• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,708
U mom kraju ljudi su prije kupovali, rijetko tko je u stvario kupovao novuu pilu, uglavnom su to bile izraubane i obnovljene pile iz šumarije, onda kod njega ta pila radi 30-40 metara drva godišnje i onda takav meni vrišti aaa, mooja motorka, 40 godina joj i još radi, ok, slažem se..al tvoja pila u 40 godina napravila posla koliko moja u godini, od vibracija mu pukne odnosno otpadne zadnja ručka, on ubaci komad nekog aluminija i ušarafi u blok...aaa, na mojoj pili nije nikad ništa mjenjano, istina, meni na 592 pukne kućište gdje se šarafi kandža, mjenja se kompletan blok motora, odnosno polumotor sa radilicom i ostalim pizdarijama...da, trajnije su stare. Općenito, prije su strojevi pravljeni da bi trajali, danas se rade sa određenim životnim/radnim vijekom i poslje toga je za rashod.

Inače razmišljam slično kao @swizach jedino što je kod mene matematika malo drugačija, ja računam čistu zaradu nakon svih odbijenih troškova i računam na 100 metara izrađenih drva, ali i to je tjedan dana posla i nova pila, bez stresa, bez kombinacija, živciranja...ja funkcioniram na taj način, možda je to za nekoga glupo ali jbg, nismo svi isti

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,542
Vas dva ste potpuno u pravu. Novo je novo, i tako i treba sve alate imati nove. Novu motorku, trimer kosilicu, traktor, prikolicu, auto itd.
Takođe cijenim i to da ima ljudi koji nakon koju godinu riješe se takvih strojeva, pa ih ima naći korištene po vrlo jevtinim cijenama ili čak na kilo. Umjesto da sebi kupim koju novu motorku, odlučio sam da stare popravljam a onda da opremim radionu sa polovnim strojevima, sitni alati, aparati za varenje, strug, glodalica i mnoštvo mjernog i reznog alata sa kojim mogu neke druge poslove. Te mašine me izuzetno dobro služe, bez obzira kako to neko osporavao.
Međutim ja poznajem više onih koji koriste mašine godinama, koje godinama popravljaju.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,852
"Vas dva ste potpuno u pravu. Novo je novo, i tako i treba sve alate imati nove. Novu motorku, trimer kosilicu, traktor, prikolicu, auto itd."
Aaaaa, ženu!

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,708
Ne osporavam ja da starije mašine mogu napraviti posao, ili da se mogu popraviti i raditi jednako dobro kao i nove, osporavam meni poznate likove koji tvrde da se stare mašine nikada ne kvare.
Prije sam imao Jonsered 820 i 2165 i stihl ms260, radio sam dosta dugo sa tim pilama, pokvari se, odnesem kod majstora dok on popravi ja radim sa drugom i to je funkcioniralo dosta dugo, onda su mi ispala 2 malo veća posla u isto vrijeme pa sam ujutro radio u državnoj šumi a popodne krčio neku privatnu šikaru, svaki dan sam nailazio kod lokalnog majstora sa barem jednom pilom, sve su to bili relativno malo kvarovi ali oni koje ja nisam znao, ili nisam imao čime popraviti, nije ni koštalo puno, uglavnom između 30 i 50 kuna, rijetko kada 100tinjak ili više, onda sam jedan dan malo računao da sam ja kroz ljeto tom majstoru dao preko 3000 kuna, nazvao trgovinu Blažević da li imaju i koja je cijena husq550xp, bila mi je jeftinija kod njih nego bilo gdje u Hr, otišao, kupio...i oporavio se, tog majstora sada vidim samo ako se nađemo u birtiji..rješio se frustracija da li ću uspjeti završiti dogovoreni posao, živciranja kad pila neće da uprali i tak dalje, čast ljudima poput tebe @smilan koji će si sami popraviti pa možeš biti i siguran u taj stroj koji si popravio sam, sve drugo je...zajebancija

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Da, nije mislil na opće dobro, već samo na svoj problem, jer nije bila riječ samo o majstoru, već je i birtija izgubila, jer mušterije više u njoj ne čekaju dok majstor popravi...a i priroda više trpi jer je u istom danu više posjećeno...
@Ghost, donesel si lošu odluku 🤭 :ROFLMAO:

Najnoviji postovi

Na vrh