• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Pa jesu, sve husqvarne su profi, znači kaj got kupiš od husqvarne je profi, oni nemaju igračke ko štil. To je jedna ozbiljna firma i ozbiljne proizvode imaju. XP modeli ti daju dodatnu snagu ako de zagusti, znači piliš pod punim gasom al ona ak skuži da nejde kak bi trebalo iti da si malo okretaja još automatski, i nema posla kaj ona ne napravi. 😉
 

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,474
Opet teraš zajebanciju… ;) Mislil sam da imaš konkretne informacije pošto si skoro bil njihov zaposlenik…:)
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,393
Da si imal u rukama XP pilu, onda bi znak razliku.
Napisal sa već bezbroj put: kad sam probal 560XP imal sam osjećaj da je jača od moje sa 67cc koja ima barem 1ks više.
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,325
Auto tune nije automatsko punjenje nego automatska regulacija karburatora. Ako kažeš da je to marketing, na koji način se onda štela taj karburator pošto nema L, H, T/LA dizne?
Gledaj tu postoje razlike i one se prepoznaju. Kažeš nema dizni. Ne prijatelju tu imaju dizne a nema podešavanja diznu, nema vijak diznu. To su razlike koje su prepoznatljive ko ih može prepoznat. Razvojem karburacije se kretalo od tipične vijak dizne, pa vremenom konbinacija kalibar i vijak dizne u jednom karburatoru. Vremenom se radilo da se postavi kalibar dizne i podesiva (vijak) koja ima blagu regulaciju, i čiji vijak je bio slijepi. Znači samo odgovarajući alat za štelanje dizne. Sobzirom da se u praksi ovo pokazalo kao dobro rešenje zbog nekih razloga sad se rade karburatori sa kalibar diznom, nema štelanja naknadnog. Znači kako je fabrika naštelala to tako funkcioniše. Automatska regulacija pa da i rad menbrane je automatski podešavanje
Kad sam naveo neki razlozi zbog čega se izbegavaju vijak dizne, jako malo se pila naknadno podešava, podešena pila godinama može radit, operateri neznanju podešavat, a glavni razlog je da fabrika drži da samo ovlašćeni serviseri mogu servisirat (samo mijenjaju karburator), a I glavno smanjenje vijeka upotrebljivosti proizvoda. Koliko vas na forumu podešava pile, jako malo.
Ma bila je prije par mjeseci rasprava oko karburatora I pile, kad sam rekao da sam od drugog modela ugradio karburator. Jedan kolega reče da sve poznaje da lupam glupost sta da kažem, postavio sam mu kako je to podešeno.
 

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,474
Evo sad za sve nevjerne Tome. Iz Husqvarninog radioničkog priručnika za 545 i 550xp mk2. Jel ima razlike? @Kupljenec Dužan si janjetinu negde… ;)

70D48C35-C11C-4505-8563-AD84C0515C52.png DC0F2486-C373-44F2-ACE9-0C013FCF45E5.png
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
moja stara 371xp ima rezervar od oko 7 deci, i kad se dela, mahne 5 litri benzina prije nego ide doma...7 rezervara!...
onda mi je zbilja dost...a ne jen il dva, pa nebum 100 put išal u šumu... 🤭
Svaka čast.
Moj negdašnji kolega je delal u HŠ, dužil je spominjanu 064. Jutro kad su došli na stovarište, nabrusil je lanc, natočil gorivo i mazivo, turpiju u čizmu, cviku u đep, pilu i bat na pleča i ušumu.
Norma je bila cca 4,5 metara i to je napravil s tim kaj je ponesel sa sobom.

Znači, ja kao slab radnik bi najvjerojetnije mogel napraviti s rezervarom 3 metra, a s dva 6. Treba dobra raketa da to u jednom šusu izveze iz šume van.
Za taj dan meni i previše, nije posel zec... ;)
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Najtočnije je, barem kaj se tiče nas amatera-hobista, povedal moj sused:
Nakon potrošenog rezervoara, počinak dobro dojde pili, a jednako tak i onom tko ju drži u rukama. (y)
Provjereno, drži vodu.
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,325
Evo sad za sve nevjerne Tome. Iz Husqvarninog radioničkog priručnika za 545 i 550xp mk2.
Moje izvinjenje, tu i tamo pogledam po nešto na ovaj podatak nisam naišao nikako.
 

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,474
Jel vidiš onu pozciju 5 na prikazu radilice od 550xp? E to su ti alu-felge i to je dodatna oprema i zato je 550xp skuplja od 545! 😉
Inaće, uspoređival sam tvorničke brojeve. 545 i 550xp imaju isti serijski broj sklopa klipa ali nemaju isti serijski broj sklopa cilindra… 😉
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Pile su indentične u šeraf, rekel sam ti danas, ali ak si baš zapel nazovi u servis i pitaj njih. Znači sve je indentično.
To je nebitno kaj ima te plehe, pa ja sam to sve prešel kaj ti sad pišeš i prolaziš.
 

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,474
Plehe… :hahah: Bilo im je dosadno pa ajde nek se nađe. A zakaj su različiti tvornički brojevi cilindra ako je sve isto? Klip je isti… Imaš servisera i “servisera” tak da to uvijek uzimam s rezervom.
 
Na vrh