peteracing
Član
- Tu od
- 31 Sij 2012
- Poruka
- 175
zanimljiva mašinerija. Kad budeš znal i mogal napiši više podataka o firmi, cijeni, uvozniku....
Hvala unaprijed
Hvala unaprijed
gosp. Motohod...
vrlo zanimljivo ,vrlo zanimljivo...druge godine se i ja ubacujem u hajdinu i u proso.. budem te nazval u svezi stroja da čujem točno malo bolje uživo..
po jedni strani bi se to i splatilo kupiti , to bi se morali udružiti dva čovjeka da skupa kupe i prerađuju, možda za jednog prevelika investicija, ( nije to velika proizvodnja)
Meni je korov nadrastao heljdu i budući da sam se bojao kako bi krave reagirale na heljdu, nisam ju pokosio i dao im. A bila je ogromna... Sad ispod snijega imam debeli tepih od heljde i trave. Na proljeće ću to zapaliti.Ostaci stabljike se mogu zaorati za gnojivo,ili umotati v oklugle bale - tak je sad moj kum napravil,baš me zanima kak budu to krave jele.
Meni je korov nadrastao heljdu i budući da sam se bojao kako bi krave reagirale na heljdu, nisam ju pokosio i dao im. A bila je ogromna... Sad ispod snijega imam debeli tepih od heljde i trave. Na proljeće ću to zapaliti.
za stroj bi koji ljusti heljdu bi rekao da dođe oko 30 000e samo ljustilica
a vidis nisam to znao, tj nisam uopće razmisljao o ruskom trzistu... njemački je oko 20 000 - 30 000eura ovisno o opremi... a moglo bi se istrazit i rusko ja
prijevoz iz rusije ti i ne izađe nesto skup (konkretno za taj stroj), imas par hrvatskih prijevoznika koji konstantno voze rusija-hrvatska i za taj stroj barem svaki treci put im ostane toliko mjesta tako da ovako da budnem golih 400-500e samo prevoz plus ostalo ca ide na carinama na robu (ne carina nit pdv od toga, nego nesto sta vozaci placaju) al za taj strojcic nekih 50-100euri sve skupa do hrvatske...
sita ti moraju biti nategnuta takvom silom u bubnju te trebao bis imati jedan stroj bas ako oces kopirat,napamet ce jakooo tesko jer za ljustenje treba sve biti u milimetar, da je nesto drugo u pitanju bilo bi dobro i u centimetar al ovako je dosta zeznuto.
šta ćeš onda dva stroja da imaš ili?
nije problem toliko lom zrna ako nije to nesto strasno, nego nece ti ljustit kako treba, bit ce oljustene i neoljustene zajedno i neces moci odvojiti...
Pozdrav,
zanima me kakve je boje zrno heljde kad se oljušti. Neki mi kažu sivo-zeleno, neki smeđe. Da li to ovisi o vrsti? Pročitao sam negdje da duljim stajanjem (1 god. i više) boja zrna prijeđe u smeđu. Je li to vrijedi za sve vrste ili samo za neke?