Ghost
Iskusan lik
- Tu od
- 10 Ruj 2021
- Poruka
- 1,978
U mom kraju ljudi su prije kupovali, rijetko tko je u stvario kupovao novuu pilu, uglavnom su to bile izraubane i obnovljene pile iz šumarije, onda kod njega ta pila radi 30-40 metara drva godišnje i onda takav meni vrišti aaa, mooja motorka, 40 godina joj i još radi, ok, slažem se..al tvoja pila u 40 godina napravila posla koliko moja u godini, od vibracija mu pukne odnosno otpadne zadnja ručka, on ubaci komad nekog aluminija i ušarafi u blok...aaa, na mojoj pili nije nikad ništa mjenjano, istina, meni na 592 pukne kućište gdje se šarafi kandža, mjenja se kompletan blok motora, odnosno polumotor sa radilicom i ostalim pizdarijama...da, trajnije su stare. Općenito, prije su strojevi pravljeni da bi trajali, danas se rade sa određenim životnim/radnim vijekom i poslje toga je za rashod.
Inače razmišljam slično kao @swizach jedino što je kod mene matematika malo drugačija, ja računam čistu zaradu nakon svih odbijenih troškova i računam na 100 metara izrađenih drva, ali i to je tjedan dana posla i nova pila, bez stresa, bez kombinacija, živciranja...ja funkcioniram na taj način, možda je to za nekoga glupo ali jbg, nismo svi isti
Inače razmišljam slično kao @swizach jedino što je kod mene matematika malo drugačija, ja računam čistu zaradu nakon svih odbijenih troškova i računam na 100 metara izrađenih drva, ali i to je tjedan dana posla i nova pila, bez stresa, bez kombinacija, živciranja...ja funkcioniram na taj način, možda je to za nekoga glupo ali jbg, nismo svi isti

Ali ako neće na jednu (tlačnu) stranu, na drugu (vlačnu) kresne.