• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorivo ti ljuto ...

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
241
Mislim da je 60 litara količina koja se može odvesti s crpke izvan rezervara vozila
ma nije to dosad bilo, ja zadnje 2g nosio sigurno već 5-6x, nekad 500 nekad 1000l eurodizela i nikad mi nitko nije ništa rekao na benzinskoj da se ne može, danas prvi put
probat ću sutra na drugu benzinsku...

luka

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
396
Meni su rekli da moram imati atestirani kanistar za vece kolicine, ali par puta sam morao potpisati neki papir za gorivo kao da ga transportiram na vlasititu odgovornost

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
241
Meni su rekli da moram imati atestirani kanistar za vece kolicine, ali par puta sam morao potpisati neki papir za gorivo kao da ga transportiram na vlasititu odgovornost
za plavi ili za eurodizel?!
Plaćam skuplji dizel, i onda te još traže i to. Šta, onda u obzir dolaze samo one 'profi' cisterne ak hoćeš eurodizel nositi kući?

luka

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
396
Za plavi dizel
Normalan tankam samo u kombajn, rijetko kad traktor
Probaj na drugoj benzinski, ali vidim i ja danas kod nas cijeli dan guzva na benzinski i dolaze ljudi s 1000 litara kanistrima

Da. U obzir dolaze atestirani spremnici, jer ako dodje carina u kontrolu treba imati takve🤣 ali i.ma ih skoro nitko

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
241
Ja normalan u sve, osim u starog zekana iz 78' , on proguta sve 😂 Razlika nebo i zemlja, kad naspeš normalan i plavi, posebno u težim radovima...
Ma ja sam planirao još prije mjesec dana, al bili neki radovi na benzinskoj gdje inače točim pa se oduljili mjesec dana a nije mi se dalo ići u drugu, dalju (cca 20km) al sad ću morati ići na dalju izgleda..

ovakvi?

luka

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
396
Ja sam jedino primjetio na kombajnu da manje trosi, na traktorima iskreno nisam primjetio

Je takvi

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,244
Za plavi dizel
Normalan tankam samo u kombajn, rijetko kad traktor
Probaj na drugoj benzinski, ali vidim i ja danas kod nas cijeli dan guzva na benzinski i dolaze ljudi s 1000 litara kanistrima

Da. U obzir dolaze atestirani spremnici, jer ako dodje carina u kontrolu treba imati takve🤣 ali i.ma ih skoro nitko
Danas bio na registraciji vozila, prošao pored tri benzinske, južni dio Vž, nema gužvi

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
241
Ja sam jedino primjetio na kombajnu da manje trosi, na traktorima iskreno nisam primjetio

Je takvi
Ovo sam ja primjetio:
-otkad točim normalan ne moram mijenjat filtere svakih 50-100 rh na traktoru (par puta je bilo već nakon 2dana posla)...mijenjam ih sad na 250, al siguran sam da bi išlo i do 350-400 bez problema...(kolega je prošle godine mijenjao nakon skoro 450rh, kaže zaboravio, prije dok je točio plavi navikao je kad se počnu javljati greške i kad osjeti u radu da je slabiji da mora mijenjati..
-na normalnom dizelu nijednom mi traktor nije izbacio grešku ''smanjena snaga motora'' ugl tako nešto piše, već sam i zaboravio (npr na plavom dizelu to mi se znalo događati da izbacuje tu grešku i kad ga vozim po cesti, znači bez opterećenja iza ikakvog)
-kad izlazim iz brazde na leniju traktor nikad nije mogao na leru izaći, uvijek bar 1300-1400 okr motora...na normalnom dizelu bez problema izlazi na leru, ni ne osjeti..
-nikad na normalnom nisam imao grešku da izbaci 'voda u gorivu'
-na plavom mi je temperatura kod težih radova u prosjeku 95-100...ljeti i 105 nekad
-na normalnom najvišu koju sam primjetio je 94 (ljeti) al većinom tu oko 88-90...
Za potrošnju traktora ne mogu točno reci, nisam nikad mjerio točno u istim uslovima (npr 1 jutro oranje s plavim i odmah pokraj jutro s normalnim) ali rekao bih da se smanjila, možda prosjek nekih 7-8% manje
Dok npr kod kombajna 2023, na istoj njivi plavog je trošio sigurno 30% više i bar jedno 5-6x mi je crko pa poludio, otišao kući opet promijenit filtere, i nasuo normalni i vratio se razlika nebo i zemlja..

Probao sam bar 5-6 različitih benzinski i ni na jednoj nisam primjetio da je negdje plavi 'bolji'. Isto tako probao sam točiti direkt samo u traktor na benzinskoj i nisam primjetio ništa bolje što se tiče plavog....

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,582
Po Zagrebu su sad navečer zakrčili benzinske s autima tak da je red na cesti....budu uštedili cijelih 3,7€

Najnoviji postovi

Na vrh