E sad ono, mogao bih ovdje napisati par stranica teksta. Iskustva nešto imam, ali ne sadim grah već par godina. Sve ovisi o tome kakav želiš saditi, niski-visoki. Ja sam sadio visoki na mreži visine dva metra. To je bilo divota za vidjeti, ali nisam zadovoljan time da jedan radnik dnevno nabere 100-150 kg graha, mislim na zeleni(mladi u ljusci) i prodam ga za 5 kuna. Ispada da mi jedan radnik čistog donese manje love nego u paprici ili nečem drugom, tak da sam odustao od toga. Kod mene je sa niskim grahom jako teško doč do zriobe, jer je dosta vlažan teren, drava je blizu i magle su učestale, pa oboljeva dosta. No nije pravilo, ja ga nisam sadio nikako, tak da ne mogu reči da nebi uspio. Ljudi koji to rade, malo, ali ga ne prskaju protiv bolesti.
Grah po mojem iskustvu voli kvalitetna tla, ne tvrda ni pjeskovita, već ovakva kakva su kod mene. Lagana dravska naplava je idealna. Biljka ne smije trpjeti sušu, jer otpada cvijet. Navodnjavanje je poželjno ko i za svaku drugu kulturu.
Tržište :scratch
Snađi se druže. Pobliže nešto objasniti samo direktnim pitanjem, jer pisati nemam sad puno vremena. Ako te šta zanima pitaj.