• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorivo ti ljuto ...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,939
Ja mislim da mi još nismo ni svjesni koliko će poskupiti. A plavi neće biti nikakva iznimka.

According to Eurostat, 30% of the EU's petroleum oil imports and 39% of total gas imports came from Russia

Znači 30% goriva se uvozi iz Rusije... I dalje se uvozi, a pogledajte koja je cijena goriva. Šta kada eu uvede embargo na uvoz ruske nafte?

Vani je već dizel 2+ eura pravilo, a ne iznimka... Čitao sam članak na bbc-u gdje kažu da se njemci pripremaju za dizel od 3.5 eura po litri ako se uvedu sankcije na rusku naftu..

Imamo sreće što je sezona grijanja pri kraju...

Da se razumijemo. Ne širim paniku, goriva će biti... Ali će i cijene za to gorivo biti dobre....

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Čitao sam ,kaze neki rus iz gazprom-a nisu povecali cijene nafte i dalje su iste. Ali ameri jebu situaciju prave krizu a dolar svaki dan jači ,arapi nece da povecaju proizvodnju. Sprema se veliko s*anje i ko zna sta ce biti jos sa hranom i ostalim zivotno bitnim stvarima.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,939
Jel igdje objavljeno koliko plavi ide gore? Stavili su samo za eurodizel i benzin

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,939
Ovo sad već jako boli po džepu i nas koji ne trošimo puno...

Pa na moju potrošnju je to jedna prosječna plaća... A jedan voćnjak krcim i sadim novi, drugi tek u drugoj godini još nije u rodu...

Treba radit, treba gnojiti.. A ne znaš šta je više poskupilo.

O

ObrisanŽ28

Guest
Došlo vrijeme "ili si njihov, ili si naš"...
Došlo vrijeme propadanja sreća ja sam sve kupio.
50 posto ih neće ni saditi.
Nezz tko tu prima sankcije.
Šteta što neki nemaju mozga u ovoj državi.

Naivac

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
401
Upravo to, taman jutros stigli u Roterdam i iskrcavamo rusku naftu

Posljednje uređivanje od moderatora:

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,939
Jel nisu izbacili ugar zbog straha od nestašica?

Ne smije ti zemlja biti na ugaru 🤣

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,310
Jel nisu izbacili ugar zbog straha od nestašica?

Ne smije ti zemlja biti na ugaru 🤣
Di pise da ne smije... ak nis drugo bude drac rastao... ovo je moja kalkulacija za kukuruz, prosle godine mi je do branja bilo potrebno cca 5000 kn po hektru. Ove godine sam da stavim zrno u zemlju 7000 kn. Povisio sam cijenu janjetine na 75 kn/kg i nitko nece kupiti. A da budem bas s minusom radio a toliko nisam pametan. Dolaze krizna vremena, nitko bas ne bude ni janjetinu jeo... tako je kako je, za sebe imam, skrinje budu pune, na tavanu se susi, pa cemo lagano...

Na vrh