• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

grijanje u kabini

• Temu pokrenuo imt 577..
  • Datum prvog posta
T

Toyo

Guest
i ja sam nešto razmišljam o grijanju u kabini.....a prvo moram izolirat kabinu....kod novih traktora nema toga problema...pri mom imtju bi grijao brez veze jer itak fuda preko z vaske strane. sad kad bude lepše vreme budem to napravio.

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
lamborghini660 kaže:
bok! ja imam lamborghini, isto zračno hleđen motor! razmišljam o grijanju al mi nikaj ne pada na pamet...kupio sam taj kalorifer ali uopće ne grije....pa ako imate kakve prijedloge, molim da ih napišete....

moja ideja bi bila staviti hladnjak ulja u kabinu i jedan ventilator (isto kao u TAM-u 130)

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,133
dsc01873a.jpg

Evo kompletan uredaj za grijanje.
Ima ventilator ,i hladnjak za toplu vodu i dva filtera za prasinu.
24volta ali lako se ugradi adapter za 12volta.

Prodaje se.

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
Takve su na nekim autobusima imali kod nas u čazmatransu, ako me pamćenje služi dobro je to grijalo, samo je autobus bio prevelik pa se nije moglo zagrijati.

D

dgeceg

Guest
codexnox kaže:
dsc01873a.jpg

Evo kompletan uredaj za grijanje.
Ima ventilator ,i hladnjak za toplu vodu i dva filtera za prasinu.
24volta ali lako se ugradi adapter za 12volta.

Prodaje se.
jel to ti prodaješ ili? i koja je cijena tog uređaja?

Dydy

Član
Tu od
6 Tra 2009
Poruka
306
danek kaže:
kad smo kod grijanja kak da ja stavim grijanje na tv 419 kaj bu i meni toplo,samo da napomenem nema kabinu a i nebum ju stavljal :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Veoma lako imas sad za kupiti po tim kucama ala METRO male keramicke kalorifere na 12 volti , kupis dva komada i svakog u jednu nogavicu i neka pusu( pazi u tom slucaju nesmijes jesti grah dan prije ) .

diabola1210

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
589

Bosonoga

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
469
neznam što očekujete od 150 w da će zagrijati nešto. Za traktor ako je kabina dobro izolirana jedno 500 w da bude toplo i u debelom minusu.

strojnik

Član
Tu od
1 Lis 2010
Poruka
174
imam ja za prodati taj takozvani "radijator" ima prikljucak cijevi od hladenja motora te ima svoj ventolator koji se pokrece preko struje 12v pa ako ko treba mozemo se dogovoriti

alenvw

Član
Tu od
6 Pro 2009
Poruka
422
imam ja za prodati taj takozvani "radijator" ima prikljucak cijevi od hladenja motora te ima svoj ventolator koji se pokrece preko struje 12v pa ako ko treba mozemo se dogovoriti

daj sliku i cjenu

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
A mali kiler od auta i ventilatori od kompa? Zbog kompaktnosti....

Posljednje uređivanje:

panjc

Član
Tu od
6 Lis 2012
Poruka
45
Pozdrav.dosao minus treba se grijat u traktoru aja imam probleme na same laser 130.koliko sam skuzio ima grijanje prek struje,i kao da je imao jos jedan altenator koji je samo to napajao grijanje.mislim jer davno kod mene je bio jedan same explorer 90 iz 2004 godine na cuvanju.pa tko ima takav sistem grijanja nek mi malo docara o cem se radi.unaprijed zahvaljujem.

B

bosniahos

Guest
.

Samo,ako je na 12v pazite da nešto ne krene po zlu,obavezno osigurač i uključivanje preko sklopnika.Moje iskustvo-zamolio me prijatelj da nešto iskemijam ,nakon nekog vrimena slučajno mi došli u ruke članci od uljnog grijača 220 v,te dok sam ga odvoji po čelijama ispade da ga 12 v podržava u radu.Bilo je od savitljivog materijala konstruiran pa sam ispod sidala napravil uši i savil ga u obliku slova U tako da je pokriva cilu površinu doli od sidala.Stavil sam mu i regulaciju napona sa r i c komponentama + reostat.Radilo je mogu reči bez mane i onda....zato nebi više nikom drugom to radil.Budala a što reči ostavil si je prije nego krene iz krčme da mu grije sidalo i :drinkers:klo klo:partyman: zapilo se a traktor burn babe burn.Tipa koji mu gasil još krenia napadat a njegova hanuma mi pokušala ispostavit račun.Webasta ima na njuškalo nekoliko od 1000-2000kn.

panjc

Član
Tu od
6 Lis 2012
Poruka
45
A da uvijek postoji nestrucno rukovanje s necim..kod mene je orginal sistem grijenja prek struje,naravno 12 volti.ali ta kiler sa grijacima radi 30% tak da ga ventilator na najmanjoj brzini brzo ohladi pa puse hladno.ja bih to zbrikao stavijo neki drugi grijac da grije..kakav je to uljni radijator sta si od njega napravio grijanje?mozda bih to mogao skemijat za grijanje.

B

bosniahos

Guest
.

Imaš ih više modela i oblika od kračih i duljih do mekih unutar grijalica na kotačima za grijanje vikendica i garaža.E meni je došal u ruke takav koji je bil u rastavljivim rebrima i imal je ulje unutar sebe i u kučištima se nalazila veča količina njih(grijača).uz malo pažnje sam ih savil kako sam napisa i radilo je predobro i nisam stavlja ventilator jer se toplina širila od ispod sidala prirodnim putem nagore.Potrudi se pronajdi takovi grijač,neče te garant razočarat.Neznam koje firme je bija taj model.

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
dečki kaj mislite o uljnom grijanju..znači traktor je zračno glađenje i ima cjev u obliku "spirale" kroz koju ide ulje i zračna turbina to ulje hladi tj puše topli zrak kaj se zagrije .. tak nekaj sam ja mislil stavit kao grijanje v kabinu..od izvoda(pod pritiskom)ulja povezati z jednom cjevi na metalnu cjev u obliku spirale iza koje bi bil ventilator i usmjerivači toplo/hladno tj.da zatvori dotok zraka od ventilatora na metalnu cjev u obliku spirale i otvori i poslije te spirale odvod ulja nazad u motor..kaj mislite bi to funkcioniralo??tj dal bi to bil neki efekt grijanja ili bi to slabo grijalo..

haz0r

Član
Tu od
1 Lip 2012
Poruka
460
Ako je motor sa zračnim hlađenjem, onda se to ovako rješava

tamo gdje topli zrak izlazi iz cilindara, stavimo ovakav limeni usjmerivač i cjevima dovedemo zrak u kabinu.

Ja imam TD4806 i fali mi to crijevo koje ide iz usmjerivaca, ajde to cu lako naci ali kako dovesti ga u kabinu do onih otvora na tabli koji su za grijanje? Jel se mora skidati rezervoar ili ? Hvala

panjc

Član
Tu od
6 Lis 2012
Poruka
45
Uzmes cijev od kuhinjske nape..ja sam pokusao na sameu iskoristit zrak topli od motora,koristio sam cijev limenu od odvoda,koju sam stisnuo da bude jajasta.sve sam dobro smislio..ali imao sam dva koljena od 90 stupnjeva pa se zrak odbijao.dolazio je hladan u kabinu.tak da sam odustao..ovo sa grijanjem prek ulja nije losa ideja,sam da je naci bas mali kiler od neceg.mislim da kamioni stariji tipa tam imaju takvo hladjenje ulja..a vidijo sam male grijalice na 12 volti od 150 wata za grijanje kabine vozila.na njuski je 100 kuna..neznam nikog tko ima iskustva s tim..

Najnoviji postovi

Na vrh