Kladioničar, guskica ti je prelijepa!
Ja sam u međuvremenu dobila ženku guskice, moja dobra prijateljica mi je nabavila i donijela mi ju s mašnicom
inlove): .. Idući dan ujutro već me dočekalo jedno jaje... sad sam ga spremila posebno u posudu vani gdje ga nitko neće moći nagaziti ... Vjerujem da je oplođeno jer guska je bila u drugom jatu gdje je imala mužjaka.. pa baš bih ga htjela sačuvati i stavit pod nju.. To budu onda drugi geni je moj gusak nebude njemu tata...
Za sad se još ne gaze iako se on mota oko nje, a čim se ona zadere on dotrči... Mislim da mu se sviđa
Fora je, plaha jako, a ima neke ožiljke po sebi kao da su ju druge guske ili patke tukle..
doduše i moje patkice krenu na nju a i patk bi ju gazio.. Ima prekrasne plave, oči.. nisam znala da guske imaju plave oči... Jel i vaše imaju takve?
Imate neki savjet vezano za nasađivanje guske? Čovjek od kojeg smo ju dobili dao ju je jer "je ona već dovoljno snjela ove godine"... E sad ,kod mene je dakle dala još jedno jaje... Hoće li ona sama sjesti kad snese posljednje ili?
Napravila sam par gajbi sa slamom i improvizirala nadsrešnicu.. Doduše u jedno od njih sam stavila pačje jaje koje sam našla, no ujutro su gajbe bile prevrnute a pačje jaje razbijeno..