lanac sluzi samo za vezanje kad je kardan iskopčan tj za transport to nije problem nego ocu da mogu malčirat recimo grmlje kukurozovinu travu idr gdje ne treba bocni disk koji samo smeta a moze se i zakvacit i slomiti a da se rotor malčera okrece
vec sam dobio danas ideju s kuglastim ventilima od vodovoda a ovo sa spanerom je isto dobro jel sam bas malo detaljnije pratio kako radi ventil na disku samo kad se ticalo rukom gurne u krajni ljevi polozaj{sklopljeni} onda pumpa ruzi a ima dosta hoda gdje je sve sklopljeno a nist ne ruzi jedino treba nekaj smislit kak fiksirat ticalo spaner ili zica sve se izmakne treba nest navarit gore
ok to smo rjesili hvala na trudu i odgovorima
i jel bi neko iso u samogradnju neceg slicnog mislim da se ne isplati eventualno kupit pumpu motor i ventil na ticalu
ili slozit na zracni cilindar i rucno ukljucivanje pomaka
ili kosnja redova ko i do sad a u redu herbicid a moze se zmontirat na postojeci malčer sa motorom od nekog auta za špricanje stakala ili bacva 100lit i mlaznica na stangi sa zastitnim zvonom
pa zavari dvije karike na koje češ nataći španer i na španer stavi kontramaticu:madmana:
nebih se složio da se samogradnja neisplati
torpedova hidropumpa košta 700-1100kn , ursusa 5ookn ,hidromotor u RS košta cca 1500kn (kodnas neznam), crijeva neznam cijenu, ali mislim da 2-3000kn max nešto slično kao na onom filmiću s kosilicom naprijed na feder
zašto bi sve bilo automatski
zašto nebi pomak u radni položaj bio ručni
a snage recimo torpedo ima dosta, ako je pumpa 27l pritisak 170 bara znaći snage ima cca 6kw što je više nego dosta za nož recimo 60cm.
i gore gumu od bicikla ,feder i deri
ručicu kipe ugornjem položaju fiksiram , na utičnicu kipe spojim kosilicu a na mjerač ulja spojim povrat
jeftino???
a koliko košta disk i hidraulika za njega u messisu
a treba onda imati i meessisov malčer, a ne megaing za 6oookn
a vaš je 20t kn malčer +20tkn disk