• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Nema veze što je jača kad je mnogo sporija i učinak nije ni približan ovoj pili. A tek razlika u kilaži i potrošnji goriva. Te pile su bile sve od metala, a ove huske su imale komponente plastike. Položaj rezervora i dizajn stihl je prilagodio husgvarninim. Najveća mana tih starijih metalnih stihl pila su bili odvrtanje vijaka, pucanja deklova na mjestima gdje se vijci uvrću. To su bili ozbiljni problemi nije bilo varioca aluminija. Ja sam popravljao pile kao veoma mlad od 1985 do 1995, i svaka druga koja je došla na popravka bili su problem vijci.

veco

Dobro znana faca
Tu od
26 Velj 2019
Poruka
249
Istina, nama na 050av je popucalo kućište. Još 90-tih smo ga dali vratit nekom u Bjelovar. Tad nać nekog da vari kućište je bila umjetnost. Bio je i problem s lagerima na njoj. A najveći problemi je bila potrošnja goriva (3 reza u bukvi i rezervar je prazan) i kaj je palila kad se njoj dalo, a ne kad smo mi šteli. Nanosil sam se te pile po bregima ko klinac (to mi dali nakon subotnjeg izlaska za pokoru).

Posljednje uređivanje od moderatora:

veco

Dobro znana faca
Tu od
26 Velj 2019
Poruka
249
Fala, imam je. Stoji u regalu 😀
Huski je bolji 😁
Eto, sad se držimo teme 😂

Posljednje uređivanje od moderatora:
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Danas malo zvečeg očistil pilu od piljovine, sad me ovo još muči kaje od smole sve ostalo kaj sam neke bore pilil, naručil otapalo za to. Postoji sprej kaj to čisti da je čisto ko suza👍
Jer nemre si šumu sa zmazanom pilom 🙂
Ali i kad se bu išlo šumu niš nemam u najavi još tak skoro. 😎

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja na poslu imam spreeje kaj koristim kad se vozači prepeljaju po friškom asfaltu, taj sprej je 200ml i baca sitnu prašinu, i snjim ide sve to dole, ide i samo se sa vodom splahne. Smola i kad je zasušena samo se sceja dole.

Mulac

Član
Tu od
8 Velj 2022
Poruka
30
Dobra večer, prošle godine sam kupio hq 135 mark 2. Pila nije puno radila(skoro pa nije uopće). Pri hladnom paljenju se gasi na leru i teže prima gas, kad se zagrije ler bude visok pa zna vrtit lanac. Treba li samo naštelati ili je moguće da je nešto drugo. Hvala na odgovorima

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,996
Dobra večer, prošle godine sam kupio hq 135 mark 2. Pila nije puno radila(skoro pa nije uopće). Pri hladnom paljenju se gasi na leru i teže prima gas, kad se zagrije ler bude visok pa zna vrtit lanac. Treba li samo naštelati ili je moguće da je nešto drugo. Hvala na odgovorima
Isti problem je imao moj tast na toj motornoj pili, odmah nakon prvog dana od kad je bila kupljena nije dobro radila. Isto je kupljena prošle godine, a pošto je bila još pod garancijom odvezao na servis i tamo ustanovili da je problem bio sa fergazerom, nakon što su kvar otklonili od onda radi dobro.

Mulac

Član
Tu od
8 Velj 2022
Poruka
30
Dobra večer.
Kakvu mešavinu imaš u motorki? Si pogledal da zrak ne vleče negde? Se kaj odšerafilo na fergazeru?
Jedino sam čistio filter zraka, a mješavina je 2% stihl hp ultra(mislim da se tako zove)

Isti problem je imao moj tast na toj motornoj pili, odmah nakon prvog dana od kad je bila kupljena nije dobro radila. Isto je kupljena prošle godine, a pošto je bila još pod garancijom odvezao na servis i tamo ustanovili da je problem bio sa fergazerom, nakon što su kvar otklonili od onda radi dobro.
Hvala na odgovoru, trebat cu je onda odnijet na servis

Najnoviji postovi

Na vrh