Joj Liza, nadam se da koka bude dobro...
Kak inače funkcionirate u odnosu psi-perad? Ja moram priznati da sam zadovoljna, moji znaju da ih nesmiju dirati i to je amen.. Bez problema zajedno s njima ušećem među njih.. patke budu malo uplašene, no gusak se dođe i pomaziti s njima i sve super .. a psi samo dijele puse
(svaki ima oko 40 kg)..
Naš udovac indijske trkačice nikako nije zadovoljan s mojim odabirom bijele tovne patke... Sirota, em pada na onu nožicu,em ju patak tuče!
Pa izludit ću s njima.. Patak se zagledao u susjedovu šarenu patku, neznam ni koja je to vrsta... kako je opet bježao k susjedi da naskakuje tu svoju miljenicu, susjeda mi je darovala tu patku i vratila ju zajedno s napaljenim patkom.. Njih dvoje su nerazdvojni.. Al zato smrad svako malo kad prođe pored bijele zaleti se i kljunom ju udara u glavu, prima ju za vrat... Ma zlo živo! Jeste se susretali s time da mužjak patak jedne vrste mlati patku druge vrste?
Jel moguće da je to zbog njene bijele boje? Ili ga iritira što je ona ozlijeđena pa miruje? Onu nogicu sam morala sama sanirati, nažalost,veterinarka mi je nabavila kremu po preporuci kolega, al ona sama nije radila s peradi.. Ja sam joj nogicu skalpelom otvorila, očistila ranu,dezinficirala.. Pazim da pije svaki dan Geomycin i mažem joj sa Flogo masti tu oteklinu.. (Naknadno sam vidjela da joj patak neda ni jesti ni piti pa očito nije ni pila antibiotik!Sad joj svakodnevno više puta donesem posebno u posudici hranu i vodu s Geomycinom).. Sama oteklina je puno manja, još uvijek je natečeno, al osjetno manje
Danas sam prvi put i pustila indijke iz nastambe među druge patkice, zajedno s gusakom koji je inače s njima u nastambi, ali ga šećem svaki dan... Uglavnom, gusak pazi patkice kao oko u glavi, a one se ne udaljavaju od njega.
Ono zlo od muškog patka im je probalo prići no mali gusak ga je tako najurio da se sve prašilo
Morat ću poraditi na tome da gusak uzme i ovu bijelu pod svoj okrilje i štiti ju od nastrljivog patka...
Evo fotki našeg pernatog društva, kao i slika nove šarene koja je stigla.. Jel možete procijeniti koja je to vrsta?