Ghost
Iskusan lik
- Tu od
- 10 Ruj 2021
- Poruka
- 1,708
U mom kraju ljudi su prije kupovali, rijetko tko je u stvario kupovao novuu pilu, uglavnom su to bile izraubane i obnovljene pile iz šumarije, onda kod njega ta pila radi 30-40 metara drva godišnje i onda takav meni vrišti aaa, mooja motorka, 40 godina joj i još radi, ok, slažem se..al tvoja pila u 40 godina napravila posla koliko moja u godini, od vibracija mu pukne odnosno otpadne zadnja ručka, on ubaci komad nekog aluminija i ušarafi u blok...aaa, na mojoj pili nije nikad ništa mjenjano, istina, meni na 592 pukne kućište gdje se šarafi kandža, mjenja se kompletan blok motora, odnosno polumotor sa radilicom i ostalim pizdarijama...da, trajnije su stare. Općenito, prije su strojevi pravljeni da bi trajali, danas se rade sa određenim životnim/radnim vijekom i poslje toga je za rashod.
Inače razmišljam slično kao @swizach jedino što je kod mene matematika malo drugačija, ja računam čistu zaradu nakon svih odbijenih troškova i računam na 100 metara izrađenih drva, ali i to je tjedan dana posla i nova pila, bez stresa, bez kombinacija, živciranja...ja funkcioniram na taj način, možda je to za nekoga glupo ali jbg, nismo svi isti
Inače razmišljam slično kao @swizach jedino što je kod mene matematika malo drugačija, ja računam čistu zaradu nakon svih odbijenih troškova i računam na 100 metara izrađenih drva, ali i to je tjedan dana posla i nova pila, bez stresa, bez kombinacija, živciranja...ja funkcioniram na taj način, možda je to za nekoga glupo ali jbg, nismo svi isti