hrvoje999
Član
- Tu od
- 20 Pro 2009
- Poruka
- 928
Evo ovak,dela se o orbitalnim hidromotorima Sauer Danfoss OMT 160 i TMT 250.Prvi ima 160 cm3,drugi 250 cm3 po okretu kak je i vidljivo.Kaj mene muči je sljedeće.Radni pritisak im je jednom i drugom do 250 bara.160 je sa jednim vijencem,a 250 sa dva orbitalna vijenca.Hidromotor je reduciran reduktorom u omjeru 1:4 i kad obavlja rotaciju kod normalnog opterećenja na manometru je pritisak između 40 i 50 bara.Budući da je hidromotor na bušaćoj garnituri,laički rečeno kad svrdlo počne zaglavljivati,odnosno kad se pojavi opterećenje koje bi hidromotor trebal svladati pritisak se povećava paralelno sa opterećenjem i kad dojde do točke kad svrdlo stane,tj.nema rotacije,manometar pokazuje 120 bara i više ni makac.Pumpa koja pogoni OMT 160 je klipna pumpa 350 bara i 120 l/min max,a v sistemu su i prigušnice vjerojatno.E,sad,takav slučaj se pojavljuje i kod TMT 250.Dal je to normalno tak ili nije,neznam,al čemu onda radni pritisak 250 bara kad on dela na 40,a na 120 nema snage više,a ni momenta da okrene svrdlo.Jel te prigušnice igraju kakvu ulogu?Jel se more kak složiti da ti hidromotori delaju na 120 bara ili 180 konstantno?Znači da se napravi neki jednostavni sistem tipa PUMPA-RAZVODNIK-HIDRMOTOR i da onda imam radni pritisak od 120 bara na kojima razvija veći okretni moment ili kaj drugo.Ak je to tak tvornički onda je po meni katastrofa,jer ak proizvođač navede da more dati max.snagu od 30 kW i moment od 800 Nm na 250 bara,zakaj onda staje na 120 bara?