Ovako, počeli smo kolegi slagat hidrauličnu instalaciju na njegov IMT 567.
Danas je kupljen razvodnik s dvije dvoradne komande, 40l protoka i max 180 bar-a pritiska.
Evo par slika kak bude to odokativno izgledalo.
Tlačni vod bude uzet sa kiper izvoda, a povrat budemo stavili također na poklopac hidrulike na onaj imbus šeraf gore, mislim da bi to moralo biti dobro.
E sad par stvari oko samog razvodnika.
Znači, tlačni vod se spaja na izlaz "P", a slobodni povrat na izlaz "T", ovaj treći izlaz "G" nas u ovom slučaju ni ne zanima, a neznam ni čemu bi služio?!
Svi izlazi idu s redukcijom 3/8", sad samo čekamo da majstor napravi sva potrebna crijeva pa onda budemo sve ugradili i pospajali.
I još jedno pitanje. Sigurnosni ventil je ovaj pored ručica za upravljanje??
Dal je on naštelan tvornički ili treba nekoga zvati s manometrom da ga dođe naštelati??
Brine me zato jer je kontra matica na sigurnjaku bila otpuštena pa sam ju samo lagano pritegnuo, no ništa nisam dirao sam sigurnosni.
I zanima me još jedna stvar.
Ulaz i izlaz razvodnika, odnosno tlačni i povratni vod "P i T". Bili su plastični čepovi sastrane umjesto kojih su sad ove 3/8 spojnice, ali zanima me dal ovi imbus čepovi iznad bočnih ulaza/izlaza, dal su to isti vodovi??? Pa da spojim i ulaz/povrat također odozgora pošto budu sve priključnice pod kutem 90° da se ne mučim s ovima sastrane, samo da zamjenim mjesta čepovima??