• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hidraulična pumpa

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
dans sam izgleda napravio problem opet, pa da podijelim ovo iskustvo sa vam da se nebi nekome desilo, napravio onaj zupcanik, zavario ga, postavio na osovinu, postavio pumpu u leziste i stratovao stroj da vidim kako radi, kad sam opteretio pumpu do max, vidio sam da se elementi pumpe (dvije pumpe na jednom kucistu) pomjeraju, jer vijci pumpe nisu bili stegnuti, jer sam je prethodno rastavljao da promjenim semering. zaustavio sam stroj stegnuo i izgledalo je ok, medjutim pumpa ne daje vise od 150 bara, dali je moguce da je za nekih 20 sec, takvog rada poderalo pumpu, jer su se segmenti pomjerili i zupcanici su sastrugali okolo, sutra rastavim , pa cu vidjeti. Uglavnom osjetno je hidraulika slabija, nadam se da sam nesto krivo sklopio, ali sumnjam.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
"zupčanici "ne mugu strugati "okolo" jer su uležišteni u svojim "osmicama" ..
..prije da je izbacilo brtvu pa tu gubi protok ... ako si ju opterečivao do ibera
Dobro si označi položaje poklopca i ležajeva u odnosu na kučište jer nije svejedno kako okreneš

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
ali segmenti su se pmjerali pod tim optercenjem koje trajalo par sec, a sama vrtnja pumpe ja trajala mozda pola minute. mislio sam da usljed optercenja je poguralo te segmente tako da su zupcanci strugali po tijelu pumpe i poderali ga. Dobro bi bilo da je tako kako kazes, sutra otvorim pa pogledam,

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
nahidromotoru stoji slijedece

150080A1312BAAAA
34106
19578F

Zanima me koji je potrebni prtok ulja za ovaj motor i tlak naravno

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Posljednje uređivanje:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
meni treba lijevi smjer gledajuci tako da pumpu stavim spred sebe osovinu okrenem prema sebi i tako da se okrece kontra sata, neznam samo gdje si to vidio, i kakva je ovo kvaliteta pumpe, da nije neka falsh. I ovaj nmeacki mi ne ide, jeli ovo neka aukcija, o cemu se ovdje radi

Posljednje uređivanje:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
PIšu specifikacije na dnu stranice

SPECIFICATIONS Disp. Front1.01 cu. in. / rev.
Rear 0.255 cu. in. / rev.
Pump Type
Rotation CW
Pressure:
3000 PSI cont.
Speed:
3500 RPM cont.
RPM int. Flow:
Front 14 GPM cont.
Rear 3.5 GPM cont.
Mount 2 bolt SAE A
Shaft 5/8" diam. x 1-1/16" keyed
Inlet Port Front SAE 12
Rear SAE 8
Outlet Port Front SAE 10
Rear SAE 6
Case Drain N/A
Size 9-7/8" x 5-1/4" x 4-7/8"
Shpg. 13 lbs.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
A tko to može znati..uzmi i meni jednu za te pare ...
Preproadomo je tu na forumu i zapijemo pare

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Nisam ti ja neki trgovac, a zapiti se moze i bez trgovine.
Nego kako se moze promjeniti smjer vrtnje zupcaste pumpe i sto je potrebno uraditi.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Nisam ni znao za podatak da npr. pumpa grupe II od parkera koja ima 33cm3 max daje oko 150 bara, s obzirom da trebam pumpu minimalno te kubikaze da imam pravi protok, taj tlak mi je premali, ostaje onda neka druga vrsta pumpe, koja daje veci tlak, sta preporucujete, sa gusanim kucistem ili klipnu, sta vec.

Posljednje uređivanje:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
samo da osvjezim, sta kupiti, koju vrstu, jer trebam 250 bara, vjrovatno neku klipnu ili zupcastu sa gusanim tijelom

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Jesi ti vidio klpnu pumpu te kubikaže?
moraš gađati isti prihvat ,da nemaš problema još s tim .
Tebi je svaka zubčasta dobra ..ionak budeš to prodao preko zime .
Šreplašio si se zupčaste pumpe jer te ova izdala a ni sam ne znaš koliko i pod kojim uvjetima je radila .
Negdje si pitao za promjenu smjera ...ako su utori za dreniranje u poklopcu onda ne možeš napraviti ništa ..ali ako su u osmicama( ležajevima) onda okreneš osmice i vrti je kontra ...

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
danas bio kod http://www.google.com/url?q=http://...T8AIQA&usg=AFQjCNGeChX9XJeMzLH9oqScgKCh1luPCw, on kaye da mu dolaze ljudi iz cijele bivse YU, malo me zbunio, on kaza npr ako pumpa ima 19 cm3 onda se to mnozi sa 1.4 i dobije se litraza pa se opet to pomnozi sa brojem okretaja, ja sam mislio da je 1000 cm3 jednako 1 litar , nezna sto on te cm3 mnozi sa 1.4.

Druga stvar, mislio sam da cu kod njega naci pumpu koju trebam, ali kod mene je na reduktoru pogon za pumpe grupe 2, a njihov maksimum je 22 cm3, bojim se da mi to nije dovoljno, jer meni treba protok od 50l u min, na 1400 okr pumpe koliko mogu imati sa okretajima mortora traktora od 900, dalje nebih isao zbog ekonomicnosti. Razmisljao sam uzeti vecu pumpu i otokariti osovinu da na nju moze naici ovaj zupcanik sto se stavlja na konsnu osovinu od grupe 2 , jer mi samo taj pase na reduktor, ili neznam sto je u reduktoru da prepravim njega. Ovo se pravo zakompliciralo.

Posljednje uređivanje:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
množii se protok ,broj okretaja i volumenski stupanj djelovanja ( koji je 0.9-0,85 ) ..i nije niokako 1/4 :misli:

Uzmi opet tandem grupe 2 tako da imaš potreban protok za cjepač i metni onu za motor preko remenice pogona banzeka .

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Mislis da za cjepac postavim tandem pumpu npr 20 plus 20 cm3 tako da imam 40 cm3 za cjepac, a transporte drugu. Moja logika mi govori da se racuna kako si ti rekao, samo me malo razocaralo nejgovo neznanje, ali nisam htio da se ubjedjujem sa njim

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
množii se protok ,broj okretaja i volumenski stupanj djelovanja ( koji je 0.9-0,85 ) ..i nije niokako 1/4 :misli:

Uzmi opet tandem grupe 2 tako da imaš potreban protok za cjepač i metni onu za motor preko remenice pogona banzeka .

da i on kaze da se mnozi protok sa okretajima, tu se i ja slazem, ali protok dobija tako sto kubikazu mnozi sa nekim koeficijentom od 1.4, i jos jedna logicna stvar da manje zupcaste pumpe grume I i II daju tlak do 250 bar, a od grupe III samo one sa posebnom izvedbom, ali uglavnom daju 150 do 200 bar

Posljednje uređivanje:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
da i on kaze da se mnozi protok sa okretajima, tu se i ja slazem, ali protok dobija tako sto kubikazu mnozi sa nekim koeficijentom od 1.4
Možda on to sebi u glavi nabrzaka množi sa 1.4 jer su pumpe uglavnom pogone EM i u 90% slučajeva sa 4 pola motorom odnosno oko 1400 okretaja .
Ima hrpu majstora koji pumpu zovu npr. 20 litara a to ustvari govore da ta pumpa na 1400 o/min. ima 20 litara protoka .
20 litara odnosno 20 000 kubika pumpa ne postoji (koliko ja znam) :rolfer:

Najnoviji postovi

Na vrh