Jedne prilike sam zaboravio otvoriti ventil na usisu pumpe, pumpa je radila minut dva bez dotoka ulja, poslije kad sam iskljucio pumpmu curilo je na semering. To curenje je kasnije bilo povremeno, nekad je bilo nekada ne, u radu nikada, vec samo dok pumpa ne radi. Sto se desilo, mozda usljed nedostaka ulja stvorio se podtlak izmedju semeringa i radnog dijela pumpe, te je deformisalo mozda semering, jesam li u pravu. Danas sam skinuo da vidim semering, izgleda mi ok, bez ikakvih ostecenja, jedino je osovina u dijelu gdje klizi semering sa kanalim, to sam posmirglao vodbrusnim, ali kad sam montirao napravio sam problem, stegnuo previse onaj zupcanik sto ide na konusno dio osovine (pogonski) i tamo gdje ide piksa , gdje je najtanji puknuo, sad neznam dali to variti, ili staviti tako posto je jos u jednom komadu i mozda kad uzlijebi u reduktor nema kud, samo se bojim da ne napravi vecu havariju da proklize u reduktoru. Ili neznam koliko je to zahtjevno napraviti ako nije po standardu pa da nadjem od druge pumpe.