Ljepo ,ljepo nema što ,jesu sve crveni i crno bijeli holstein u štali ,kad gledam slike ja sam iza tebe, ti si ispred mene, a Ivivca je ispred sviju nas mislim na obijekat i sve ostalo gledano po slikamaHurlimann86 kaže:
dino kaže:puno duže mu treba da se privikne na normalnu hranu tj. da postane preživač!!!...
a čuješ daješ mu cicati dok ti ne dojadi kupovati zamjenicu :lol: :lol: :lol:Marko1986 kaže:Hvala na odgovorima dečki.. Mislim mene zanima , ja bi si kupil jednoga tak maloga teleka čisto iz zezancije, uvijek bi se u obitelji našel netko ko bi mu dal jesti, a hrane imam .. Sad me zanima kak dugo bi on moral cicati tu zamjenicu? Jel on istodobno dok cicca tu zamjenicu, može jesti sijeno i smjesu? Ja bi hranil negdje do 300kg onda bi ga sebi zaklal.. Kak dugo bi trajal taj tov do cca 300 kg? Ispričavam se opet, totalni sam amater za krave i teliće..
Da se uključim ,U štali trenutno imam 4 teleta, naj starije od njih ima mjesec ipol ,dnevno podoje 60 L mljeka .dino kaže:Čuj,ako imaš mogučnosti davat mlijeko,davaj mljeko,jer je ono najjače i nejzdravije i tele če ti najbrže izrast!!!
Uredu je i kako sad daješ 50:50!!!
A ako želiš priječi potpuno na zamjenicu,prijeđi!!!
Kako i sam kažeš,ako tele toviš samo za sebe,za klanje,takvo tele na mlijeku če ti brzo izrast,ali definitivo če mu trebat duže i neče to tele bit tako lijepog izgleda i sjajne dlake...!!!
Samo znaj da češ mu količinu morat definitivno poveča!!!
Jer ovo 5l ujutro 5l naveče,meni se to čini nekako malo na tele 3 i pol mjeseca!
Ja sam vidio jedan slučaj,tele 5-6 mjeseci,imalo je prek 250kg!!!
A zašto?,sisalo je 2 krave,u tome je tajna!!!