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413

ili mu je pukla poluosovina,pa malo hvata,malo pušta

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

ili diferencijal, planetar/satelit
kako se ponaša sa uključenim prednjim pogonom kod motanja lijevo desno, desi li se da je teško vratit?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh