• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hidraulična pumpa

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
skroman si ..to je do penzije ili do WW3 ?

Pa to je u poređenju sa autom 100 000 prijeđenih km (prosjecna brzina 50 km/h) ili svaki drugi dan u godini po 5 rs, dvije i pol godine.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Kako izracunati kakapcitet zupcaste hidro pumpe ,a da je ne otvaram,
Metoda usporedbe: imam jednu pumpu poznatog kapciteta koja je istog promjera i oblika kao ova druga nepoznatog, duljina pumpe poznatog kapaciteta je 7 cm, a njen kapacitet je 21 cm3, sto znaci oko 3 cm3 po 1cm duljine, ova druga je duga 10 cm, znaci li to da bi ona trebala biti oko
10 x 30= 30 cm3

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,490
Teško ti je to reći. Pumpe izvana imaju standardizirana kućišta, tak da 70mm duga pumpa može biti od 16...22 ccm/okretaju

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
da ali za ovu sto je duga 70 sigurno znam da je 21 cm3, pa onda ova od 100 bi trebala biti oko 30 cm3, ako ima logike

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
uvjerio sam se da nema neke velike veze velicina kucista zupcaste pumpe sa njenim radnim volumenom. Stvar je u velicini zupcanika a masa, stijenka kucista varira, tako da spoljni izgled vara, ali opet govori da mala pumpa nemoze imati veliki protok, jer je logicno nemoguce smjestiti vece zpcanike u malo kuciste. Kao ni ljudi sa malom glavom da su pametni, osim ako nisu chipovani.

M

miljac25

Guest
pozdrav ja sam novi član, i već imam jedno pitanje, nabavio sam hidrauličnu pumpu prva petoletka ima oznake 3115 4846 73 broj 0092 isporuka 75 k pa ako znate nešto više o toj pumpi

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
pozdrav ja sam novi član, i već imam jedno pitanje, nabavio sam hidrauličnu pumpu prva petoletka ima oznake 3115 4846 73 broj 0092 isporuka 75 k pa ako znate nešto više o toj pumpi
Mogu ti pomoči tek drugi tjedan ..ako možeš čekati 8)
Ako zaboravim digni temu ili me bocni na PP

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Jedne prilike sam zaboravio otvoriti ventil na usisu pumpe, pumpa je radila minut dva bez dotoka ulja, poslije kad sam iskljucio pumpmu curilo je na semering. To curenje je kasnije bilo povremeno, nekad je bilo nekada ne, u radu nikada, vec samo dok pumpa ne radi. Sto se desilo, mozda usljed nedostaka ulja stvorio se podtlak izmedju semeringa i radnog dijela pumpe, te je deformisalo mozda semering, jesam li u pravu. Danas sam skinuo da vidim semering, izgleda mi ok, bez ikakvih ostecenja, jedino je osovina u dijelu gdje klizi semering sa kanalim, to sam posmirglao vodbrusnim, ali kad sam montirao napravio sam problem, stegnuo previse onaj zupcanik sto ide na konusno dio osovine (pogonski) i tamo gdje ide piksa , gdje je najtanji puknuo, sad neznam dali to variti, ili staviti tako posto je jos u jednom komadu i mozda kad uzlijebi u reduktor nema kud, samo se bojim da ne napravi vecu havariju da proklize u reduktoru. Ili neznam koliko je to zahtjevno napraviti ako nije po standardu pa da nadjem od druge pumpe.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
neće prokliziti na odnosno u reduktoru nego na vratilu pumpe ...
toga bi moralo biti extra za kupiti

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
pogledat cu kod ovih sto sijeku strojeve na topljenje, ako nema kod njih onda u trgovini hidraulicnih komponenti. Varenje vjerovatno ne dolazi u obzir, posto var treba provuci po zlijebu, a opet da se moze uzubiti u reduktor, nebih vise o ovome, i mene ponekad zivcira kad neko oko jednostavnih stvari prica price na ovom forumu, a ljudi imaju vecih problema i cekaju odgovor koji izostane zbog nebitnih komentara na forumu.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
kakav komentar na ovo
Sto se desilo, mozda usljed nedostaka ulja stvorio se podtlak izmedju semeringa i radnog dijela pumpe, te je deformisalo mozda semering, jesam li u pravu.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
nebi znoa , možda je jednostavno poklopio niz okolnosi
determinizam ima odgovor na takva pitanja
Montiraj na tu slavinu neku sigurnosnu sklopku (makar mehaničku) tako da nema šanse da zaboraviš uključiti ..na kraju rijeki su ti koji to zaborve:mrgreen:
Zašto to uopče zatvaraš?..sredi usuis , obujmice , šelne i miran si ..ovo služi samo u servisne svrhe

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
stvar i jest u tome da nikad ne zatvram tu slavinu, jednom sam je zatvorio i zaboravio da je otvorim, pa se to desilo.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Pumpa bez ulja nema hladjenja ni podmazivanja a ima trenje.Znaci uzrok deformiranja je temperatura.Probaj pipnuti prstom ivicu zaptivanja semeringa trebala bi biti kruta.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Pumpa bez ulja nema hladjenja ni podmazivanja a ima trenje.Znaci uzrok deformiranja je temperatura.Probaj pipnuti prstom ivicu zaptivanja semeringa trebala bi biti kruta.
jebaju ,pa nije radila 4 sata bez ulja , prepostavljam da je dao pogon i vidio da komande ne rade ..pa je u roku minute ,(dobro ipak je on bosanac:rolfer:) u roku minute i pol shvatio o čem se radi .

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
:partyman:Hehehe. mi bosanci svugdje kasnimo al za pivo nikad nekasnimo..:partyman::partyman:Inace kod bosanaca minuta je sat vremena.

Najnoviji postovi

Na vrh