Kada sam skinuo remenicu paljenja osovina je bila suha, tu nije curilo, za semering prema kvačilu nisam ni obratio pozornost, samo znam da je u "tunelu" od motora do getribe bilo malo ulja, ali mi se to čini da slini semering sa strane getribe.
Jedno pitanje, konsuna lamela mora biti suha, ne smije biti ulja/masti/prljavštine na njoj ?
Jučer kada sam gledao za nove motore došao i do kuplunga,a obzirom da sam sada obratio pozornost vidio sam da je dosta masan ima nakupime masti, prljavštine po rubu.
To vjerojatno ne smije biti tako ?
Brtvu mislis na ovo "PLOČICA AKSIJALNOG LEŽAJA IM-300" ?
Slažem drugu narudžbu,kada se mijenja bum to sve i ležaje radilice i akcijalne, pločica ima samo jedna debljina u ponudi, to bum premejerio. Skupilo se opet solidna hrpica. sve sitno ali brzo naraste do cijene motora, iako ovdje barem znam da je sve novo, to što se kupi je lutrija. Steceno znanje neprocjenjivo
.
Gledam malo to oštećenje na osovini radilice, ide u cik cak i nije mi jasno kako je to semering napravio kada samo gumeni dio dira osovinu.
Netko od prijašnjih vlasnika je gazio stroj do koske dok ulje nije pocelo spricati kroz poderani smemering, to se nije moglo ne vidjeti.
Povremeno luknem kakva je situacija s zamjenskim motorima jer uvijek postoji mala vjerojatnost da neću uspjeti u popravku. Recimo ako bi morao mijenjati radilicu, to mi je dovoljan razlog za novi motor. A i dalje me brine odakle je onaj komad došao, da ne dođe još neki...
Prošao sam prijašnje postove u vezi motora i po tome samo izdvojio one koji bi trebali imati konus osovinu koji se trenutačno prodaju. Zanima me da li pašu ovi motori na mutu kosor. Koji idu bez ikakvih modifikacija, a za druge koje su modifikacije potrebne ?
Vidio sam post gdje se kod ugradnje mijenjao i tip lamele, pa može link na taj dio koji bi trebalo isto mijenjati.
Kod ovih jačih motora da li je "getriba/pogon strojeva" dovoljno robusna ?
Motori :
KAMA RUČNI START KG-270 G
KAMA RUČNI START KG-390 G
KAMA ELEKTRO START KM178FE
Loncin G270F-A21
Loncin G390F-A15
CH395 LOMBARDINI c.23 S5
CH440 LOMBARDINI E12 C.23 S5