• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hidraulični razvodnik - općenito!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Onda izvana ništa, treba ruku zavuči unutra i poštelati da se ne skida poklopac

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Budem ja kolegi sve to fino ispričao kaj smo raspravljali i ja mu na njegovu odgovornost postavim razvodnik sa tlačnim vodom od kiper izvoda i povrat nazad gore na poklopac, pa nek radi s podignutom kuglicom do kraja da ima razvodnik protoka, ali ako mu se što desi s poklopcem ili nedaj Bože da ode nekaj unutra ja mu nebudem kriv.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ništ se nebu desilo, ako tak kipa da preštela kuglicu.
Kuglica i kockica vuku isti razvodnik. Kuglica ima ograničenje, a kockica. Ako kuglicu preštelaš ona diže isto do kraja kak i kockica i to je to.

sigurnjak na novom razvodniku naštelajte na 120 ili 130 bara i nebude problema nikakvog, a najbolja solucija bi bila da blokirate poluge prije nego dosegnu svoj maksimum i onda možete bez problema raditi sa dodatnim izvodom i sa kuglicom

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Da, jednostavno mora otpustiti graničnik na kuglici i podići je da poluge dođu do kraja i onda tjera ulje u kiper izvod i tak funkcionira.

Budem videl dal mi bude palo na pamet da mu napravim neku "T" polugu koju zakapčim na mjesto top-linka i krajeve na kugle poluga pa da tak blokiram poluge u nekom gornjem položaju, a da se opet nebudu mogle podići do samog kraja. Jedino da to nebude smetalo balansnoj opruzi možda ko se bude kapčilo na mjesto top-linka?

Kak da naštelam tlak na sigurnosnom na razvodniku?? To mi treba nekakov manometar i spojiti ga na kiper izvod??

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Na balansnu nemoj ništa ukručivati. Kad ju pritisne hidraulik punom snagom diže. Ukruti negdje drugdje.
Da bi poštelal sigurnjak na razvodniku trebaš manometar i spajaš ga na jedan od izvoda sa novog razvodnika.
Manometar nemaš pa ostavi ovak kak je. Vjerujem da je poštelan tvornički iako nije bil kontriran.
Kad spojite sve onda ga možeš malo popustiti (broji krugove) dok više nebude šusa da bi radil sa balirkom onda ga prifrkneš da balirka proradi i tu ga ostaviš.
Nije to baš precizno i pouzdano štelanje ali može poslužiti svrsi.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ok, jasno mi je sve.

Budemo vidli kak bude sve na kraju završilo.
Ako budu creva gotova, vjerojatno se u petak montira pa bude i slikovnog materijala.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
U papirima od razvodnika možete neći koliko je tvornički poštelan , običnoto bude 120 bara .
Također u papirima možete nači koliko je bara po okretu vijka na sigurnosnom ventilu ..

vaš velečasni

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Nažalost papira nema nikakvih.
Barem ih ja nisam dobil za onaj razvodnik (sa slike mi izgleda isti i iz istog dučana) kaj si mi ti pomogel da ga ugradim.
Hvala još jednom za to.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kak veli Muha, papira nema nikakvih, samo je etiketa na vrečici njegovj zaljepljena gde piše protok i još par sitnica. Roba je z Trgoagencije.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Pa ne kužim zakaj se j... s tim ukrućenjima. Pa kaj je tak teško kupiti preklopnik, poput Željkovoga i spojiti stvar preko njega, tak da nema briga s zaboravljenim ukrutama poklopcem i ostalim sranjima?

Koliko košta poklopac? Koliko košta zastoj i popravak mogućeg loma?
Preklopnik košta manje od tri gajbe pive ili cigareta za mjesec dana. Razmem da su Podravci škrti, ali ova škrtost ih more 10x više koštati.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ja sam mu lijepo rekel zakaj mu treba preklopni ventil. No on sluša neke druge "savjetnike" pa nek bude na njegovu ruku. Nek proba raditi ovako pa bude vidio kak mu bude.

Istina je da ventil košta 600-700 kn kod nas ( u Srbiji je oko 250 kn) i to mu je sad puno dati, a rekli su mu da može i bez toga i onda se on sad toga drži, kaj da mu ja delam.

Ja sam rekel da dok budem sebi to postavljal da obavezno mora biti preklopni ventil da s polugama nemam brige, bez tog neću.

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Čemu bu služila lijeva ručica na razvodniku?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Trebala bi biti jednoradna, ali nebu valjalo.
Muha, si na to ciljal?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Baš na to kaj i ti.
Mene je Puknuti naučil kak treba biti.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Lijeva bude za pick-up, znači jednoradna.
Desna je klasična dvoradna za vrata komore.

Dečki, prosvjetlite me odmah da se stigne sve zamjeniti ako nekaj nebude dobro jer još nije ulje pušteno u njega!!!! Nemojte se zajebavati sad tu :D: SLUŠAM!!!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Znači samo da ovo donje crevo prepojim gore na "A2" i to bude to??

Još sad gledam na razvodnik i vidim da su samo 3 izlaza sa oznakama, a jedan je bez oznake. Znači za dvoradni par "A1" i "B1", a ova ima samo gore oznaku "B2", a dole nikaj...no nije me to podsjetilo na nikaj, a zapravo ima logike.

Ne brinite se za roštilj, kad se prase bude vrtilo na ražnju ako bude sve funkcioniralo!

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ulaz mu je z desne strane?

Ja bi radije izvlekel i 4. crevo van i del spojnicu. A slavinu između A2 i T.

Posljednje uređivanje:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Da, ulaz "P" s desne strane, izlaz "T" s lijeve, ima i ovaj treći izlaz, ali je blindiran s čepom, u našem slučaju nam netreba.

Najnoviji postovi

Na vrh