Prašenje strništa..Za čega ga planiraš kupiti?
Prasenje strnista, plitka/duboka obrada?
Priprema za sjetvu?
Gruberisanje kukuruzista direktno?
Po meni ovi nošeni svi imaju mane, ni jedan nije idealan...ima i moj mane al sam zadovoljan kako radi i koliko sam jeftino prosao, al kroz 3-4g planiram napraviti neke izmjene pa ce da bude skoro pa idealan
Jel to onda došla i kakva prinova od 120 ks?Prašenje strništa..
Došao sam do zaključka da definitivno 2 reda tijela za 120ks. Zasad ovo mislim da nebi bilo preveliko. ShieldSquare Captcha
2.60 imaju raspored tijela 3-3 što mi se ne svidja da nebi bilo kose vuče.
Onda proxima ide u mirovinu ?Prašenje strništa..
Došao sam do zaključka da definitivno 2 reda tijela za 120ks. Zasad ovo mislim da nebi bilo preveliko. ShieldSquare Captcha
2.60 imaju raspored tijela 3-3 što mi se ne svidja da nebi bilo kose vuče.
Misliš na taj video? Pogledajt na YTu kanal od Radoslava Adamovića, video je prije 3 mjeseca.Koji je to primjer?
Nisam niti ja mislio izbaciti plug skroz. Imam još jedan primjer u mjestu pored mog, čovjek koji se duže bavi poljoprivredom od mene je rekao da je u početku bilo sve dobro, a kasnije loše. Struka i znanost guraju sve više da koristimo grubere ili podrivače da se manje zemlja degradira, ali pitanje je li to zapravo dobro. Koji su prednosti koji nedostaci na duži period. Ja sam u svemu ovome novi a vidim da ovdje nije bilo baš rasprava o tome pa me zanimalo što misle ljudi ovdjeNe mozes zbog jednog primjera odustat od grubera.
Kad i ako kupim gruber ne mislim izbacit plug.
U zadnje 2g moj kraj je poludio, svi su prešli na 'podrivače' i nešto malo grubera....Već duže vrijeme sam u razmišljanu o kupovini jednog grubera, međutim gledao sam video od Radoslava gdje radi ogled 10godina gruber protiv pluga i ispada da upotrebom grubera zemlja gubi više na kvaliteti, barem po tom ogledu. Što misle ovdje forumaši o tome i ljudi koji godinama koriste grubere?