Q
Q-lock
Guest
Kakva je za rad u sumi? prednosti, mane, koja je od njih najbolja.
Kakva je za rad u sumi? prednosti, mane, koja je od njih najbolja.
Od ove godine sam počeo kuriti na drva,plin je sve skuplji a nasljedila se neka "šumica" te silom prilika nekaj šume kupio od susjede tak da sad imam drva za nekoliko zima unaprijed uglavnom agacija i bukva. Pošto sam dosad večinom posuđivao motornu pilu ili plačao uslužno rezanje odlučio sam kupiti motorku huskvarnu i to mislim da bi moje potrebe za rušenjem i rezanjem od nekih 25m3 na godinu zadovoljio model 365.. e sad mene zanima ako netko ima takvu pilu ili je radio s njom kakve su preporuke za nju ili možda koji drugi model ili drugu marku ima kakvu preporuku.
ja sam prije kojih mjesec dana kupio husqvarna 365. motorka je više nogo odlična tko se ne bavi profesionalno šumarijom. ima 4,6 ks i 65,1cm3. u usporedbi s starom stihl 0.50 ova je prava divljakuša. jako brzi okretaji a snage još u rezervi više nego dovoljno. mač ima 45cm trenutno. ali mi je reko trgovacda na nju može ić mač do 55cm, i da nema straha da će se mučiti.
motrka je za preporuku, i opravdava cijenu i zadoljava kupca
imam ja huskvarnu od 6,4ks i na njoj mi je mač od 34 zuba , ako slučajno mi bude trebao duži mač (mada čisto sumnjam) onda ću ga nabaviti i stavljati samo po potrebi
ovaj sa 34 zuba motorka ni ne osjeti
duži mač izbjegavam isključivo iz bezbjednosnih razloga
ali 6,4ks je nešto za respect rayer:
imam u ponudi motorku husgvarnu 390xp stoji u trgovini ne može ju prodati reko je dati veeeliki rabat pa čekam koja će biti cjena iako mi nije potrebna mislim da je za praviti drva pre velika i teška ipak je to 6.7ks ali ako bude dobra cjena moja je
a kolika je redovna cijena takve mašine ?
baš tako , ako imaš mogućnosti da iskoristiš taj veeeliki rabat , nećeš se pokajati , ta snaga jednostavno nezna da se guši
za divno čudo nije preteška , ako kompezuješ brzinu rezanja za nešto malo ekstra težine moja ocjena je da je sa njom čak i lakše raditi nego sa nekom slabijom
normalno , u debljini drveta koja njoj odgovara rayer: nije za ogranjke :lol:
ja sam 10g radio po 50m drva sa sthill 039 nedavno sam kupio 372xp koja mi koristi samo sa ono debelo a tebi nebi preporučio ništa više od 365 husqvarne ovo iznad je sve za profesionalce koji rade svaki dan
samo ti nju uzmi pogotovo ako dobiješ dobar rabat isplatit će se ona brzo:finga:ali ja godišnje radim 600m drva
oćito jako jako puno radiš s njom dok je toliko stara a još radi:finga:eto, imam i ja jednu husqarnu, sad je već skoro punoljetna, kupih je negdje krajem 95. godine...
model 371 xp, porezala sve do čega je mogla doć, kvarovi su nepoznat pojam, toči, pali, deri...
ima dekompresor što ja kao ljubitelj vladimiraca osobito cijenim :rolfer:
jednom kad se nauči čovjek na tu pilu ni ne pomišlja nešto drugo držat u rukama, ja kosim živicu i radim robu za pilanu njome, nema tu specijalnosti i promjera...
jedina stvar je što u sitnariji potroši malko više goriva u odnosu na neke manje pile, al nit se moraš jako saginjat s njom, nit čekat pol ure da prereže lijesku...:rolfer:
ako ikad krepa idem opet po takvu, mislim da je to danas model 372...makar se nadam da će moja izdržat bar dok ne izađe model 376 :finga: