• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

grijanje u kabini

• Temu pokrenuo imt 577..
  • Datum prvog posta

hellboy152

Član
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
304
Kod mene na Fiatu je grijanje sređeno tako da je iz sustava za hlađenje motora odvedeno crijevo koje ide do malog killera koji je u kabini i onda ventilator topli zrak ubacuje u kabinu. Ako ima mjesta u kabini, to nebi bilo teško za napravit a kad se motor zagrije onda bude i vruće.

panjc

Član
Tu od
6 Lis 2012
Poruka
45
Da,lakse je slozit grijanje prek antrifiza.ali zracno hladjenje je zajeb.ja takav problem imam.orginalno grijanje mi ne radi,i sad kemija nastupa..

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
dečki kaj mislite o uljnom grijanju..znači traktor je zračno glađenje i ima cjev u obliku "spirale" kroz koju ide ulje i zračna turbina to ulje hladi tj puše topli zrak kaj se zagrije .. tak nekaj sam ja mislil stavit kao grijanje v kabinu..od izvoda(pod pritiskom)ulja povezati z jednom cjevi na metalnu cjev u obliku spirale iza koje bi bil ventilator i usmjerivači toplo/hladno tj.da zatvori dotok zraka od ventilatora na metalnu cjev u obliku spirale i otvori i poslije te spirale odvod ulja nazad u motor..kaj mislite bi to funkcioniralo??tj dal bi to bil neki efekt grijanja ili bi to slabo grijalo..

Deutz-fahr ima original grijanje preko hladnjaka ulja koji se nalazi u kabini, dobro je to, samo mora biti pumpa dovoljno snažna, i večeg kapaciteta, i naravno treba znati spojiti to..

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Ja imam TD4806 i fali mi to crijevo koje ide iz usmjerivaca, ajde to cu lako naci ali kako dovesti ga u kabinu do onih otvora na tabli koji su za grijanje? Jel se mora skidati rezervoar ili ? Hvala

Pogledaj možda je već ostavljeno mjesto za cijev od grijanja. Ako nema mjesta, onda ti je najlakše da tu cijev od motora dovdeš negdje u donji ugao kabine, tamo gdje ti je najlakše... Ako kabina ima ona mala stakla naprijed gdje su papuče kvačila i kočnica onda možeš izvaditi to staklo i na njegovo mjesto staviti lim kroz koji ćeš provući cijev od grijanja.

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
Deutz-fahr ima original grijanje preko hladnjaka ulja koji se nalazi u kabini, dobro je to, samo mora biti pumpa dovoljno snažna, i večeg kapaciteta, i naravno treba znati spojiti to..
imaš li kakve slike od tog hladnjaka

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
imaš li kakve slike od tog hladnjaka

nemam, to je bil DF 3.80 DX, ak se dobro sječam,skidal sam taj hladnjak jer je puštalo ulje, al ve neznam točno kak je bilo spojeno.

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
nemam, to je bil DF 3.80 DX, ak se dobro sječam,skidal sam taj hladnjak jer je puštalo ulje, al ve neznam točno kak je bilo spojeno.

ok nema veze valjda bum nekaj našel

haz0r

Član
Tu od
1 Lip 2012
Poruka
460
Pogledaj možda je već ostavljeno mjesto za cijev od grijanja. Ako nema mjesta, onda ti je najlakše da tu cijev od motora dovdeš negdje u donji ugao kabine, tamo gdje ti je najlakše... Ako kabina ima ona mala stakla naprijed gdje su papuče kvačila i kočnica onda možeš izvaditi to staklo i na njegovo mjesto staviti lim kroz koji ćeš provući cijev od grijanja.

Unutar u kabini ispod sajbe imam dva otvora za grijanje sa plasticnim resetkama, ali mi nedostaje crijevo sa motora koje dolazi do njih. Sad kako god pogledam nema sanse da se dodje do tih otvora a da se ne vadi rezervoar, pa me interesuje da li ima neko ko je to radio na TD-u da pojasni :?

K

Katic09

Guest
Pozdrav dečki.. Ja imam problem sa grijanjem, imam zetora 7245 i sad po zimi mi ne grije nikako pa neznam di je problem ima grijanje prek vode ili antifriza al to koda da ne radi pa ako neko ima kakva iskustva sa tim molio bih da mi kaže di je problem..

alenvw

Član
Tu od
6 Pro 2009
Poruka
422
Pozdrav dečki.. Ja imam problem sa grijanjem, imam zetora 7245 i sad po zimi mi ne grije nikako pa neznam di je problem ima grijanje prek vode ili antifriza al to koda da ne radi pa ako neko ima kakva iskustva sa tim molio bih da mi kaže di je problem..

ajde prvo vidi ima li traktor termostat pa onda dalje

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
Puše uopče kaj bar hladan zrak??jel ima nekakav ventil koji otvara/zatvara protok vode ili antifriza do kilera jer ak je on zatvoren neče grijati nego samo puhati hladan zrak ili je cjeva koja ide do kilera grijanja negdje priklještena i nema protoka...

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Katic, ajde malo opširnije opiši taj kvar sa grijanjem :prayer:
To može biti do termostata da je stalno otvoren ili ga uopšte nema. Pogledaj gdje mu je ventil koji otvara toplu vodu tj. koji uključuje grijanje. A može biti i da ti je radijator začepljen...
Otkad nema grijanja, jesi imao ranije grijanje ili si kupio traktor tako bez grijanja...? :scratch

K

Katic09

Guest
Promijenio sam termostat prošle godine i ima gore u krovu taj ventil ali je zahrđao, sva sreća stoji u otvorenome položaju i uvijek puše mrzlo tj malo puše toplo onak blago.. I probao sam ispuhat cijev s kompresorom i zrak prolazi bez problema.. Traktor sam tak kupio prije 7g al do sada mi nije bilo potrebno grijanje..

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Promijenio sam termostat prošle godine i ima gore u krovu taj ventil ali je zahrđao, sva sreća stoji u otvorenome položaju i uvijek puše mrzlo tj malo puše toplo onak blago.. I probao sam ispuhat cijev s kompresorom i zrak prolazi bez problema.. Traktor sam tak kupio prije 7g al do sada mi nije bilo potrebno grijanje..

ako cijelo vrijeme nisi vozio na antifriz,onda je možda i kamenac u pitanju.ili neko mehaničko štopanje čim malo grije a zrak prolazi i kroz najmanju šupljinu.onda moraš sve skinuti i očistiti sirćetom da se kamenac rastopi i pod pritiskom vode sve oprati.

K

Katic09

Guest
ako cijelo vrijeme nisi vozio na antifriz,onda je možda i kamenac u pitanju.ili neko mehaničko štopanje čim malo grije a zrak prolazi i kroz najmanju šupljinu.onda moraš sve skinuti i očistiti sirćetom da se kamenac rastopi i pod pritiskom vode sve oprati.

A čim da ocistim?
Sirćetom kaj ti je to?:scratch

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
Očistiš sredstvom protiv kamenca...a jel ovako čist iz izvana ili je sav zaštopani pa ni nemože zrak kroz njega

K

Katic09

Guest
Iskreno da ti velim neznam jer nisam gledal ima ispred njeg filter zraka tak da nemores vidit :/

Najnoviji postovi

Na vrh