• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorivo ti ljuto ...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,332
Ja sam našao vode, ali kao što @MUHA kaže mojom krivicom. Kupim veću količinu. Plastične bačve 60l. Stoji par mjeseci. Kondenzacija i evo vode

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
422
Kondenzacija nastaje u praznom dijelu spremnika. Naime kada praznimo spremnik onda potrošenu zapreminu goriva zauzme okolni zrak koji ulazi u sprmenik kako se gorivo troši. Ljeti, kada je toplo, topli zrak ima veći kapacitet za vodenu paru koja se kondenzira na stjenkama u spremniku kada je noću hladnije nego što je bilo po danu - i evo nam vode u gorivu. Zato se strojevi tankiraju navečer kada dođu iz posla (ako nema straha da će gorivo 'ispariti' tijekom noći) da se izbjegne kondenzacija vode u spremniku.
Ako su spremnici stalno puni (da ne vadiš gorivo van) onda ne može nastati kondenzacija tim putem. Ili je voda već bila u gorivu ili je nekako nacurila tekuća voda izvana.
Kada ima vode u spremiku onda se mogu javiti i razni mikrobi koji se razvijaju na granici vode i goriva. Dolaze u obliku sluzi (talog na dnu spremnika), a ponekad je masa kao kod tijesta.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,990
Nema što drugo biti nego kondenzacija, voda s pumpe bi bila na dnu, a ne gore.
Od kud vuče pumpa? Da nije u rezervaru na benzinskoj plutajuća pumpa pa troši od gornje strane? Tak se i meni stvarala kondenzacija da je sve hrđalo šta je moglo zahrđati dok sam kupovao na jednoj pumpi. Kak već godinama kupujem na drugoj pmnebi vjerovali nema kondenzacije. Niti šta hrđa niti me jebu šmrklji da štopaju crijeva. Sad imam oko 1500 litara goriva za početak ove godine i nema nikakvih problema. Ja neznam koliko dugo bi morao biti limeni rezervar vani na toplo / hladno da se stvori cca 1dcl vode tak da mjenjajte dobavljače a ne gorivo kao gorivo. Jer to gdje kupujete plavi sa vodom dam se okladiti u bilo šta da i obični dizel ima "kondenzacije vode".

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,635
"Dok ima goriva u puno malih posuda, uvijek bude puno malih problema. To je tak, bez obzira da li se radi o benzinu, nafti ili mješavini."

Iako nisu ni javne benzinske nikakva garancija da u gorivu nema problema.
Mojem se ocu zapalio auto, kao posljedica zaštopavanja i iskakanja cijevi benzina, sve nakon tankiranja "na jednoj pumpi u okolici VŽ", a taman su bili svatovi mojeg kolege.
Ja sam auto kroz noć složio i postavio u vozno stanje, osim farbanja izgorjele haube motora. Ali, rezervoar za benzin smo skidali još bar 3 ili 4 puta i uvijek je još u njemu bilo toga svega neželjenoga.
U tvornici smo iz bačvi 200 lit tankirali viljuškare, o da, kolege mehaničari su se načistili pumpi, mrežica i namijenjali filtera goriva.
Ostajem na temelju toga na tvrdnji iz početka ovog mojeg laprdanja. 🥂

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,206
Ti se sigurno zmisliš poćetaka benzinske v Bartolovcu. Tam je bil šlauf za vodu vidljivo spelan do tanka. To je bilo normalno . Znađm dećke koji bez 1000 ondašnjih maraka v žepu nisu smenu odradili.
Od kak je Petrol,nikakve brige

Najnoviji postovi

Na vrh