• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Znam ja za taj test, bila je 044 u pitanju, al to ti i velim, to je test po samo jednom modelu, tak da velim, nije dobar za generaliziranje.
A jedna alpina kaj sam slagal, imala je dvodjelno-jednodjelini karte:mrgreen:....dok sam ga skupa metnu, bil sam od glave do pete naličen crvenom slilkonom

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Da , to sam mislil , da je pol ležaja na cilindru .
E sad da li i kombinacija s Al donjom polovicom ima semeringe u gumenoj košuljici koja ide i oko ležaja ?

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Ja kad sam slagal onu malu kanadsku huskicu, nije bilo nikakve gume, nego je semering imao sloj nekog tankog polimera oko limene košuljice
CYNLINDER_CRANK_SHAFT_OF_STIHL_CHAIN_SAW.jpg

seal2.jpg

A sviđa mi se ovakav sistem od Soloa
6_gehaeuse_neu.jpg

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ja kad sam slagal onu malu kanadsku huskicu, nije bilo nikakve gume, nego je semering imao sloj nekog tankog polimera oko limene košuljice

A sviđa mi se ovakav sistem od Soloa
6_gehaeuse_neu.jpg
To je još samo jedan dodatni dio . dduplo brtvljenje itd. koplicirano da današnju konkuretnost .

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Fakat, uopće nisam pogledal da ima u dvije paralelne razine razdvojeno:madmana:. ovaj donji dio mi se dopal jer sve ležajeve i semeringe montiraš i nemaš straha da ti se negdje nešt razdvoji. Ali ti mogu reči da je dotsa česti princip na najnovijim pilama

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ali ti mogu reči da je dotsa česti princip na najnovijim pilama
možda zato jer su ležajevi kao na "proi" u aluminiju a sve ostalo plastika ...opet ušteda..hm

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Hm, moguće...nego kak je brtvljeno, kolko vidim to je RS ležaj ili nešto slično tome.....samo se pitam kak to brtvi. Nevjerujem da je semering sa unutarnje strane i da ima ležaj trajno podmazivanje:toimonster:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,147
Znam ja za taj test, bila je 044 u pitanju, al to ti i velim, to je test po samo jednom modelu, tak da velim, nije dobar za generaliziranje.
A jedna alpina kaj sam slagal, imala je dvodjelno-jednodjelini karte:mrgreen:....dok sam ga skupa metnu, bil sam od glave do pete naličen crvenom slilkonom

koji silikon koristiš ? pretpostavljam neki otporan na benzin :confused:

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
Po meni i više nego dobar izbor... Ja ju imam oko 3 godine, i prezadovoljan sam... Svakako vrijedi te novce.
I da, niš ne brini za odmaranje... Oštar lanac i možeš do besvijesti...

ako ti šta znači podatak da je kod mene napravila za 3 godine cca 1500m drva radila ja 2 god sama dok joj u pomoć nije došla 372xp i prije 3 mj 365
Jednom sam promjenio kvačilo a u garanciji bobinu i španer lanca
Ljetos je pukla radilica mojom glupošću kupio novu sastavio majstor trošak 1600kn i deri dalje ali sad radi puno puno manje nego prije jae nemože doći na red od 372xp i 365

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,147
pa taj crveni abro nije otporan na benzin koliko ja znam :scratch

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
e je*i ga sad sam skroz u nedoumici, MS260, Huskva 346XP ili 359, ili Jony H353
ta koju kupim će najviše radit, obaranje malih stabala, rezanje granja, rezanje balvana na trupiće, bilo bi poželjno da je kaj lakša, i ove sve navedene su izdržljive kako pišete... znači sad samo treba vidit koja najbolje leži u ruci?

štilku bi koristil samo za debela drva (ako naručim balvane iz Gorskog Kotra)

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
pa taj crveni abro nije otporan na benzin koliko ja znam :scratch

Sad si zbunio, ak se dobro sjećam da je pisalo između ostalog "Petroleum products" ili tako nešto....ne mogu reči da sam imao problema porad toga, tko zna....koji je onda bolji, crni? nekad sam imao Dirko crveni kojeg znam da koriste po servisima pa sam automatski kupio ovaj abro.:scratch

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,147
nisam siguran i nemogu tvrditi ali mislim da nije otporan

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,503
H353 ti je najjeftinija među navedenima. Sigurno ti ju mogu preporučiti, jer s listom od 38cm puca od snage.
H359 (4750kn) i J2159 (4500kn) su ti nekaj skuplje, ali još uvijek za skoro 1000kn jeftinija od 346Xp (5550kn) i pogotovo MS261.

Moj bi izbor bil H353 (čini se da i njih povlače iz prodaje, jer ih nema u cjeniku, pa nude "plastične" 450 serije u zamjenu) ili J2159 za malo veću pilu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,503
H353 nije plastična?
NE!
To je prva metalna. Ista je kao 346XP, samo ima veći promjer klipa i malo se sporije vrti.
Rekoh, imam 2152, njezinu crveno-crnu sestru.
Odkad imam nju, 670-tku palim samo kad mi se zatupi lanac ili pak nestane goriva (a nema više goriva u kanistru) :weedman:
Istina, nisam profić, ali kad trebam, imam kvalitetne strojeve za raditi.

P

piki 3333

Guest
pozdrav društvo!!! molio bih vas da mi odgovorite ako je neko imao iskustvo sa sa haskijem 338xpt!!! imam h 372 i štil 036 pa mi treba jedna mala za kresanje granja i rušenje kestenove šume!!! ove su mi preteške!!! a želim profi stoj te mora biti jednoručna i kučište od magnezija

Ttjj

Član
Tu od
29 Pro 2011
Poruka
144
Ja se divim ovim biserima koje pojedinci sipaju!Ima li negdje pila da radi na džojstik na daljinsko pa da mi lijepo sjedimo u hladovini uz gemišt i kobasica,po mogućnosti da još i robot upravlja džojstikom a kad je loše vrijeme da preko računala upravljamo robotom a nebi bilo loše i da ima neki samooštreći lanac!!!!!!!!!1

Najnoviji postovi

Na vrh