• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
911
Generalni komentari na traktore Tomo Vinković. Za specifične probleme nemojte koristiti ovu temu već potražite odgovarajuću ili otvorite novu.
 

Tomislav

Član
Tu od
9 Sij 2007
Poruka
610
Re: TOMO VINKOVIÆ

Ja sam imao TOMEKA 418.....ma to ti je bio stroj....samo je išao.Ali to je traktor za vrtove i vinograde a ja sam trebao nešto veče pa je morao otiči.Ali još me nostalgija hvata :lol: .Jeben je je kada se sa njim freza ili ore,jednom mi je uklještio nogu,kada upadne u brazdu izmota se kao zmija ,nema šanse da ga kontroliraš na volanu,joj to je boljelo :lol:
 

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
911
ima ko slike i da ima iskustva u sređivanju tv

kupio bi jedan u lošijem stanju pa me zanima jel se to splati slagat kolko si i gdje ima djelova za nj

treba mi za oko sadnica kositi
 

Tomislav

Član
Tu od
9 Sij 2007
Poruka
610
...........

U Bjelovaru češ nači sve dijelove.Ima jedna trgovina koja prodaje dijelove za Tomeka,bar je bila dok sam ja imao ga.Pa to ti je traktor jednostavan kao grah samo ne znam jel ga se isplati slagati ako je jako loš jer sam gledao u oglasnicima i cijene su im dosta niske.
 

Tomislav

Član
Tu od
9 Sij 2007
Poruka
610
.........

Ja sam svoj prodao za 1000 Eura.Trebalo je uložiti malo truda ali bi onda bio bombon,mašina mu je bila san jer su u njoj ugrađeni svi novi dijelovi,trebalo ga je ofarbati,složiti struju i srediti volan jer je imao fest lufta.
 

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
911
ja imam informaciju da se radi o firmi masiva 043221101

bum sutra nazvao tu firmu a za taj tv 18ks iz 1970 sa kosom mi traži 800 evra anlaser je u djelovima izgleda je dosta stajao vani ali to možda nije bed treba probat mašinu kosit malo s njim valda se da upalit na špagu

gume loše ali za mene jel bi ja samo s njim malo kosio oko sadnica popreko što nemogu sa velikim malčerom bi bil dosta
 

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
911
uzet ču fotič pa ga slikat i moj imt 558

ak je mašina ok dat ču mu 500 evra
 
G

Guest

Guest
ja imam informaciju da se radi o firmi masiva 043221101

masiva je trgovina dijelova, i to jedna od jeftinijih za imt i sl. traktore, ali ovi ti proizvode dijelove (zupcanike, kucista i ostalo) pa ako kaj takvoga zatreba ili imaju na lageru ili ti naprave.
 

Tomislav

Član
Tu od
9 Sij 2007
Poruka
610
....

Ja sam svoga palio sa štrikom kada mi je akumulator bio slab ,smiješno mi je bilo :lol: .Pa pukne štrik ili se izvuče a ja kao mahnit uhvatim.Neznam točan naziv trgovine,samo znam da je tu tvornicu preuzeo onaj proizvođač šumarskih traktora.
 
B

bajki

Guest
..

Imao sam TV420 87.god
Super traktor, odličan motor. Slabost mu je mjenjač, ako se puno radi kardanom. Moj je obrađivao 2 jutra vinograda. Na motoru je dva puta mjenjano karike (stradaju jer mi traktor u vinogradu radi dugo vremena pod punim opterečenjem a ima zračno hlađenje).
Dijelove sam nabavljao iz Bjelovara od Masive i direktno od tvornice (sada se zovu Prima). Dio dijelova iz Masive mi se nije pokazao kao dobar pogotovo dijelovi za mjenjač (radili su dvije sezone i morao sam ih ponovo mijenjati - stavio tvorničke dijelove i radili su pet godina dok nisam prodao traktor).
Sad imam novog s 30 KS. Ugodniji je za raditi jer ima hidrauliku. Opet je bilo problema sa mjenjačem, uklonjeno u garantnom roku i sada 2 godine nije bilo problema.
 

vinogradar

Član
Tu od
27 Velj 2007
Poruka
456
JA IMAM 523 I IMAO SAM NEKOLIKO POPRAVAKA JEDNOM PUKAO NA POLA NA ZGLOBU I DVA PUTA PUKNULA OSOVINA PREDNJEG LIJEVOG KOTAČA I SVE DIJELOVE MOŽE SE KUPIT U BJELOVARU U PRIMI BIVÅ A TVORNICA TOMO VINKOVIÆ
 
B

Bobo

Guest
@vinogradar: Ne pisi velikim slovima, molim te, teze je za citati, posto su se oci navikle na citanje manjih slova...

Ne znam kako kome, no mani je osobno lakse citati sitna slova na racunalu...

Ovo je samo mala zamolba, i odluku tebi prepustam..

Pozdrav!
 
R

ROKI

Guest
Imao sam Tomo Vinkovič-Pascuali 1965. god. 18 ks. nakon njega TV-826 1994. god. 826 je dobar traktor smo što nema 26 konja nego 22 ks (Slavija motor 2 klipa), ali su ga prodavali pod 26 ks što nije bilo uredu. Taj motor bi bio super na seriji 400 i 500, dok je za ovu šasiju malo slabašan. Od priključaka sam imao: frez Rosit 115, 1 i 2-brazdni plug, tanjuraču Olt Lonja 16 offset, sjetvospremač 140 cm i original kiperica 1,5 t. S Tomom sam zgrtao pare po baščama jedno vrijeme. Pravi stroj za te stvari!
 
R

robert

Guest
bakice su bile vesele kad si im uterivao stroj u njihovu bascu,jel? :lol:
 
M

maksica6

Guest
Re: TOMO VINKOVIÆ

Ovako ima jedan kod mene za prodati TV ,ima frezu i nekakav veliki plug.Veli da je napravio generalku na masini,vidi se da su dihtunzi novi,pali na kljuc ima puno vece kotace od tv,jedno svjetlo u sredini ,cijena mu je cca 10 000kn,problem je sto nema nikakve papire od traktora,ja bi taj traktor kupio od njega ali kako rijesiti pitanje papira,posto je on taj traktor kupio prije cca25 godina , a coijek od kog je kupio nijeni ziv vise a on nezna jeli bio kad registriran ,nij ni bio.[color=#FF0080
 
B

Bobo

Guest
Re: TOMO VINKOVIÆ

Znas kako poslovica kaze: "Svaka stoka nadje dva svjedoka" -bez uvrede.

Tako neka i on nadje nekoga tko ce mu jamciti kod javnog biljeznika kako je to njegov traktor, i eto ti papiri...
 
M

maksica6

Guest
Re: TOMO VINKOVIÆ

Evo sto sam pronasao.


Postano: Tue Nov 21, 2006 2:13 pm Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

EVO da nadodam jos ovo...

KAKO LEGALIZIRATI OLDTIMER BEZ PAPIRA?

U našoj državi postoji određeni broj vlasnika oldtimera koji svoja vozila ne mogu registrirati jer za njih ne posjeduju pravovaljanu dokumentaciju (vlasničku knjižicu, prometnu dozvolu ili račun). U najvećem broju slučajeva bivši vlasnik je nepoznat ili više ne postoji, a dokumenti su izgubljeni. Također postoji dio vozila koja su ilegalno uvezena u bivšu državu i nikad nisu registrirana na ovom području. Legalizacija gore navedenih vozila može se obaviti isključivo sudskim putem.

Dakle, sadašnji vlasnik oldtimera mora tužiti bivšeg vlasnika (ukoliko je on poznat i stvarno postoji) ili osobu s kojom će se dogovoriti da će ona u postupku biti protustranka. Sastav ovakve tužbe je vrlo jednostavan i vlasnik oldtimera može ju pripremiti sam, a kako bi izbjegao odvjetničke troškove.

Primjer tužbe:
Općinskom sudu u (mjesto)

Predlagatelj: ( ime i prezime vlasnika i adresa)
Protustranka: (ime i prezime, adresa)

U svezi dokazivanja vlasništva nad vozilom ( marka i tip vozila)proizvedenim _____ godine, predlagatelj naznačuje kao protustranku (ime i prezime i adresa).Predlagatelju je od protustranke poklonjeno vozilo prije ____ godina. Protustranka je predmetno vozilo kao neispravno imao kod sebe ( 20-30) godina, tako da dokumentacija o prethodnom vlasniku vozila, kao i dokumentacija koja je vezana uz to vozilo ne postoji.U bitnom kao predmet odnosno bivši vlasnik vozila može se uzeti jedino protustranka. S obzirom da je predlagatelj svoje vlasništvo nad vozilom stekao od protustranke, to

P R E D L A Ž E


1. da se ovaj prijedlog uzme kao tužba u kojoj je predlagatelj tužitelj, a protustranka tuženi
2. da Sud u provedenom postupku donese sljedeću

P R E S U D U

Utvrđuje se da je tužitelj ( ime i prezime,adresa, JMBG) vlasnik vozila marke _________ , tip ___________, boje __________, broj šasije______________, proizvedenog u ( država proizvodnje), godine ________, s (vrsta motora), obujma ______ ccm, snage ______ kW, što je tuženik (ime i prezime, adresa) dužan priznati, te izdati tužitelju ispravu sposobnu za prijenos vozila na ime i vlasništvo tužitelja, a koju ispravu u suprotnom zamjenjuje ova presuda, te se nalaže MUP-u, policijskoj postaji (po mjestu boravka tužitelja), odjelu za registraciju vozila, da na temelju ove presude izvrši registraciju opisanog vozila na ime i vlasništvo tužitelja, te da mu izda prometnu dozvolu, knjižicu vozila kao i registracijske pločice, sve u roku 15 dana.
Potpis predlagatelja:


Nakon predaje ovako sročene tužbe u sud, bit će zakazano ročište. Praksa je pokazala da se ovakvi postupci mogu riješiti vrlo brzo na manjim općinskim sudovima gdje je broj predmeta mali. Brzina postupka ovisi o samom sucu. Tako je bilo primjera gdje su postupci završeni samo na jednom ročištu, a bilo je i primjera gdje je sudac za drugo ročište zakazao saslušanje dva svjedoka, a potom i vještačenje vozila i identifikacijskih brojeva od strane sudskih vještaka. U prvom slučaju sudac je uzeo i minimalnu vrijednost sudske pristojbe te je cijeli postupak koštao samo 200,00 Kn (postupak je vođen na manjem općinskom sudu i trajao je svega 30-ak dana od dana podnošenja tužbe), dok je u drugom slučaju postupak koštao više od 2.000,00 Kn (postupak je vođen na većem sudu i trajao je gotovo dvije godine od dana podnošenja tužbe).

Na upit suca o vrijednosti spora svakako ne treba izjaviti da je vozilo preskupo, već da je vrijednost cca 1.000,00 Kn, a zbog visine sudske takse. Također, ako je parnica završena na prvom ročištu dobro je da se na samom ročištu protustranka odrekne prava žalbe jer će u tom slučaju presuda odmah biti izvršna, tj. moći će se po primitku presude odmah registrirati vozilo.

Nakon što je vlasnik zaprimio presudu, na vrijednost vozila treba platiti porez u Poreznoj upravi po mjestu boravka tužitelja, sada vlasnika. Budući Porezne uprave ne raspolažu katalozima na osnovu kojih bi mogli odrediti vrijednost oldtimera, treba napraviti procjenu vozila. Procjenu može obaviti gotovo svaka auto-kuća koja se bavi prodajom vozila. Praksa je pokazala da se u prometu oldtimera u RH obično kao vrijednost vozila stavlja iznos 1.000,00 – 2.000,00 Kn. Na taj iznos Porezna uprava razrezat će 5% poreza, a po uplati Uprava će presudu ovjeriti zelenim žigom. S ovako ovjerenom presudom moguće je napraviti tehnički pregled, a stanica za tehnički pregled vozila izdat će registarsku oznaku, vlasničku knjižicu i prometnu dozvolu, koje je potrebno ovjeriti u policijskoj postaji navedenoj u presudi.

Tehnički pregledi ne posjeduju u svojim evidencijama tehničku dokumentaciju za većinu oldtimera. Savjetuje se stoga uz vozilo donijeti neku brošuru ili knjižicu s uputstvima ili pak izvući podatke putem interneta za tip vozila koji se registrira. Konkretno, radi se o podacima koji su potrebni za popunjavanje rubrika u prometnoj dozvoli i vlasničkoj knjižici.

Pri registraciji vlasnik oldtimera ima pravo na 90%-tni popust na posebnu naknadu za okoliš. Popust se ostvaruje ako ima potvrdu Oldtimer kluba u kojoj je potrebno navesti vrstu vozila, godinu proizvodnje i br. šasije, uz obrazloženje da vozilo ima status povijesne vrijednosti koji je steklo na osnovi svojih tehničkih, konstrukcijskih i dizajnerskih značajki.
_________________
..."I noga u guzicu je isto korak naprijed"...

[Vrh]
 
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh