Sa malim zakašnjenjem svima želim Sretnu Novu 2015. godinu!
donmarco
stvarno su ti preslatke guskice, ako ćeš slučajno imat još jaja, javi, zainteresiran sam jer bi htio baš ovakve sive imat, nigdje ih nisam uspio nabavit prošle godine, 3 mi se izvaljale, al naravno bijela prevladava, slične tvojoj guski...
Nova godina, vrijeme je za nove pobjede, pa krenimo redom, imam par pitanja, pa ako može neki savjet od iskusnijih članova foruma.
Imam 10 guski koje su se počele parit, iliti kak mi kažemo 'mrijestit'
Za jednog jedinog mogu sa 100% sigurnošću reći da je muško(kukma na glavi-očit po tome i uvijek gore
)
Na koji način ovih preostalih 9 razlikovat, tj. skužit koji su 'parovi'?
Kukma odvojena sa još dvije pretpostavljam da su guskice.
Na koji način točno raspoznat gusaka/gusku, po glasanju ih nikak ne mogu skužit, a inače vidim da imaju ove za koje smatram da su guske, kao neke ajmo reći 'produžene gaće'(to mi više djeluje kao neki utor, jastuk kojim valjda pokriju jaja ako sjednu?), ispod, jel to pravi znak da su to guskice(ženske) ili?
Pokušao bi ih nekako odvojit(fizički djelomično već jesam), no htio bi ih nekako razlikovat, na koji način ih Vi obilježavate? Neke gumice oko noge, a da ih ne stišću previše?, jel ih pošpričete nekom bojom po perju ili?
Kakvo gnijezdo i od čega im napravit? Dal na pod gdje spavaju i kud se kreću stavit samo slamu/sijeno ili? Napominjem da je prostorija di spavaju odvojena, tj. kao boksevi su između, pa će i na taj način bit odvojene kako bi se na miru mogli mrijestit jer čim određeni(pretpostavljam gusaki) vide ovog s kukmom, kako je na guskici, odmah na njega i ovaj se onda prevrne s nje i normalno da jaja neće biti oplođena pa ih i zbog tog razloga odvajam...
Koji omjer gusaka/guski stavit, 1:2, 1:3, 1:4 ili?
Unaprijed zahvaljujem svima na odgovorima!