druze,,,meni netreba povrat,,,znaci samo mi treba da sa brze spojke,,odnosno izlaza dijelim na dvije strane ,,,naizmjenicno koja mi treba,,,ili da ih pustim oba istovremeno..znaci razvodnik treba da ima jedan ulaz i dva izlaza,,,ako postoji tak nesto,,,posto neznam za to pitam,,,lijep pozzz
ODUG OVAKVO NESTO PASE NARAVNO,,,ali dali ima ovako nesto sta ruckom kao u skipova,,,one rucke uspravno sto stoje,,kad je pomjerim ona preusmjerava ulje,,,a kad je pustim da se vrati u prvobiti polozajjj,,hvala za slike,,,pozzzz
Nego... Ovi preklopni ventili znj kvalitete i iste takve cjene koliki pritisak i protok mogu izdrzati?
Vec dvije godine na kombajnu planiram "ukrasti" pomocu dva preklopna ventila ulje od cilindra za skretanje kako bih u mjestu, okretanjem volana otvarao cjev za kipanje. nakon sto cjev otvorim, prebacim preklopne ventile nazad i dalje normalno motam volan.
E, sad... Ne treba tu ne znam ja kakva sila da otvori tu cjev i kad je bunker pun a ja bih to rijesavao "direktno" dakle da ne pravim nikakve skare i neke izmisljotine, nego jednostavno cilindar i gotova stvar.
Da li ti obicni preklopni ventili (kao na Pjerovoj slici na prethodnoj stranici) mogu odradjivati ovaj posao ili tu treba nesto jace, nesto kvalitetnije?
Pa da, vec smo o tome pricali ali sam ja to sve vec pozaboravljao jer se zanimam desetim stvarima...
Eto, jos jednostavnije rjesenje mog "problema".
Hvala!
Gle, da ubacujem jos jedan razvodnik u seriju, to mi nikako ne ide u prilog cjenom... orbitrol radi svoj posao, potrebno je samo par ventila, par "T racvi" i dva crijeva...
Ovo uopce nije komplcirano. Rusi bi ubacili jos jednu rucku i to pitaj boga gdje
Ima na youtube-u jedan nemastoviti ciko koji je ovaj moj problem rjesio ubacivanjem jos jedne pumpe, jos jednog rezervoara za ulje, razvodnika, crijeva i jos uz to sve ima pre kratak cilindar pa je morao praviti sistem poluga iznad bunkera da mu se cjev dovoljno otvori... E ovo je "ruski" sistem.
Zasto da bude jednostavno kad moze biti komplicirano
Kako vi to iskombinirate treba kurs da se to vozi i radi sa tim no pohvale na trudu ja više volim jednostavno a ne tupa rješenja ko kod rusa .:finga:
Na tom trosmjernom ventilu piše 350 bar max tako da nebi trebalo propuštati što se tlaka tiče...Da li ti obicni preklopni ventili (kao na Pjerovoj slici na prethodnoj stranici) mogu odradjivati ovaj posao ili tu treba nesto jace, nesto kvalitetnije?
Nemoj ti da podcjenjuješ ruska rješenja , nisi ti to još shvatio , uzmi u obzir da se njihova ''tupa'' rješenja koriste u najekstremnijim uslovima i dan danas
Kada smo već kod rusa i hidraulike , rusi su konstruisali sitem hidraulike koji ima sistem ''olakšavanja priklkjučka'' prije pola vijeka
Da su im komande grube to jeste ali funkciju ne podcjenjuj