Danas Bobo dosao ne selo, i ide optimisticno upaliti 549, jer mozda nekim cudom onaj cilindar sto zeza, proradi...
549 se bez grijaca upali, radi super, sve dok ga Bobo nije isterao iz garaze... Onda je poceo opet onaj cilindar trokirati...
Ja popizdio, i reko: vrijeme je da krenem ozracivat traktor...
I tako, krenuo ja u pohode...
Otegnuo rezervoar, da mogu doci kljucem do brizgaljki... Traktor radi nekako cudno, ali radi, gas prima uz trokiranje... i dok je upaljen, odvrnem dovod do prve brizgaljke, skoro se ugasi, no odjednom se zvuk popravi i sve ok, dotegnem dovod na brizgaljku nadajuci se da sam od prve nasao u kojoj je brizgaljki problem...
Gasiram ja njega, drzim na visljim okretajima i super radi... "Kad si majstor sve je lako", pomislim si ja i krenem se provozat, a nisam it dvorista mogo izaci od trokiranja...
Nazad pred garazu i opet sarafanje!
Ovaj puta ozracim sve od pocetka do kraja, kresnem ga i radi sve savrseno... krenem se provozat, i opet trokira gad...
Do sad je vec zivaca oslo i vise nego sto je trebalo, i idem ja odvrnuti vijak ispod filtera da ispustim gorivo iz njega, i tamo je samo pri dnu bilo oko 1 dcl vode, sto je normalno... Palim traktor i gledam koji mu je vrag vise, gorivo nema vode, filter cist, ozracen sav...
I sta ja slijedece napravim... Odvrnem vod od filtera do visokotlacne pumpe, kad ono CRVENO SMEDJE NESTO CURI VAN?!?
ja poludio jos vise... Sve pohvatam u jednu kantu (oko litre) i kad vise nije curilo, nabijem ja bocu od coca cole na crijevo i rucno krenem pumpati... sto sve nije izaslo odande... pao mi mrak na oci
Ovo u boci je samo djelic onoga sto se u filterima krilo...
Obrisan neispravan link.
I ajd, junak sve napravio, krenulo cisto gorivo teci, i sve ja pospajam, opet otegnem dovod do zadnje brizgaljke da zrak ima kud izlaziti, i na kljuc... Tisina, tisina i krenuo se javljati i na dva cilindra uhvati, dotegnem dovod na trecu brizgaljku i sve radi savrseno, po peti put danas... zategnuo rezervoar nazad, traktor radi ko urica, pol sata ga ostavim radi super... prima gas, ne stuca...
Pospremim alat, i idem ga u supu uterat i on OPET POCNE TROKIRAT... Sjeo od muke na 539 i upalim ga bez grijaca, bez ikakve muke... i onda vidim da je prednja guma prazna te gasim i njega i pokusavam se smiriti... Tako sam ja ukratko proveo dan... LUDO I NEZABORAVNO