• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,206
U okvirima je neke moje "normale", a to je od 1,5 do 2,5 metara po rezervoaru, ovisno koliko prosijecanja ima, znači od prilike jednako kao i svaka druga, ne bih sada znao po litraži ali rezervar cca 45minuta do sat vremena rada
Ovi mi podatci zapadoše za oko. Ne zajebavam. Podatak 2,5 metra, jedan rezervoar, to je ok i vrijeme 45 min. Ovo vrijeme nije u konstantnom rezanju. Dali si to naveo vrijeme koje smatraš najduzim nevezano sta radis, ili je to vrijeme kad konstantno rezeš furke iz trupca. To mi je dugo vrijeme, da režeš trupac.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,975
Ne, naravno da ne mislim na konstantno rezanje nego, primjer 1 sat i 1,5 metara drva odnosi se na debela drva gdje zasjeečem metricu, ostavim pilu, uzmem sjekiru, raskolim metricu, natovarim dvije polovice, ili 4 četvrtine ili na koliko je već potrebno da iscjepam, zatim ponovno uzmem pilu, prosječem, rascjepam, natovarim.....i tak. kreće vrijeme i više drva po rezervaru je ako su drva koja ne treba cijepati pa samo režem u metar i tovarim.
Inače u rezanju fosni/planjki ili kako god, 592xp, rezervoar oko 0,95litara maksimalno pola sata reza.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,206
Predpostavio sam da je tako da je to neko max vrijeme, zato i pitam. Reko da mi samo to potvrdiš. Jer za taj period od 45 min moze se konstantnim radom,rezanjem sasjeći mnogo drveta. Ja sa krdžama, 61 ili 372, u konstantnom rezanju oko 20 min traje rezervar. Odnosno dva reza na stablu debljine 60-70 cm je oko 75-80s.

Na vrh