• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Guske i patke

  • Temu pokrenuo Mister x
  • Datum prvog posta

propuh

Član
Tu od
14 Stu 2013
Poruka
284
nemam više japanske patke prodao sam ih sve nesviđaju mi se
idući tjedan kad mi se izlegnu pilići u inkubatoru idem sa turom indijskih trkačica
uspio sam naći jaja orginalne indijske trkačice pa čemo da vidimo i okušamo sreću
 

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
Liza 1+6 je malo na knap,ali ako patak dobro gazi može.Ja imam 1+3 i oplođenost je do sad bila zadovoljavajuća .
 

Blonda

Član
Tu od
15 Tra 2015
Poruka
30
kladioničar i jagodinac - patke i guskice su baš divne!!! :icon_syda:

Moj Perica je porasao i sad je već pravi komad... Mrcina moja mala :icon_syda: on se udružio s tri patkice i oni se drže zasebno od muškog patka koji je samo s jednom ženkom...

Patak me izluđuje... to je serijski silovatelj... Naskakuje i na mlade patkice koje su nepuna 2 mjeseca.. Ljudi dali je to normalno?? Nisu li one premlade??? Razmišljam da mu potkrešem krila. Gad muški...

Nego, pitanje..dali se i mužjacima gusaka svrčka rep kao patku? Uzela bi još koju guskicu da mi Perica nije solo, samo bi htjela biti sigurna da je Perica zbilja ON. :D: Ovak izgledom teško mi je bilo kaj reći jer nemam s čim usporediti.. Susjeda koja je imala obične bijele guske veli da misli da bi mogao bit dečko.. Velik je, baš mrcina (no možda su i ženske sive landske takve?)

Zaštitnički se postavlja prema patkicama, kad psi dođu na vrt on kreće prema njima sa ispruženim vratom i kvakće tiho.. ponekad ih i kljucne (ne miješa se jedino kad patak krene u silovateljski pohod .. tad zbriše da valjda i on ne dobije...)...

Jučer kad sam ga držala u krilu i mazila (sve rijeđi trenuci), ušuškao mi se glavom u kosu i počeo proizvoditi neke tihe zvukove, kao da trubi kroz nos.. neznam kako bi to navela.. kao da pišti (mene je neznam zašto asocirao na labuda)..

Jel ima kakvih znakova koji bi me mogli uvjeriti da je on zbilja ON?

P.s. znate li da netko prodaje kovrčavu gusku? :D:
 
Posljednje uređivanje:

anser

Član
Tu od
7 Pro 2014
Poruka
60
Blonda, gusan nema savijeno pero na repu kao patke vec ima glas kao protiv-avionska sirena, agresivniji je i medju nogama ima dva ne bas izrazena kozna nabora, dok je zenka manje agresivna ima grublji glas i medju nogama ima jedan izrazen kozni nabor, ali to ce moci da se vidi kada potpuno odraste.
 

Blonda

Član
Tu od
15 Tra 2015
Poruka
30
Blonda, gusan nema savijeno pero na repu kao patke vec ima glas kao protiv-avionska sirena, agresivniji je i medju nogama ima dva ne bas izrazena kozna nabora, dok je zenka manje agresivna ima grublji glas i medju nogama ima jedan izrazen kozni nabor, ali to ce moci da se vidi kada potpuno odraste.

Hvala Anser... Dobro da znam da mu nemoram tražiti to savijeno pero... :D

Kad se guske smatraju odraslima? u kojoj dobi postaju spolno zreli?
Dakle Perica ima sad 1,5 mjeseca... Oprenatio/la je, jedino je glava još paperjasta... Često šeće sa ispruženim vratom pogotovo čim netko uđe u vrt... Pse posebno voli zaplašiti i kljucnuti...(ne napada, ali je jako ponosan kad se psi maknu... a moji psi... nemogu vjerovati da ga se preplaše i zbrišu...)

E sad glasanje, kažem..nemam sa čim usporediti ne krešti, kvakće, a kad ga mazim pušta zvuk kao truba kroz nos, kao da pišti... Ako je riječ o tim naborima koje spominješ, mislim da se to mom vidi, Meni izgleda kao pelena... Ali čini mi se da ima 2 nabora, odnosno kao da je obukao pelene pa mu je sa svake unutrašnje strane noge zadebljano (kao salo) a u sredini manje pa djeluje kao dva nabora.. :) Valjda je to to... Neznam, morat ću mu poslikati stanje među nogama .. :(rofl):
 

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
Pozdrav evo već tri godine uzgajam piliće tokom ljetnih školskih praznika i sad sam se zapito dali bi u tom periodu mogao uzgojiti i patke.Piliće imam u štali na velikom prostoru pa bi tako isto imao i za patke.Koju vrstu patki bi mogao uzeti i na koj ih naćin držati,ili konstantno u štali ili ih mogu malo i pustiti van na dvorište da pasu i da se brćkaju.Čime ih hraniti sa koncentratom za piliće pa kasnije sa šrotom ili postoji nekakva druga prehrana.U naprijed se zahvaljujem.

Ovako.Pošto si naveo da bi to bio uzgoj tijekom praznika uzmi si obićne hibridne bijele.Prvih mjesec dana ih hraniš sa starterom ,ako hoćeš možeš uzet posebni za patke,ali i starter za piliće isto mogu jesti.Nakon toga jedu super mješan sa šrotom (isto može pileći) do 1-2 tjedna pred klanje ,onda moraju jesti sami šrot da se oćiste.Pošto bi to bio uzgoj za vlastite potrebe svakako je dobro da jedu zelenjavu.
 

propuh

Član
Tu od
14 Stu 2013
Poruka
284
Ostao sam jučer bez pataka ima sam 2 patke i muškog patka
za rasplod i nešto se uvuklo u nastambu kod njih i pootkidalo im glave
ostatak nedirnut samo glave fale :(
ima tko kakvu predođbu o kakvoj se životinji radi?
Lisica definitivno nije ona odnese sve
 

baranjac

Član
Tu od
7 Tra 2015
Poruka
58
pozdrav evo prvi put inkubiram pacja jaja,sad su prokljuvali,jel smijem otvarat inkubator sad,i jel potrebno prskati jaja dok izlaze? guscija sam tako radio i nije bilo problema.
 

propuh

Član
Tu od
14 Stu 2013
Poruka
284
nemože se nijedan pas uvući unutra kako je rekao ivan to je garant bila kuna jer su falile samo glave
 

valentin

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
48
evo mojih patkica:(rofl)::cool2:
dpcsch.jpg
 

propuh

Član
Tu od
14 Stu 2013
Poruka
284
kod mene stavljeno 33 jaja indijske trkačice sad čekam da vidim za 2 tjedna kakav če biti izlaznost
 

Najnoviji postovi

Na vrh