Kad sam kupio tomicu puštao je na glavi. To sam ušlajfo, podbacio podloške, podesio kompresioni prostor, podesio ventile na 0,2 oba upalio motor ostavio ga da radi i poslije toga da se ohladi pa ponovo provjerio zazor i dotegnutost klackalice. Cilindar je dobar i nema zazora kao da je novi (iako znam da nije) i karike su u dobrom stanju. Od viška glava ne boli pa ću još jedanput provjeriti ventile.
Kada se ugrije nema problema sa paljenjem, pali na zub i kad je vruć i kad je hladan jedino se vruć gasi na leru. U svakom slućaju planiram mijenjati uložak dizne i elemenat pumpe kada to financije budu dozvoljavale bez obzira u kakovom su stanju. Možda to riješi problem.
nekad ih zrak izbaci vani, ciljaš po vanjskom rubu podloške.......Problem je sto nigdje podlosku ne mogu zakaciti s kukicom..
@isalopek skini usmjerivač zraka pa pokušaj ugurat nešto sa strane kroz rebra za hlađenje, voda uništava garež ali je nezgodno primjenjivat vodu ovaj put.....n):
- debljina podloške se određuje kad je glava skinuta, određuje koliko vrh brizgaljke viri iz glave
- prilikom stezanja pazi da ne pretjeraš i ne protjeraš brizgaljku unutra (pukne glava)
- doobro očisti prljavštinu okolo jer će opet doći gdje ne treba prilikom montiranja
hi):Spasio si me s ovim da probam kroz usmjerivač zraka jer sam već krenuo skidati cijelu glavu kad sam pročitao tvoj post i trako riješio problem. Podloške su bile od 1mm i 0.5mm, ali naravno tih dimenzija nigdje za kupiti....onak...lijepo...dimenzije 21.5x10 a debljina 1mm i 0.5mm, a ja samo nalazim 19.5x10mm i debljine samo 1.3mm
P.s. da li je ikako moguce odediti debljinu podloske bez skidanja glave