Mi ovih dana bili u poslu pa se slabo javljam...
Imala sam veseo vikend... Naime, ona bijela tovna patkica kojoj je natečen prst, vidjeh da to nikako ne prolazi... Ništa, u četvrtak sam lijepo namakala joj nožicu u toploj vodi,zatim skinula onu krastu/leziju na prstu.. Nije ni trepnula, s tom krastom izvukla sam kao dvije debele niti nečega što se držalo za krasticu... Odmah je krenula jako tamna krv koja je ubrzo prestala nakon što sam ranu dezinficirala sa 3% hidrogenom i obilato namazala Geokortonom. Onu oteklinu koja je bila vidljivo prepuna gnoja, probila sam dezinficiranom iglicom i istisnula sve van... To se samo slijevalo.... Međutim, nakon 15 minuta, opet joj se napunila ta oteklina..
Nazvala sam veterinarku od psa i objasnila što sam napravila, rekla je sve super i da će mi dati antibiotik nek dođem.. Inače ženskica je predraga i sama kaže da se ne kuži baš u ptice no napisala mi je recept za Geomycin prašak.
Trenutno ju tretiram time.. Dajem joj u vodi i još malo joj šusnem u kljun svaki dan...
Guskice.. siva divno napreduje.. Malac je već mrcina i raste kao gljiva poslije kiše... Međutim, drugi kolos po kojeg sam išla nakon što mi je prvi uginuo - počinje pokazivati iste simptome...
Neznam jesam li više ljuta, jadna ili što... Naime, nakon tjedan dana što je druga malička super napredovala, danas je počela šepati.. Vidim, i nju nožica boli i slabo se oslanja... teško hoda...Svi simptomi isti kao i kod one malene koja mi je uginula nakon tjedan dana...
Pa ljudi moji, dali ja nešto krivo radim ili je problem u uzgajivaču?!! U tjedan dana drugi maleni kolos koji ima problem s nožicom.. Pazim da im stelja nije mokra, imaju veliku kutiju da mogu trčati po njoj, žarulju, svježu vodu, smjestu starter za patkice (ista je kao i kod uzgajivača).. Svaki dan im donesem travice, a i izađemo kad je lijepo i sunčano pa same pasu.. Ne dugo i ne po lošem vremenu da se ne prehlade (sad su stare točno 18 dana)! Budu desetak minuta u travi, no ja sjedim pored njih, i kad im je dosta same mi se popnu u krilo i odmaraju...
Odmah sam im ubacila veću dozu Muvisel praška u vodu kao i Geomycin...
Imate li još neki predlog što bih mogla napraviti, odnosno neki lijek za koji bih mogla tražiti recept veterinarku?
Paničar u meni već vidi najgori mogući ishod.. Pa nemogu vjerovati, uz sav trud što mi se događa..
sweat):