• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,886
Re: TOMO VINKOVIĆ

Meni je dovoljno jedan put :mur:. Čak mi uspjelo odkinuti kompletan par na tom jednom rukavcu.Nadam se da neče biti još koji put.
Nabavijo si drugi polovni? Nema varenja. Ovaj tvoj na drugi sliki izgleda ko da ima pukotinu, slika mora da me vara jeli?

Darko123

Član
Tu od
7 Lis 2013
Poruka
380

Šta je problem kod tome što iskace iz brzine mene danas iskoci bio u 2 brzoz i izbaci na ler?

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001

prvo provjeri da li su kuglice na ručicama dosta zategnute

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

.....

Peter@ ja sam uspio i drugi put a Ti samo jednom:D:
hajd što slomi jednom, kažu maler ili peh....al što drugi put?

gledam gore fine obloge, sive......al čemu ono crveno gov*o od silikona :mur: list finog papira košta oko jedne marke (4-5 kn) ostruži stari dihtung, ako ima hrđe pređi šmirglom P100, napravi dihtunge, malo masti nek zalijepi dok montiraš

hajd ovi mali prema vani nezgodno ih je napravit, al onaj tamo na rukavcu......em korozira od silikona em dunđerski izgleda

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,886

Šta je problem kod tome što iskace iz brzine mene danas iskoci bio u 2 brzoz i izbaci na ler?

Koji traktor?? PE 18 ako izbaci ne vrača u brzinu, novije serije 420 vračaju. Znači drugačiji su ključevi. Opet pitanje, šta je izbacilo? Reduktor ili mjenjač?? Ređe se dogodi da reduktor izbaci ali ima i toga ako je uključni zupčanik potrošen. Najviše puta izbacuje iz mjenjača zbog ključa.

Još da dodam nešto, raspiši se čovječe oko problema, napiši tačno šta izbacuje, u kojim uslovima, tvoja zapažanja, koji je to stroj. Stalno se to ponavlja da nema podataka nikakvih nego samo kratko pitanje. Ne mislim sad samo na tebe nego i na neke ostale tu. I nemoj ovo napisano uzeti za loše jer ne mislim loše.

bodul20

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
188

Traktor stigao kući :D sva struja uređena novi sat stavljen i alternator.sad svijetli kao božićno drvce
Cijena: 1 300 kn

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,192

Kamo si ga dao u Vrbnik ili?

Posljednje uređivanje od moderatora:

brane30

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
533

krumpironja kako ide cjepac

Darko123

Član
Tu od
7 Lis 2013
Poruka
380

Koji traktor?? PE 18 ako izbaci ne vrača u brzinu, novije serije 420 vračaju. Znači drugačiji su ključevi. Opet pitanje, šta je izbacilo? Reduktor ili mjenjač?? Ređe se dogodi da reduktor izbaci ali ima i toga ako je uključni zupčanik potrošen. Najviše puta izbacuje iz mjenjača zbog ključa.

Još da dodam nešto, raspiši se čovječe oko problema, napiši tačno šta izbacuje, u kojim uslovima, tvoja zapažanja, koji je to stroj. Stalno se to ponavlja da nema podataka nikakvih nego samo kratko pitanje. Ne mislim sad samo na tebe nego i na neke ostale tu. I nemoj ovo napisano uzeti za loše jer ne mislim loše.

Moj je 420 i ne izbacuje na reduktor nego na mjenjac,ja sam normalno ubacio u 2 sporu i isao sam jedno 100 metara i odjednom stade ja vidim izbacio iz brzine ja ubacio i nastavijo i sad neizbacuje.

panci lj

Član
Tu od
11 Stu 2012
Poruka
263

A jesi cjepidlaka, pa to je tomo vinković.:(devil):
a mozda je slučajno,mozda nisi dobro ubacio, samo teraj pa ćemo vidjeti :icon_axe:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,886

Podpisujem gore napisao. Ako se desilo jednom onda možeš i ti biti kriv, kako več rečeno od predhodnika. Ako se bude izbacivanje ponavljalo onda to može biti problem. Za sad samo pazi kako šaltaš i budi pažljiv šta se događa sa traktorom. Ako baš hočeš da ga testiraš onda znaj da se radije desi izbacivanje kad je traktor pod večim opterečenjem.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,192

Meni je znao izbacivat iz 3 brze ako bi naglije pustio kvačilo a to se desava kod saltanja u hodu...brane cjepač je sve pocjepo ide super spreman je sad za novu turu drva :D

bodul20

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
188

D
Kamo si ga dao u Vrbnik ili?

Ne.kod alena u Tribulje.i odmah je bilo vatreno krštenje XD kod čižića me kiša ulovila i morao sam stat da obučem kabanicu.ali zadovoljan sam.ima par sitnica koje bi ja drugačije i vrlo vjerojatno ću to promijebit al ok.napravio mi je da je kontakt čim gurneš ključ u bravu.a meni to ne paše jer moram stalno vadit ključ po tome pa se bojim da ću ga izgubit.prije mi je ključ bio stalno u bravi ali okretom je bio kontakt.ne sviđa mi se ovako iskreno rečeno

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,192

A kod njega,a i ja sam kod njega struju na goldoniju napravio sve radi i dobro je napravio...i ja sam imo na vinku tako cim je kljuc u bravi ima kontakt...samo cu ti rec da sam ga vise puta palio na spagu dok se nisam naviko :p ah sta se tice kise nista novo ja uman skoro uvijek kabanicu sa sobom..

bodul20

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
188

A ja se trudim izbjegnut kišu.ne zbog sebe nego zbog traktora da ga malo očuvam

bodul20

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
188

Di se mogu nabavit malo tvrđe gume za prikolicu. Dimenzije 6.5-16
Ove koje ja imam su srednje. ( mekano-srednje-tvrdo) ali bi htio nabavit čim tvrđe jer ovakvih više nema kod nas jedino mekanih. A naravno da cijena nije baš 1 000kn po gumi

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,192

Bile su gume na sajmu 4xx kuna je bila 7.5 16 guma znači da možeš stavit traktorsku 6x16 i onda si na miru ja sam do pred mjesec dana na prikolici imo 7.5x16 traktorske i zakon su za sve terene vozio sam preko 3t na njima

sumadinac

Član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
815

Pre neki dan sam oro,u poredjenju sa motokultivatorom milina,sedi i vozi,trosi ko upaljac 10ak ari sam poro sa 1-2l lozaka,jedino sto mi se nesvidja je onaj pravljeni plug,preplitak je i prelagan,stavljo sam kamen,ali opet je prelagan i dize se,pa cu ukrasti krumpironjinu ideju sa sinom od pruge

Evo sta je mojih120kg uradilo sedistu

naso sam u livadi neki okorak,pa sa na njemu umesto na sedistu zavrsio oranje

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,192

Ako je plug rađen možda je i lemeš več loš pa ti ni šina neče pomoč, ali probaj...a za sjedalo necu kom hahaha

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh