Kapetan_broda_Kupljenec
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2017
- Poruka
- 16,289
Da im nacrtano oni ne vjeruju, ja nemam više snage a bogme ni volje za objašnjavati.
Iz tvojih usta u Božje uši 🙏, mene več oči peku 🤭ja nemam više snage a bogme ni volje za objašnjavati
Slažem se sa svime što si napisao, ja svoje iskustvo i "znanje" i emeljim isključivo na osobnom iskustvu, evo dva primjera, ljetos kad su bile temperature oko 40° sam radio sa 550xp stara linija i sa 555, te pile nisu u istoj klasi a radio sam poslove koji nisu za njih primjereni, 576xp mi bila na servisu a 572xp nije stigla, kada se odradi rezervoar goriva bez pauze i ostaviš ih obje na suncu 550xp upali bez problema, 555 treba povući 10-12 puta i to isključivo bez gasa jer inače presauga.. Sva sreća što ima ljudi koje svoje iskustvo temelje na praksi, a ne samo na brojkama i teoriji. Ko ima tu pilu i radi sa njom, oni znaju o čemu pričam. Vi koji niste, vaše mišljenje se ne može pokazati relevantnijim od ovih koje sam spomenuo.
Razvoj, dizajn i proizvodnja pile kreće od teorije, brojki i priručnika a ne obrnuto. Pilu ne rade ljudi koji se bave drvima ali vjerojatno sudjeluju u razvoju i dizajnu. Ako jedna pila ima “poklopce” na zamašnjaku a druga nema - one nisu iste. Nisu isti tlakovi u cilindru, nije ista snaga, nije isti razvoj momenta… Da li ćeš ti to primjetiti ili ne je druga stvar.Radionički priručnici, brojke, svake teorije su jedno, a praksa nešto sasvim treće.
Gle kaj mogu kad imam iskustva😉nisam od onih kaj drugde čitaju i onda tu pišeju a da ni ne znaju kaj pišeju 🤭bitno je iskustvo. Nisam bezveze profesor doktor, mg, msc i zaboravil kaj ne sve.Iz tvojih usta u Božje uši 🙏, mene več oči peku 🤭
...još ni upalil pilu...Nisam bezveze profesor doktor, mg, msc i zaboravil kaj ne sve.
Iskustvo u pričanju sa serviserom ili? 🤭Gle kaj mogu kad imam iskustva😉nisam od onih kaj drugde čitaju i onda tu pišeju a da ni ne znaju kaj pišeju 🤭bitno je iskustvo. Nisam bezveze profesor doktor, mg, msc i zaboravil kaj ne sve.
Gledaj imaš iskustvo u radu sa pilom ali nemaš iskustva o pili. To su dvije različite stvari.Slažem se sa svime što si napisao, ja svoje iskustvo i "znanje" i emeljim isključivo na osobnom iskustvu, evo dva primjera, ljetos kad su bile temperature oko 40° sam radio sa 550xp stara linija i sa 555, te pile nisu u istoj klasi a radio sam poslove koji nisu za njih primjereni, 576xp mi bila na servisu a 572xp nije stigla, kada se odradi rezervoar goriva bez pauze i ostaviš ih obje na suncu 550xp upali bez problema, 555 treba povući 10-12 puta i to isključivo bez gasa jer inače presauga.
Sad kada su nastupili hladniji dani oko 0° upališ 550xp, 572xp, 592xp...svaka od njih odradi 10-15 sekundi i "na prazno" i možeš raditi bez brige dok 555 treba više od minute raditi na prazno da bi mogao krenuti u posao, uz to tjekom rada a dok ne istjera ponekad i cijeli rezervoar goriva u leru radi sa znatno smanjenim obrtajima i nerijetko se u leru i ugasi, tek nakon potrošenog rezervoara sa drugim počne raditi kako treba.
To je moje osobno iskustvo, e sad moguće je da ima neka greška u mojoj pili, to ne mogu tvrditi jer nisam serviser niti mehaničar, kakve su točno razlike između "profesional" i "xp" modela ne znam, razlika u cijeni je dosta osjetna, za dalje ne znam, znam da na proljeće uzimam 560xp umjesto sadašnje 555, iako da budem iskren, 555 je sasvim ok motorka, nemam nikakvih ozbiljnih zamjerki, u radu je zvijer ali ima tih sitnica koje u svakodnevnom radu se osjete, barem ih ja primjetim
Ne diraj lava dok spava, ali kad se lav zbudi pa po bregu počne rikati, pa to susedi budu mislili da su Rafale avioniMa nema potrebe da ju pali i vadi iz VITRINE, onda bi tamo ostala praznina.